Μουσική

Όχι άλλο …έντεχνο!

Η γκεστ εμφάνιση που έγινε λατρεία …ξαναχτυπά! Το «κουτσό πουλάρι» τα έχει πάρει με την παρέα του Στόκα, του Πλιάτσικα και των λοιπών και βγάζει το άχτι του… Ε ναι λοιπόν, το παραδέχομαι. Είμαι άτεχνος, λαϊκός, δευτεράντζα. Ένιωθα για πολλά χρόνια ενοχές που δε με συγκινούσε αυτό το είδος μουσικής, που σιχαινόμουν τους Πυξ – […]

Default avatar

Guest Author

13 Μαΐου, 2016

Η γκεστ εμφάνιση που έγινε λατρεία …ξαναχτυπά! Το «κουτσό πουλάρι» τα έχει πάρει με την παρέα του Στόκα, του Πλιάτσικα και των λοιπών και βγάζει το άχτι του…

Ε ναι λοιπόν, το παραδέχομαι. Είμαι άτεχνος, λαϊκός, δευτεράντζα. Ένιωθα για πολλά χρόνια ενοχές που δε με συγκινούσε αυτό το είδος μουσικής, που σιχαινόμουν τους Πυξ – Λαξ και θεωρούσα «ξινό» τον Μαχαιρίτσα κι εκνευριστικό τον Ζουγανέλη, αλλά νομίζω έφτασε η ώρα για να βγω απ’ τη ντουλάπα και να φωνάξω δυνατά …«όχι άλλο έντεχνο»!

Εάν είσαι κι εσύ αγαπητέ αναγνώστη, άτεχνος, λαϊκός και δευτεράντζα, συνέχισε να διαβάζεις αυτό το κείμενο (εξομολόγηση). Εάν όχι, μπες γρήγορα στο YouTube κι άκουσε τις επιτυχίες του Μπαμπίνου του Στόκα και του Φίλιππου του Πλιάτσικα, με τα σόφτεξ παρά πόδα…

Παρακάτω θα σου παραθέσω τους λόγους που κάθε φορά που αντίκριζα ή άκουγα τους «έντεχνους», τ’ άντερα μου γίνονταν (και γίνονται ακόμα), κοκορέτσι.

Η ταμπέλα «έντεχνο»

«Ένας καλλιτέχνης δεν μπορεί να μιλήσει για την τέχνη του, όπως ένα φυτό δεν μπορεί να μιλήσει για τη φυτολογία». Κακομοίρη Ζαν Κοκτώ. Ανακήρυξαν τους εαυτούς τους έντεχνους, και ως γνωστόν στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι. Εάν κάνεις το λάθος και δεν είσαι φαν τους, θα νοιώσεις στο πετσί σου την κοινωνική κατακραυγή, άτιμε τέντι – μπόι που σου αρέσει στα κρυφά ο Παντελίδης.

Η υπεροψία

Σκύβουν για να μπορέσουν να περάσουν από τις πόρτες γιατί η μύτη τους αγγίζει το ταβάνι. Όταν ήταν παιδιά ένα αόρατο χέρι τους βούτηξε στη χύτρα με τον καλλιτεχνοζωμό και πλέον…ρεύονται τέχνη στην μούρη σου ανίδεε hater. Μπορεί οι στίχοι στα κομμάτια τους να μην έχουν καμία διαφορά με τους αντίστοιχους των ελαφρολαϊκών ασμάτων, αλλά οι ίδιοι πιστεύουν πως είναι εφάμιλλοι της ποίησης του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι.

Αριστεροφροσύνη και Τζάγκουαρ

Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι, Τζάγκουαρ και ράλι. Είναι οι επίσημοι εκπρόσωποι του λαουτζίκου. Τα βράδια δεν μπορούν να κοιμηθούν αναλογιζόμενοι τις δυσκολίες των πτωχών για αυτό και φέρνουν βόλτες με τις τζάγκουαρ. Μπας και ξεχαστούν λιγάκι οι άνθρωποι.

Υ. Γ: Παρακαλούνται όλοι οι συν-haterzzz να προσθέσουν κι άλλους λόγους για τους οποίους δεν γουστάρουμε το έντεχνο.

 

FUN ZONE

EVENTS

Το πιο sustainable συνέδριο του YES-Europe έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα!

Τιβί

Το ‘Maestro’ είναι η τελευταία του τηλεοπτική δουλειά, παραδέχεται ο Παπακαλιάτης!

Τιβί

Τα Jumbo λάνσαραν την πασχαλινή τους διαφήμιση και κρίντζαρε το είναι μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET