ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παγκόσμια διάκριση για το ΟΠΑ με 12 καθηγητές του ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου!

Μεγάλη επιτυχία για το επιστημονικό δυναμικό του ΟΠΑ.

Neopolis Team

5 Απριλίου, 2021

Πρόσφατα γράφαμε για τη Νομική Αθηνών που κατάφερε για 5η συνεχόμενη χρονιά να καταταγεί στις 300 καλύτερες Νομικές του κόσμου, και σήμερα επιστρέφουμε με μια διάκριση που αφορά το ΟΠΑ, επίσης ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας που μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες επιτυχίες.

Αυτή τη φορά, ακούγεται χάρη σε 12 καθηγήτριες και καθηγητές του, που κέρδισαν μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους όλου του κόσμου.

Τα ονόματα αυτών είναι:

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ιδρύματος, η κατάταξη των επιστημόνων έγινε με βάση την έρευνα «Data for Updated science-wide author databases of standardized citation indicators» 2020, που δημοσιεύτηκε από ομάδα Καθηγητών του Stanford University της Αμερικής και αναφέρεται στους κορυφαίους επιστήμονες βάσει του επιστημονικού τους έργου το 2019.

Η αξιολόγηση βασίστηκε στον αντίκτυπο του ερευνητικού τους έργου τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και συγκεκριμένα στις αναφορές που έλαβαν σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus σε ένα σύνολο 22 επιστημονικών πεδίων και 176 υπο-πεδίων. Οι ερευνητές που συμπεριλαμβάνονται στις λίστες (161.441) θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 5 δημοσιεύσεις.

Ο Πρύτανης, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, δήλωσε σχέτικα:

Οι διεθνείς μας διακρίσεις, αλλά και η διαρκώς αυξανόμενη εξωστρέφειά μας, αναδεικνύουν τις μεγάλες δυνατότητες των επιστημόνων μας και το σημαντικό ερευνητικό έργο που παραγάγουμε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αυτά εντάσσονται στην αποστολή και τις αξίες μας  ως Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και αυτές τις αξίες οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στους φοιτητές μας. Πολλά συγχαρητήρια στις Καθηγήτριες και τους Καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: 8 στους 10 αποφοίτους βρίσκουν αμέσως δουλειά, οι περισσότεροι στο αντικείμενό τους!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πληρωμένα τα έξοδα στέγασης φοιτητών σε ξενοδοχεία όπου δεν υπάρχουν κλίνες σε εστίες!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Παν/μιο Κρήτης εκδίδει κι αυτό πλέον ψηφιακό πτυχίο – Για ποια πανεπιστήμια ισχύει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΜΠ: Φοιτητική ομάδα κατέκτησε την 1η θέση σε διεθνή διαγωνισμό, δεν τους πιάνει κανείς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET