ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η πρώτη ορκωμοσία με τηλεδιάσκεψη έγινε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, το βλέπαμε να έρχεται!

Γεννιούνται ιδέες εν μέσω κρίσης.

Neopolis Team

26 Μαρτίου, 2020

Θα έλεγε κανείς ότι βλέπουμε μπροστά και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που δεν αφήνουν χώρο για αμφισβητήσεις. Είναι γεγονός, το είχαμε προβλέψει. 

https://www.facebook.com/neopolis.gr/photos/a.414725328589203/2891143157614062/?type=3&theater


Από την άλλη και με τη στροφή που έχει κάνει κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης στο ίντερνετ λόγω κορωνοϊού, δεν ήταν και τόσο παράλογη μια τέτοια σκέψη. Από τη στιγμή που τα μαθήματα πραγματοποιούνται διαδικτυακά και όχι δια ζώσης, γιατί να μη συμβεί το ίδιο και στις ορκωμοσίες;

Εξάλλου, η πίκρα που γεύτηκαν όσοι περίμεναν απλώς να πάρουν στα χέρια τους το χαρτί που θα σήμανε το επίσημο τέλος τους με το πανεπιστήμιο ήταν μεγαλύτερη από των υπολοίπων φοιτητών, οπότε έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να αποκατασταθεί το κακό.

Το Παν/μιο Θεσσαλίας έκανε την αρχή, στέλνοντας μέσω email τα πτυχία στους αποφοίτους, ενώ σειρά παίρνει και το Παν/μιο Κρήτης που βρήκε τη λύση οργανώνοντας ορκωμοσία μέσω τηλεδιάσκεψης.

Την Τρίτη 24 Μαρτίου λοιπόν, δέκα προπτυχιακοί φοιτητές, εννέα μεταπτυχιακοί και έξι διδάκτορες, έδωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη μέσω τηλεδιάσκεψης τηρώντας έτσι το social distancing που απαιτεί η εποχή. 

«Ήταν προγραμματισμένη ορκωμοσία και από το να έρχεται ένας ένας φοιτητής στη γραμματεία, να ορκίζεται και να παίρνει το πτυχίο του, κρίναμε ότι η διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, θα βοηθούσε όχι μόνο γιατί αρκετοί θα έπρεπε να έρθουν από άλλα σημεία της χώρας, αλλά επιπλέον θα είχε έναν χαρακτήρα τελετής, ακόμη και με αυτό τον τρόπο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, Γιώργος Κοντάκης.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η τακτική αυτή που εφαρμόστηκε ήταν λίγο πιο fun και κοντά στα κανονικά δεδομένα από εκείνη του Παν/μίου Θεσσαλίας, αφού οι φοιτητές έδωσαν το παρόν σε μια διαφορετική ορκωμοσία, έχοντας όμως δίπλα τους τις οικογένειές τους.

Πάντως, μην ξεχνάμε κι ότι ο τομέας της Υγείας χρειάζεται όσο περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό γίνεται αυτήν την περίοδο, οπότε μερικοί ακόμη απόφοιτοι Ιατρικής σίγουρα κάπως θα βοηθήσουν.

Καλή σταδιοδρομία να πούμε!

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET