DIGITAL

To Ίνσταγκραμ αφαιρεί την καρτέλα Following, ξεχάστε την «κατασκοπεία» που ξέρατε!

Φυσάει αέρας αλλαγών στο Insta, κρατηθείτε! Ενώ η dark mode εκδοχή του έκανε την εμφάνισή της στις οθόνες μας, το κοινωνικό δίκτυο που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδούλα μας και του αφιερώνουμε ένα γενναίο χρόνο απ’ την καθημερινότητά μας, σκοπεύει να αφαιρέσει την καρτέλα «Following» το προσεχές διάστημα, καθώς όπως σημειώνεται, δεν την ξέρει και πολύς […]

Δήμητρα Πραντάλου

9 Οκτωβρίου, 2019

Φυσάει αέρας αλλαγών στο Insta, κρατηθείτε!

Ενώ η dark mode εκδοχή του έκανε την εμφάνισή της στις οθόνες μας, το κοινωνικό δίκτυο που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδούλα μας και του αφιερώνουμε ένα γενναίο χρόνο απ’ την καθημερινότητά μας, σκοπεύει να αφαιρέσει την καρτέλα «Following» το προσεχές διάστημα, καθώς όπως σημειώνεται, δεν την ξέρει και πολύς κόσμος.

Συγγνώμη, συγγνώμη. Για σταθείτε λίγο.

Δεν μπορώ να κρατηθώ και να μη σχολιάσω πως μου φαίνεται εντελώς παράλογο το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν ότι υπάρχει αυτή η καρτέλα. Πώς γίνεται να χρησιμοποιείς το Ίνσταγκραμ, να έχεις αλληλεπίδραση με τους followers σου και να μη γνωρίζεις ότι μπορείς να δεις πού κάνουν like, πού σχολιάζουν και ποιους ακολουθούν; Ειδικά αν είσαι από τους πρώτους που έκαναν λογαριασμό στο κοινωνικό μέσο, όταν ακόμα δεν ήταν τόσο γνωστό, σ’ αυτήν την καρτέλα ξημεροβραδιαζόσουν για να κόβεις κίνηση τι παίζει.

Και δεν είναι μόνο θέμα stalking, αλλά είναι μπροστά στα μάτια σου ρε αδερφέ. Από περιέργεια και μόνο πατάς να δεις τι σου δείχνει αυτή η ρημαδοκαρτέλα.

Τέλος πάντων, οι ιθύνοντες της εφαρμογής θα αποσύρουν το εν λόγω χαρακτηριστικό με συνοπτικές διαδικασίες, από αυτή την εβδομάδα συγκεκριμένα, διότι καταπώς φαίνεται δεν χρησιμοποιείται και τόσο.

Μετά το update δηλαδή, το Instagram θα μοιάζει κάπως έτσι:

Ο επικεφαλής του κοινωνικού δικτύου, Vishal Shah, δήλωσε περήφανος γι’ αυτήν την αλλαγή και υπογράμμισε πως η εφαρμογή θα γίνει πιο απλή από δω και στο εξής.

Οι χρήστες δεν ήξεραν πως η δραστηριότητά τους εμφανίζεται. Οπότε έχεις μία λειτουργία η οποία δεν εξυπηρετεί το σκοπό της, αλλά εκπλήσσει τους ανθρώπους όταν εμφανίζεται η δραστηριότητά τους. Η απλότητα ήταν αυτό μας έκανε να το αποφασίσουμε.

Όπως και να ‘χει, το «Discover» παραμένει και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί στην εύρεση νέου περιεχομένου.

Εδώ που τα λέμε όμορφα και ωραία όμως, είναι προφανές πως η αφαίρεση του “Following” θα δυσαρεστήσει κόσμο. 

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως μπορεί το Instagram να προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση σήμερα, πολλοί χρήστες όμως έχουν ήδη χάσει την καρτέλα αυτή από τον περασμένο Αύγουστο. Τότε είχαν αναφέρει βέβαια πως πρόκειται για bug της εφαρμογής, αλλά ίσως να μην ήταν καθόλου έτσι τελικά.

Η νέα αλλαγή, πάντως, έρχεται λίγο καιρό μετά την πιλοτική λειτουργία του Facebook να κρύψει τα likes στους χρήστες της Αυστραλίας, προκειμένου να σταματήσει τον ανταγωνισμό.

Με λίγα λόγια, σε περίπτωση δηλαδή που δεν το καταλάβατε, σε λίγο καιρό τα social media θα αλλάξουν εντελώς μορφή και θα βοηθήσουν έτσι τους χρήστες που τους δίνουν παραπάνω σημασία από αυτή που επιβάλλεται.

OUR20s

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET