ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 παιδικά που βλέπαμε μικροί και δεν πήραν τη δόξα που θα έπρεπε!

Όταν πάει η συζήτηση στα παιδικά που βλέπαμε μικροί, όλοι θα συμφωνήσουμε στο Thundercats, στα Pokemon κι ίσως στα Στρουμφάκια. Υπάρχουν όμως κι εκείνα που δεν έχουν εντυπωσιακά εφέ, αλλά έχουν χαρακτήρες που αγαπήσαμε ως παιδιά και συνεχίζουμε να αγαπάμε ως ενήλικες. 1. Μαρσουπιλαμί Εγώ το αγαπώ, η μάνα μου το μισεί. Γιατί της πήρε […]

Default avatar

Guest Author

17 Μαρτίου, 2016

Όταν πάει η συζήτηση στα παιδικά που βλέπαμε μικροί, όλοι θα συμφωνήσουμε στο Thundercats, στα Pokemon κι ίσως στα Στρουμφάκια. Υπάρχουν όμως κι εκείνα που δεν έχουν εντυπωσιακά εφέ, αλλά έχουν χαρακτήρες που αγαπήσαμε ως παιδιά και συνεχίζουμε να αγαπάμε ως ενήλικες.

1. Μαρσουπιλαμί

Μαρσουπιλαμι

Εγώ το αγαπώ, η μάνα μου το μισεί. Γιατί της πήρε άπειρα χρόνια να με πείσει ότι δεν μπορεί να μου αγοράσει ένα, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν. Ένα κίτρινο άγριο ζώο του δάσους με μαύρες βούλες και τεράστια ουρά. Το καλύτερο σημείο ήταν ότι η ουρά του λειτουργούσε ως ελατήριο. Όταν δε προστέθηκαν τα παιδιά του στα επεισόδια, έγινε ακόμα καλύτερο γιατί το ένα γεννήθηκε μονόχρωμο.

2. Totally Spies

totally-spies

Γαλλικό παιδικό με πρωταγωνίστριες τη Sam, την Clover και την Alex. Μαθήτριες κατάσκοποι. Ο λατρεμένος Jerry τους ανέθετε σε κάθε επεισόδιο μια αποστολή που έπρεπε να φέρουν εις πέρας. Το καλύτερο σημείο ήταν εκείνο που τους έδινε τον εξοπλισμό τους. Κραγιόν που γινόταν ιστός, make up που στην πραγματικότητα ήταν κάμερα κι άλλα πολλά.

3. Φρουτοπία

big-froutopia01

Είναι μια πόλη μακρινή, μια πολιτεία φανταστική όπου ζουν μόνο φρούτα και λαχανικά δίχως ανθρώπους, μόνο αυτά. Είναι μία μόνο μία η ονειρεμένη φρουτοπία λα-λα-λα. Μέχρι κι η Coca Cola είχε διεκδικήσει τον όρο «Φρουτοπία» για σειρά αναψυκτικών, αλλά δεν κέρδισε τη δικαστική διαμάχη με τον Ευγένιο Τριβιζά. Ο Θάνος το κολοκυθάκι κι ο Πίκος Απίκος, είμαι σίγουρη ότι θα ζητωκραύγαζαν από τη μακρινή τους πόλη.

4. Catdog

CatDog-catdog-2159369-416-312

Μία πανέξυπνη γάτα κι ένας αφελής σκύλος που είναι κολλημένοι μεταξύ τους. Ζουν σ’ ένα σπίτι μισό ψάρι και μισό κόκκαλο. Στο ίδιο σπίτι ζει κι ένα μπλε ποντίκι που όχι μόνο δεν τους φοβάται, αλλά τους κάνει και τη ζωή κόλαση. Σαν να μην έφτανε ο Γουίνσλοου (το ποντίκι) υπάρχουν και τα αλητόσκυλα που τους δημιουργούν προβλήματα. Ο δύο σ’ ένα ήρωας μας όμως τα καταφέρνει πάντα.

5. Κλίφορντ, ο κόκκινος σκύλος

clifford

Ξεκίνησε ως παιδικό βιβλίο, έγινε σειρά κι έπειτα video game. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν κι απορώ τι παιδικά έβλεπαν μικροί. Ο Κλίφορντ είναι ένας τεράστιος σκύλος, τόσο τεράστιος ώστε η οικογένεια που τον είχε αναγκάστηκε να αλλάξει σπίτι και να βρει ένα που θα τον χωράει. Όπως είναι λογικό μπλέκει σε περιπέτειες εξαιτίας του μεγέθους του ή για να βοηθήσει τους φίλους του.

Υ.Γ. Για τη συγγραφή αυτού του κειμένου θυσιάστηκαν πολλές ώρες που έπρεπε να είχαν αξιοποιηθεί για διάβασμα. Αντ’ αυτού αξιοποιήθηκαν για την παρακολούθηση όλων των παιδικών τηλεοπτικών σειρών από το 1980 μέχρι σήμερα.

 

Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET