FOODIES

Παγκόσμια Ημέρα Oreo: 2 πανεύκολες συνταγές για γλυκό με τα αγαπημένα σου μπισκότα!

Η ευκαιρία σου να φας όσα Oreo θες!

Σε περίπτωση που έψαχνες αφορμή για να τιμήσεις τα αγαπημένα σου μπισκότα, σήμερα είναι η τυχερή σου μέρα aka Παγκόσμια Ημέρα Oreo. Tι σημαίνει αυτό; Ότι μπορείς να φας όοοσα Oreo θες (γιατί «γιορτή χωρίς γλυκό, δε γίνεται» όπως έχει πει και η μεγάλη Drechos).

Επειδή όμως τα χορτάσαμε σκέτα ή βουτηγμένα στο γάλα, σου φέρνω 2 εύκολες συνταγές με βασικό συστατικό τα Oreo που θα σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου: τρουφάκια και ένα κρεμώδες γλυκό. Το καλύτερο; Και οι δυο συνταγές χρειάζονται μόνο 3 υλικά! Στο σύνολο δεν είναι ακριβά και με τις σωστές αναλογίες μπορείς να τα τρως εναλλάξ για τουλάχιστον 5 μέρες #φοιτηταριό.

Hint: Για να ξέρεις πόσα πακέτα Oreo πρέπει να πάρεις, σκέψου ότι κάθε συσκευασία έχει μέσα 14 μπισκότα, οπότε θα χρειαστείς περίπου 4-5 πακέτα (και για τις δυο συνταγές). Και κάπως έτσι σου έσωσα αρκετό χρόνο χιχι.

Τρουφάκια Oreo

Τι θα χρειαστείς:

  • 20 μπισκότα Oreo (αν δε θες 20, μπορείς και 14, δηλ. 1 πακέτο)
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. λευκή κουβερτούρα

Σκεύη και κουζινικά: 

  • Μεγάλο μπολ
  • Multi
  • Λαδόκολλα
  • Μαρίζ (αυτό το πράγμα με την άκρη από σιλικόνη)
  • Κατσαρόλα και γυάλινο μπολ (για μπεν μαρί)
  • Ταψί ή Πιάτο

Εκτέλεση:

1) Για αρχή, πάρε το multi και ρίξε όλα τα μπισκότα σπασμένα στη μέση. Χτύπα τα μέχρι να θρυμματιστούν τελείως και αφαίρεσε 2 κουταλιές της σούπας (για το πασπάλισμα αργότερα 😉).

2) Μετέφερε στο μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα και πρόσθεσε τη μισή συσκευασία από το τυρί κρέμα (λέω τη μισή γιατί συνήθως είναι 200 γρ. ακριβώς). Με τη μαρίζ, προσπάθησε να μπλεντάρεις όσο περισσότερο γίνεται το μείγμα σου.

3) Ύστερα, πλάσε το μείγμα σε μικρές στρογγυλές μπουκίτσες, τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί ή πιάτο και άφησέ τις στο ψυγείο.

4) Όσο περιμένεις να παγώσουν, λιώσε 150 γραμμάρια της λευκής κουβερτούρας σε μπεν μαρί, δηλαδή ζέστανε νερό σε μία κατσαρόλα κι από πάνω τοποθέτησε ένα μπολ όπου θα λιώσεις τη σοκολάτα.


Γρήγορο μάθημα: Το μπεν-Μαρί (bain-Marie) είναι μία μέθοδος θέρμανσης υλικών που είναι ευαίσθητα σε θερμοκρασίες συνήθως πάνω από τους 55°C και γενικότερα υλικών που είναι ευαίσθητα στην απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας, όπως η σοκολάτα, η κουβερτούρα κ.α. Η πρώτη ύλη που πρόκειται να θερμάνουμε δεν έρχεται σε επαφή με τον πάτο του σκεύους (π.χ. μια κατσαρόλα) που βρίσκεται στην εστία μας, αλλά ούτε και με το περιεχόμενό του – στην προκειμένη περίπτωση το νερό.

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, μεσολαβεί ένα δεύτερο σκεύος, το οποίο έρχεται να καλύψει το πρώτο με την ελάχιστη δυνατή επαφή (ένα γυάλινο μπολ), επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στην πρώτη ύλη να θερμανθεί με τη θερμοκρασία των υδρατμών που εγκλωβίζονται μεταξύ των δύο σκευών και όχι με την έστω και έμμεση επαφή με τη φωτιά ή το καυτό νερό.


Μόλις λιώσει η κουβερτούρα και την αφαιρέσεις από την κατσαρόλα, πρόσθεσε τα υπόλοιπα 50 γραμμάρια κουβερτούρας που άφησες, για να την κάνεις πιο παχύρευστη!

5) Βγάλε τις μπουκίτσες από το ψυγείο και, τρυπώντάς τες με μια οδοντογλυφίδα, βούτα τες στην κουβερτούρα μέχρι να καλυφθούν. Τίναξε την περίσσια σοκολάτα και συνέχισε. Μην ξεχάσεις να βάλεις λαδόκολλα στην επιφάνεια που θα τις μεταφέρεις (γιατί εγώ δεν το έκανα και μου κόλλησαν στο πιάτο 🥲).

6) Τέλος, πασπάλισε με τα θρυμματισμένα Oreo που έχεις αφήσει στην άκρη και ξανά στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

Πλέον έχεις λαχταριστά τρουφάκια Oreo, που όποτε περνάς από την κουζίνα μπορείς να τσιμπάς κι από ένα!😋


Κρεμώδες γλυκό

Τι θα χρειαστείς: 

  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 250 ml γάλα
  • 3 συσκευασίες μπισκότα Oreo

Σου το είπα ότι θέλεις μόνο 3 υλικά. 😎

Σκεύη και συσκευές: 

  • Μίξερ
  • Πιρέξ
  • Μαρίζ
  • Ένα μεγάλο κι ένα κανονικό μπολ

Εκτέλεση:

1) Ρίχνεις την κρέμα γάλακτος στο μεγάλο μπολ. Έπειτα, την χτυπάς με το μίξερ για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να πήξει και να θυμίζει την υφή της σαντιγύς (θα το δεις με το μάτι).

Tip για αρχάριους: το μπολ μπορείς να το βάλεις στο νεροχύτη, για να μη λερώσεις το σύμπαν όσο χτυπάς την κρέμα με το μίξερ!

2) Στο πιρέξ θα απλώσεις μια στρώση της χτυπημένης κρέμας, περίπου το 1/3. Για να απλωθεί ομοιόμορφα μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μαρίζ.

3) Στο κανονικό μπολάκι θα βάλεις 250 ml γάλα και θα βουτήξεις τα Oreo, ίσα ίσα να μουσκέψουν. Έπειτα, θα κάνεις μια στρώση από αυτά πάνω από την χτυπημένη κρέμα.

Extra tip: μπορείς να μην τα βουτήξεις στο γάλα, για μια πιο κρατσανιστή εμπειρία. 

4) Πάνω από τη στρώση με τα Oreo, βάλε άλλη μια στρώση κρέμα.

5) Επανάλαβε τη διαδικασία με τα μπισκότα άλλη μια φορά.

6) Στην τελευταία στρώση κρέμας μπορείς να κάνεις ό,τι ντεκόρ θες. Εγώ το πασπάλισα με θρυμματισμένα Oreo.

7) Άσε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και στη συνέχεια απόλαυσε!

Κόψε όσα κομμάτια μπορείς και μοιράσου το με τους Oreo lover φίλους σου! 

FUN ZONE

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Το νέο PRO X 60 της Logitech G είναι το πληκτρολόγιο που θα λατρέψει κάθε gamer!

EVENTS

Στο TEDxAUTH 2024 θα ανακαλύψουμε πώς να επιτύχουμε τη δική μας «OSMOSIS»!

BINGE WATCHING

‘Bridgerton’: Το τρέιλερ της 3ης σεζόν έφτασε και έχει τόσο σούσουρο όσο περιμέναμε!

EVENTS

ThinkBiz Academy 2024: To event επιχειρηματικότητας από νέους για νέους επιστρέφει για 8η χρονιά!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET