ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2020: Πώς θα διεξαχθούν οι εξετάσεις – Προαιρετική η μάσκα για τους μαθητές!

Να ευχηθούμε ένα καλό κουράγιο στους φετινούς υποψήφιους, το χρειάζονται.

Neopolis Team

22 Μαΐου, 2020

Οδεύουμε προς την τελική ευθεία για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με τα Γενικά Λύκεια να κάνουν την αρχή στις 15 Ιουνίου και τα ΕΠΑΛ στις 16, και όπως ήδη έχουμε μάθει πλέον στα νέα δεδομένα της καθημερινότητας, οι αποστάσεις θεωρούνται απαραίτητο μέτρο.

Για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που είδαν από τη μία μέρα στην άλλη να αλλάζει το πρόγραμμα των εξετάσεων τους, με περικοπή της ύλης και νέα μέτρα ασφαλείας, ίσως δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Οι βάσεις δε, όπως γράφαμε πριν λίγες ημέρες, λέγεται ότι θα σημειώσουν ανοδική πορεία αλλά στην τελική θα εξαρτηθεί κι από άλλους παράγοντες. Όπως και να ‘χει, με λίγη υπομονή ακόμα και σωστό διάβασμα, όλα θα γίνουν.

Πώς θα διεξαχθούν οι εξετάσεις

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που πάρθηκε από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας, διευκρινίζεται πως η χρήση της μάσκας θα είναι προαιρετική για τους υποψήφιους και το εκπαιδευτικό προσωπικό και υποχρεωτική για τους επιτηρητές όλων των εξεταστικών κέντρων. Στην περίπτωση εξέτασης υποψηφίου που γίνεται παρουσία εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης, η χρήση μάσκας είναι εξίσου υποχρεωτική για τον ίδιο.

Αναφέρεται, επίσης, πως θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρο μεταξύ των υποψηφίων, ενώ ίδια απόσταση θα τηρείται και στον χώρο προετοιμασίας των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και στον χώρο εξέτασης τους.

Οι αίθουσες θα πρέπει οπωσδήποτε να αερίζονται επαρκώς και με φυσικό τρόπο. Στην περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό, τότε μόνο προβλέπεται η χρήση κλιματιστικών, ενώ σύμφωνα με τις οδηγίες της σχετικής εγκυκλίου η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται.

Είναι σαφές πως ο συγχρωτισμός είναι καλό να αποφεύγεται και αναγκαίο να τηρείται η καλή υγιεινή των χεριών με σαπούνι ή αντισηπτικό.

Για όλα τα παραπάνω υπεύθυνοι για τη σωστή τήρησή τους θα είναι ο πρόεδρος και τα μέλη της Λυκειακής Επιτροπής Εξετάσεων κάθε εξεταστικού κέντρου για τους υποψηφίους ΓΕΛ που εξετάζονται γραπτά, της Επιτροπής Εξεταστικού Κέντρου για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ που εξετάζονται γραπτά και της Επιτροπής Εξέτασης κάθε Ειδικού Εξεταστικού Κέντρου για τους υποψηφίους που εξετάζονται προφορικά.

Τέλος, τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά και κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Τελευταίο τσεκ πριν τις Πανελλήνιες – Τι επιτρέπεται και τι όχι να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήτριες τηλεφωνούν στη Ζωή για την Τράπεζα Θεμάτων, τους απαντάει κανονικά!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

12χρονος τελειώνει το πανεπιστήμιο με 5 πτυχία και γράφει ιστορία ως ο νεότερος απόφοιτος!

ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Φοιτήτρια γέννησε και την επόμενη μέρα πήγε στην ορκωμοσία της, της βγάζουμε το καπέλο!

ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνής Ημέρα Μουσείων αύριο, ευκαιρία να κάνεις εκείνο το tour που σκεφτόσουν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET