ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων για τον Εμμανουήλ Καραλή στο άλμα επί κοντώ!

Κορυφαία επίδοση σημείωσε χθες ο Εμμανουήλ Καραλής στο άλμα επί κοντώ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ. Ο 19χρονος όχι μόνο ξεπέρασε το δικό του ρεκόρ (5,70), αλλά με άλμα στα 5.78 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων του Σουηδού Άρμαντ Ντουπλάντις, του οποίου το άλμα ήταν στα 5.75 στη Νέα Υόρκη. Με αυτό το ύψος, […]

Neopolis Team

12 Φεβρουαρίου, 2018

Κορυφαία επίδοση σημείωσε χθες ο Εμμανουήλ Καραλής στο άλμα επί κοντώ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ.

Ο 19χρονος όχι μόνο ξεπέρασε το δικό του ρεκόρ (5,70), αλλά με άλμα στα 5.78 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων του Σουηδού Άρμαντ Ντουπλάντις, του οποίου το άλμα ήταν στα 5.75 στη Νέα Υόρκη. Με αυτό το ύψος, μάλιστα, πέρασε και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.

Να σημειωθεί, βέβαια, πως ο Σουηδός είχε κάνει άλμα 5.82 τον Μάρτιο του 2017 και πάλι στη Νέα Υόρκη, αλλά η IAAF δεν κατέγραψε επίσημα τη συγκεκριμένη επίδοση, με αποτέλεσμα να ανήκει πλέον στον Καραλή η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ο Έλληνας άλτης είναι ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον κλειστό στίβο και στην κατηγορία των παίδων, με 5.54, από τις 5 Μαρτίου 2016, στο Γιάμπλονετς της Τσεχίας.
Ο 19χρονος θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει τους αγώνες του την Τρίτη (13/2) στο μιτινγκ της Πράγας και την Πέμπτη (15/2) στο μίτινγκ του Τορούν, όπου θα έχει την ευκαιρία να ανέβει ακόμη υψηλότερα.

«Τώρα όλα αρχίζουν. Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας σε ένα στάδιο όπου έχω καλές αναμνήσεις. Ημουν από καιρό σε καλή κατάσταση και ήξερα πως είμαι σε θέση να ανέβω ψηλά. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήμουν και ψυχολογικά έτοιμος για κάτι τέτοιο. Ο στόχος είναι πάντα να κοιτάω την τεχνική μου και να προσπαθώ για το καλύτερο. Αυτό συνεχίζουμε και τώρα. Σκύβουμε το κεφάλι και δουλεύουμε», δήλωσε ο Καραλής.

Δείτε το άλμα του στα 5.78:

[fb_pe url=”https://web.facebook.com/ekirikas1915/videos/10155847704913673/” bottom=”30″]

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Έλληνας ζητάει από τους Big Time Rush να έρθουν Ελλάδα, ο Carlos του απαντάει θετικά!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η νέα καμπάνια NESCAFÉ® Frappé είναι τόσο απολαυστική όσο και το να είσαι ο εαυτός σου!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Stoli Vodka μας υποδέχεται στον κόσμο του ‘Spirit of Change’, μέσα από τα μάτια 4 καλλιτεχνών! 

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET