ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Οι πρώτες online ορκωμοσίες έγιναν για το Παν. Δυτ. Μακεδονίας, κάτι μας λέει ότι έρχονται κι άλλες!

Who's next?

Neopolis Team

29 Μαΐου, 2020

Η τελετή ορκωμοσίας είναι συνυφασμένη με πιο wild καταστάσεις και συνήθως συνοδεύεται από πολύ χαμούλη, φασαρία, πανηγυρισμούς και φωνές. Οι περισσότεροι περιμένουν πώς και πώς να ζήσουν αυτήν την τελετή… απελευθέρωσης με τους φίλους τους και την οικογένειά τους και να κλείσουν παρέα αυτόν τον κύκλο στη ζωή τους. Μα κυρίως, να γεμίσουν το άλμπουμ και τα προφίλ τους με τις καθιερωμένες φωτός.

Προφανώς, όμως, ούτε αυτές κατάφεραν να γλιτώσουν από τα «δόντια» του κορωνοϊού, οπότε αναγκαστικά έφαγαν άκυρο, τουλάχιστον με τον τρόπο που πραγματοποιούνταν μέχρι τώρα. Γιατί λύση βρέθηκε, η οποία μέχρι στιγμής έχει υιοθετηθεί από ορισμένα ΑΕΙ της χώρας (και κάτι μας λέει ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα) και η οποία, δεν τα πήγε και τόσο άσχημα.

Ανάμεσά τους λοιπόν βρέθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στους φοιτητές του να παρεβρεθούν στην ορκωμοσία τους, απλώς λίγο διαφορετικά.

Όπως ακριβώς τους τελευταίους μήνες οι διαλέξεις γίνονται διαδικτυακά, έτσι λοιπόν πραγματοποιήθηκε και η τελετή ορκωμοσίας των Τμημάτων Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (πρώην τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) και Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου.

Σίγουρα πρόκειται για μια ιδιαίτερη εμπειρία, η οποία απείχε αρκετά από αυτό που είχαν στο μυαλό τους οι φοιτητές μόλις λίγους μήνες νωρίτερα. Ωστόσο, η συγκίνηση δε γινόταν να λείπει ακόμα κι υπό αυτές τις συνθήκες, τόσο από μεριάς των αποφοίτων όσο και των οικογενειών τους που, έστω κι έτσι, έζησαν να παρευρεθούν στην ορκωμοσία τους.

Αν σκεφτούμε ότι λόγω της υπάρχουσας κατάστασης, άλλοι θα αναγκαστούν να περιμένουν παραπάνω για το πτυχίο τους, μια χαρά τα πήγαν οι συγκεκριμένοι. 

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χρυσοί δύο φοιτητές του ΕΚΠΑ στον σημαντικότερο Μαθηματικό διαγωνισμό του κόσμου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υποτροφίες COSMOTE: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για πρωτοετείς φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET