ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σύγκλητος Παν. Ιωαννίνων: Εξ αποστάσεως η εξεταστική εφόσον κριθεί απαραίτητο!

Το Υπουργείο δεν πρέπει να είναι πολύ χαρούμενο με αυτήν την απόφαση.

Neopolis Team

22 Ιανουαρίου, 2022

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δε «μασάει» από τα τελεσίδικα του Υπ. Παιδείας περί δια ζώσης διαλέξεων και εξεταστικής, κι ανακοινώνει πως η τελευταία θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ανοίγει θα λέγαμε ένα beef με το Υπουργείο, που έχει χαρακτηρίσει έως και παράνομα τα online μαθήματα εκφράζοντας έτσι την κάθετη στάση του απέναντι σε οτιδήποτε δεν πραγματοποιείται με την παρουσία φοιτητών και καθηγητών στους εκπαιδευτικούς χώρους.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψιν τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα, ενημέρωσε τους φοιτητές του πως εφόσον η κατάσταση το απαιτήσει, η εξεταστική θα διεξαχθεί με πιο ασφαλείς τρόπους ή ακόμα και διαδικτυακά. Η Έκτακτη Συνεδρία έγινε στις 18/1/2022, όπου συζητήθηκαν διεξοδικά, όπως σημειώνεται, όλα τα τρέχοντα θέματα της λειτουργίας του Ιδρύματος και μεταξύ άλλων αποφασίστηκε:

  1. Διεξαγωγή εξετάσεων του χειμερινού εξαμήνου

Η Σύγκλητος, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις συνθήκες εξάπλωσης της πανδημίας του COVID-19 και των μεταλλάξεών της και θεωρώντας ότι τα μέτρα στα Πανεπιστήμια θέτουν το πρόταγμα της προστασίας της δημόσιας υγείας, κατέληξε στα παρακάτω: 

  • Οι εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου θα διεξαχθούν δια ζώσης, ακολουθώντας όλους τους προβλεπόμενους κανόνες υγειονομικής ασφάλειας, διατηρώντας ευελιξία, εφόσον οι συνθήκες επιδεινωθούν ή κριθεί απαραίτητο, μετά από τεκμηρίωση και έγκριση της Συγκλήτου, να διεξαχθούν με πιο ασφαλείς τρόπους ή εξ’ αποστάσεως.
  • Η εξεταστική περίοδος δύναται να επεκταθεί κατά μία (1) εβδομάδα, εφόσον τα Τμήματα το αποφασίσουν.
  • Για όσους φοιτητές καταστεί αδύνατη η συμμετοχή στις εξετάσεις, λόγω νόσησης και καραντίνας, τα Τμήματα να λάβουν μέριμνα, ώστε να δοθεί συμπληρωματική εξεταστική περίοδος με τον πλέον πρόσφορο τρόπο, αφού ληφθεί υπόψη το ισχύον πλαίσιο από τους διδάσκοντες.
  • Οι φοιτητές, που θα νοσήσουν, δύνανται να επανέλθουν στο Πανεπιστήμιο επτά (7) ημέρες μετά την αρχική διάγνωση και μόνο μετά από αρνητικό rapid test.
  • Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επαναφέρει το πάγιο αίτημά του προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και το Υπουργείο Υγείας, ώστε με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ, να προσφέρεται η δυνατότητα διενέργειας ελέγχων Covid-19 στους φοιτητές, καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου δύο (2) φορές την εβδομάδα, με παράλληλη δωρεάν διάθεση self tests για τους φοιτητές.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Ιωαννίνων: Φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο λόγω έλλειψης καθηγητών!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Φοιτητές του Παν. Θεσσαλίας καινοτομούν με τεχνολογία που βοηθά στην κίνηση των ΑμεΑ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ακόμα περιμένουν το στεγαστικό επίδομα οι φοιτητές που είχαν κάνει αίτηση από το καλοκαίρι!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET