ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο λόγω έλλειψης καθηγητών!

Παρ' όλο που το τμήμα Μουσικών Σπουδών είναι το πιο δημοφιλές στη χώρα, δε βρίσκεται στις προτεραιότητες της πολιτείας...

Neopolis Team

28 Νοεμβρίου, 2023

Ελληνικό πανεπιστήμιο σημαίνει, μεταξύ άλλων, να μην ξέρεις αν θα βγάλεις το εξάμηνο, γιατί δεν υπάρχουν καθηγητές να σε διδάξουν. Live your myth in τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σε λίγο μπαίνει Δεκέμβριος και οι φοιτητές του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καταγγέλουν ότι η έλλειψη διδακτικού προσωπικού απειλεί το εξάμηνό τους, ακόμα και τη λήψη πτυχίου όσον αφορά τους τελειόφοιτους. Η υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ δεν είναι απλά μια καραμέλα των φοιτητών, είναι η πραγματικότητα που έχει συνέπειες.

Πολλά από τα βασικά μαθήματα, όπως τονίζει ο Φοιτητικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του, δε διεξάγονται, παρ’ όλο που μιλάμε για το πιο δημοφιλές μουσικό τμήμα της χώρας, με τους περισσότερους εισακτέους. Για την ιστορία, δέχεται ετησίως κατά μέσο όρο 150 φοιτητές, ενώ παράλληλα διαθέτει τους λιγότερους μόνιμους καθηγητές. Σύμφωνα με τους φοιτητές:

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τμήμα δεν είναι πρωτόγνωρη στους σπουδαστές, καθώς το μόνιμο διδακτικό προσωπικό (μόλις 12 καθηγητές) δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες του τμήματος, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο η λειτουργία του να βασίζεται στην πρόσληψη έκτακτου διδακτικού προσωπικού, που πάντα καθυστερεί δραματικά. Τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά ωστόσο, η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς τίθεται σε κίνδυνο η ολοκλήρωση του έτους και η απόκτηση πτυχίου για πολλούς σπουδαστές.

Από τα 33 όργανα ειδίκευσης διδάσκονται μόλις 16, ενώ από τα 14 μουσικά σύνολα μόλις τα 7.

Εκτός από τις μουσικές δεξιότητες και τα μουσικά σύνολα (μαθήματα κορμού), αυτή την στιγμή δεν πραγματοποιούνται και πολλά άλλα μαθήματα, υποχρεωτικά για τη λήψη πτυχίου.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι βιώνουμε την πλήρη απαξίωση της Δημόσιας Παιδείας και των Καλλιτεχνικών Σπουδών, στο βωμό της ιδιωτικοποίησής τους. Είναι απαράδεκτο να εισάγονται φοιτητές σε μία δημόσια σχολή, να πληρώνουν ενοίκιο, να αναγκάζονται να παρακολουθούν εξωτερικά μαθήματα για να καλύψουν τα κενά του κρατικού μηχανισμού, και εν τέλει το μέλλον τους να είναι αβέβαιο», προσθέτουν απογοητευμένοι οι φοιτητές.

Ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών λοιπόν, ζητά έγκριση έκτακτου κονδυλίου στο ύψος των αναγκών της σχολής για να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2023-24, προσλήψεις μόνιμου διδακτικού προσωπικού και επίλυση όλων των προβλημάτων των υλικοτεχνικών υποδομών.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε απεργίες προχωράνε οι καθηγητές των πανεπιστημίων μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Συλλαλητήριο 28/2: Κλιμακώνεται ο αγώνας κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Με μηνιγγίτιδα 20χρονη φοιτήτρια – Κατέρρευσε την ώρα της συνέλευσης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η λίστα με τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο για το 2024 έχει τις ανατροπές της!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET