ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πανελλήνιες 2024: Τα «απαιτητικά» τμήματα που ανέβασαν την ΕΒΕ για φέτος!

Στοχεύουν σε υψηλότερου επιπέδου φοιτητές.

Neopolis Team

11 Δεκεμβρίου, 2023

Ίσως είναι λίγο νωρίς να μιλάμε για Πανελλήνιες, αλλά οι σχολές προετοιμάζονται ήδη για το 2024 και τους νέους φοιτητές που θα καλωσορίσουν, θέτοντας την ΕΒΕ τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι περισσότερες σχολές δεν έκαναν την έκπληξη και πήγαν με τον συντελεστή που είχαν θέσει και το 2023. Συγκεκριμένα, από τα 400 τμήματα περίπου, μόλις τα 36 προχώρησαν σε αλλαγές στο συντελεστή τους για την ΕΒΕ φέτος, με αντικείμενα όπως η Πληροφορική, με Πολυτεχνικές Σχολές όπως η Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και τα Παιδαγωγικά να δυσκολεύουν την εισαγωγή στους υποψήφιους φοιτητές τους.

Σχεδόν 20 τμήματα ανέβασαν τον συντελεστή τους, με μερικά από αυτά να είναι:

το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ από 0,80 στο 1,20,

το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από 0,93 στο 1

το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πολυτεχνείο Κρήτης από 0,90 στο 0,95

το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης από 1 στο 1,10

Αλλαγές καταγράφονται και στα Τμήματα Πληροφορικής στην περιφέρεια

Πιο ειδικά, το Τμήμα Πληροφορικής στην Καστοριά (Παν. Δυτικής Μακεδονίας), το Τμήμα Πληροφορικής στην Άρτα (Παν. Ιωαννίνων) και το Τμήμα Πληροφορικής στην Τρίπολη (Παν. Πελοποννήσου) αύξησαν το συντελεστή σε σχέση με πέρσι. Σημειώνεται ότι ήδη από την προηγούμενη χρονιά κάποια Τμήματα Πληροφορικής στην περιφέρεια είχαν ανεβάσει τον πήχη δυσκολίας, διατηρώντας το συντελεστή σταθερό φέτος.

Το ΑΠΘ ανέβασε το συντελεστή στα Τμήματα Γεωπονίας, Κινηματογράφου και Πολιτικών Μηχανικών, ενώ αντιθέτως, τον κατέβασε στο Τμήμα Ιστορίας, Φιλολογίας και Φιλοσοφίας.

Το ΕΚΠΑ έκανε μόλις μία αυξητική μεταβολή για το Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας στα Ψαχνά Ευβοίας, ενώ το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αύξησε το συντελεστή στο τμήμα Νοσηλευτικής στη Λάρισα.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανέβασε το συντελεστή στο Παιδαγωγικό Προσχολικής Αγωγής. Με βάση εισαγωγής για το 2023 τα 11.920 μόρια, το εν λόγω τμήμα είδε εντυπωσιακή άνοδο των υποψηφίων που το επέλεξαν στο μηχανογραφικό τους πέρσι, με 89 υποψηφίους να το έχουν ως πρώτη επιλογή.

Τα τμήματα που ανέβασαν την ΕΒΕ

Πολλά τμήματα έριξαν το συντελεστή σε αντικείμενα όπως η Φιλολογία και η Φιλοσοφία, όπως στην περίπτωση του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στα Τμήματα Μαθηματικών και Φυσικής στην περίπτωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και σε κάποια τμήματα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Τα τμήματα που έριξαν την ΕΒΕ

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σήμα κινδύνου από τη Φαρμακευτική ΑΠΘ: «Τα Δημόσια Παν/μια έχουν εγκαταλειφθεί χρόνια τώρα»!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε απεργίες προχωράνε οι καθηγητές των πανεπιστημίων μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET