ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως σε 5 διαφορετικά πεδία!

Άλλη μία διάκριση στο ενεργητικό!

Neopolis Team

29 Μαρτίου, 2023

Το ΟΠΑ, σαν συνηθισμένο στις επιτυχίες που είναι, γράφει άλλη μία, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο!

Συγκεκριμένα, ο διεθνής φορέας αξιολόγησης Quacquarelli Symonds (QS) κατατάσσει το ίδρυμα μεταξύ των κορυφαίων Πανεπιστημίων στον κόσμο για το 2023 σε πεδία όπως Διοίκηση Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομική, Οικονομικά και Κοινωνικές Επιστήμες. Μάλιστα, στα 4 από τα 5 πεδία που διακρίθηκε σε διεθνές επίπεδο, αναδείχθηκε πρώτο στην Ελλάδα.

Ο ίδιος φορέας αξιολόγησης συμπεριέλαβε πριν λίγους μήνες ένα από τα μεταπτυχιακά του ιδρύματος στη λίστα με τα κορυφαία παγκοσμίως για το 2023, και συγκεκριμένα το «ΔΠΜΣ στη Διοικητική των Επιχειρήσεων με Διεθνή Προσανατολισμό».

Τα κριτήρια αξιολόγησης είναι ο αριθμός αναφορών ανά δημοσίευση, ο δείκτης μέτρησης της παραγωγικότητας και της απήχησης του ερευνητικού έργου (h-index), ο δείκτης διεθνούς ερευνητικού δικτύου (IRN index) που σχετίζεται με τις ερευνητικές συνεργασίες με άλλα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από διαφορετικές περιοχές / τοποθεσίες.

Τα εν λόγω ερευνητικά δεδομένα λαμβάνονται από τη βιβλιογραφική βάση της ‘Scopus’. Τέλος, συνυπολογίζονται ο διεθνής χαρακτήρας του Ιδρύματος και η φήμη του, τόσο στο χώρο της αγοράς όσο και στην ακαδημαϊκή κοινότητα, η οποία προκύπτει από τη συμμετοχή σε ειδική έρευνα περισσότερων των 99.000 στελεχών επιχειρήσεων και 151.000 πανεπιστημιακών δασκάλων κατά την τελευταία πενταετία (2018-22) αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα, τα πεδία στα οποία ξεχώρισε το ΟΠΑ είναι:

Στα επιστημονικά πεδία της Διοίκησης Επιχειρήσεων (Business & Management Studies) και της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Accounting & Finance), το ΟΠΑ κατατάσσεται παγκοσμίως μεταξύ των θέσεων 151-200 (1ο στην Ελλάδα).
Στο επιστημονικό πεδίο των Οικονομικών (Economics & Econometrics) κατατάσσεται παγκοσμίως μεταξύ των θέσεων 251-300 (1ο στην Ελλάδα).
Στην επιστημονική περιοχή των Κοινωνικών Επιστημών (Social Sciences & Management), που περιλαμβάνει πλήθος επιστημονικών πεδίων (πχ. Accounting & Finance, Business & Management Studies, Development Studies, Economics & Econometrics, Law, Marketing, Politics & International Studies, Social Policy & Administration, Sociology, Statistics & Operational Research), το ΟΠΑ κατατάσσεται στην 317η θέση, βελτιώνοντας κατά 40 θέσεις τη σειρά κατάταξής του (1ο στην Ελλάδα).
Στο επιστημονικό πεδίο της Επιστήμης των Υπολογιστών και των Πληροφοριακών Συστημάτων (Computer Science & Information Systems) κατατάσσεται μεταξύ των θέσεων 401-450.

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης δήλωσε:

«To ΟΠΑ παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως αναφορικά με τα επιστημονικά πεδία που αυτό θεραπεύει. Η νέα αυτή διάκριση αντανακλά το υψηλό επίπεδο ποιότητας του διδακτικού προσωπικού, των προγραμμάτων σπουδών, της έρευνας που παράγεται, αλλά και του διεθνούς προσανατολισμού ως στρατηγικού πυλώνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών».

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: 8 στους 10 αποφοίτους βρίσκουν αμέσως δουλειά, οι περισσότεροι στο αντικείμενό τους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληρωμένα τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία όπου δεν υπάρχουν κλίνες σε εστίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Παν/μιο Κρήτης εκδίδει κι αυτό πλέον ψηφιακό πτυχίο – Για ποια πανεπιστήμια ισχύει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΜΠ: Φοιτητική ομάδα κατέκτησε την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό, δεν τους πιάνει κανείς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET