ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΔΑ: «Φοβόμαστε μην κολλήσουμε» λένε φοιτητές μετά την εμφάνιση κρούσματος!

Και θεωρούν την τηλεκπαίδευση την καλύτερη λύση!

Neopolis Team

12 Νοεμβρίου, 2021

Ένα mail από τη Γραμματεία MBA του ΠΑΔΑ έφτανε για να προβληματίσει τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του και να τους προκαλέσει άγχος και φόβο για το κατά πόσο μεριμνάται η ασφάλειά τους. Όπως ανέφερε αυτό: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με βάση την επίσημη οδηγία του Πανεπιστημίου, όλοι/-ες οι φοιτητές/-τριες που ήταν στην αίθουσα Ε12 την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 16.00-19.00 (μάθημα Στρατηγικός Προγραμματισμός) αποτελείτε επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος».  

Ωστόσο, δεν είναι τόσο η είδηση του κρούσματος που έφερε αντιδράσεις, όσο ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται την κατάσταση το Ίδρυμα και οι οδηγίες που δόθηκαν στους φοιτητές. Σύμφωνα με αυτές συγκεκριμένα, όσοι είναι εμβολιασμένοι θα παρακολουθούν τις διαλέξεις με φυσική παρουσία για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα λάβουν πιθανότατα έναν σύνδεσμο για το MS Teams, για εξ αποστάσεως μάθημα.

Μια απόφαση παράλογη, αν σκεφτούμε ότι και οι μεν και οι δε μπορούν να νοσήσουν και να μεταφέρουν τον ιό στους οικείους τους. Την ίδια άποψη λοιπόν έχουν και οι εμβολιασμένοι φοιτητές, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, σημειώνουν πως παράλληλα εργάζονται και άρα ο κίνδυνος διασποράς αυξάνεται.

«Οι περισσότεροι φοιτητές που παρακολουθούμε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα είμαστε επαγγελματίες που εργαζόμαστε. Το να βρεθούμε σε έναν κλειστό χώρο που είχε βρεθεί ένα θετικό κρούσμα είναι επικίνδυνο τόσο για τις οικογένειες μας όσο και για την εργασία μας.», δηλώνει φοιτητής στο real.gr, συμπληρώνοντας πως η τηλεκπαίδευση για όλους είναι η μόνη υπεύθυνη στάση.

Μια άλλη φοιτήτρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Μ.Β.Α δήλωσε πως:

Την ώρα που η κυβέρνηση και η επιστημονική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανεμβολίαστους, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, «επιβραβεύει» όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και «τιμωρεί» τους εμβολιασμένους φοιτητές, υποχρεώνοντάς μας να βρεθούμε σε μια κλειστή αίθουσα. Το μόνο που ζητάμε είναι να πραγματοποιηθεί η παρακολούθηση των μαθημάτων για τις επόμενες δύο εβδομάδες με τηλεκπαίδευση. Όλοι μας θεωρούμαστε ύποπτα κρούσματα και φοβόμαστε για την υγεία μας και την υγεία των οικογενειών μας.

Ταυτόχρονα, οι φοιτητές αμφισβητούν και την τήρηση του πρωτοκόλλου από το πανεπιστήμιο, μιας και όπως αναφέρεται στην ενημέρωση του πανεπιστημίου, ο φοιτητής που βρέθηκε θετικός δεν είχε εμβολιαστεί και αμφιβάλλουν αν είχε ελεγχθεί κατά την είσοδό του. 

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κερασμένη… βίδα στη σαλάτα του βρήκε φοιτητής από τη Λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Πανεπιστήμιο Ζυρίχης αποσύρεται από διεθνείς κατατάξεις: «Πιέζουν για άχρηστες έρευνες»!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET