ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Σκατά στα μούτρα σου ρε! Αυτοί είναι οι χειρότεροι τρόποι να χωρίσεις κάποιον!

Δεν υπάρχει ωραίος τρόπος να χωρίσεις. Ξεκάθαρα πράγματα. Το τέλος μια σχέσης είναι ένας μικρός «θάνατος», όπως λένε. Έχεις ζήσει ένα σημαντικό διάστημα της ζωής σου μ’ έναν άλλο άνθρωπο με τα καλά και τα κακά του. Για τους δικούς σας λόγους αποφασίζετε να χωρίσετε. Εκτός κι αν η απόφαση δεν είναι κοινή και αποφασίζει […]

Θεώνη Σταματοπούλου

13 Νοεμβρίου, 2017

Δεν υπάρχει ωραίος τρόπος να χωρίσεις. Ξεκάθαρα πράγματα. Το τέλος μια σχέσης είναι ένας μικρός «θάνατος», όπως λένε. Έχεις ζήσει ένα σημαντικό διάστημα της ζωής σου μ’ έναν άλλο άνθρωπο με τα καλά και τα κακά του. Για τους δικούς σας λόγους αποφασίζετε να χωρίσετε. Εκτός κι αν η απόφαση δεν είναι κοινή και αποφασίζει ο ένας από τους δύο να το λήξει. Συνήθως έτσι γίνεται τις περισσότερες φορές. Ο ένας εξακολουθεί να θέλει, αλλά για τον άλλο έχει τελειώσει. Όπως κι αν έχει, ο χωρισμός θα επέλθει και το θέμα είναι με ποιον τρόπο. Θα γίνει φιλικά; Με καβγάδες και φωνές; Με σκηνές;

Ενώ αρχικά είπα πως δεν υπάρχει ωραίος τρόπος να χωρίσει κανείς, υπάρχουν μερικοί που απλά είναι οι χειρότεροι ever:

1. Από το τηλέφωνο

Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά. Ήθελα να ‘ξερα τι σκατά έχουν στο κεφάλι τους όσοι επιλέγουν να δώσουν τέλος μ’ αυτόν τον τρόπο. Εκτός κι αν μιλάμε για σχέση από απόσταση, οπότε πάει στο διάολο, σε κάθε άλλη περίπτωση ο χωρισμός μέσω τηλεφώνου είναι απλά απαράδεκτος. Και μην ακούω χαζά του τύπου «Δεν ήθελα να βρεθούμε από κοντά για να μη σε πληγώσω παραπάνω ή να μη σε φέρω σε δύσκολη θέση ή να μην ξανακυλήσω», θα σας βρω και θα σας την αστράψω!

2. Με μήνυμα

Θεέ και Κύριε δηλαδή! Πόσο κότα μπορεί να είσαι για να χωρίσεις στέλνοντας απλά ένα μήνυμα στο κινητό ή ακόμη χειρότερα μέσω messenger; Ρε, πάτε καλά; Καμιά ντροπή όμως; Είχες σοβαρή σχέση με κάποιον/α για καιρό κι αυτό είναι το τέλος που σας αξίζει; Ένα ξερό μήνυμα που θα του/της πεις ότι τον/την παρατάς; Πού είναι ο σεβασμός και η εκτίμησή σου για το μέχρι πρότινος αγαπημένο πρόσωπό σου;

3. Αφού έχει προηγηθεί σεξ

Πφφ δύσκολη κατάσταση. Έχετε βγάλει τα μάτια σας, έχετε βιώσει απόλαυση και σαν βλαμμένος/η που είσαι, αποφασίζεις να πετάξει τη βόμβα. ΓΙΑΤΙ; Έχεις τον άνθρωπό σου δίπλα σου μετά από μία τόσο έντονη κι όμορφη δραστηριότητα κι αυτό που σου βγαίνει να πεις είναι «χωρίζουμε»; Πραγματικά, δε σας καταλαβαίνω μερικές φορές. Θα δημιουργήσεις ψυχολογικά στον άνθρωπο. Θα σκεφτεί τι δεν έκανε καλά, μήπως φταίει εκείνος/η και φυσικά ότι πριν τον/την χωρίσεις, τον/την εκμεταλλεύτηκες κι από πάνω.

4. Όσο είστε σε διακοπές

Τα πάντα μπορούν να συμβούν ανάμεσα σε ένα ζευγάρι όταν διακοπάρει. Είναι γνωστό και κατανοητό ότι αυτή η πιο στενή καθημερινή επαφή ίσως δημιουργήσει προβλήματα. Όποια κι αν είναι αυτά όμως, μπορούν να περιμένουν. Δε χρειάζεται να χαλάμε τις καρδιές μας και τις διακοπές μας, καταλήγοντας χωρισμένοι! Αν έχεις πάρει όντως την απόφασή σου, μην πας καθόλου αυτό το γαμωτάξιδο ή αν πας φρόντισε να περάσεις καλά και χωρίζεις μετά.

5. Μέσω τρίτων

«Ναι, ξέρεις Κατερινούλα, ο Κώστας δε θέλει να είστε πια μαζί, έχει ξενερώσει φουλ και δεν την παλεύει άλλο.» Να σκάσεις και να πλαντάξεις, Κωστάκη! Γιατί βάζεις το/τη φίλο/η σου να μεταφέρει τα κακά μαντάτα; Τι καινούρια κόλπα είναι αυτά, ρε παιδιά; Δεν μπορώ να βρω λογική στο να παιχτεί τέτοια φάση, πραγματικά.

6. Σε γενέθλια ή επέτειο

Ρε σεις, είναι ανάγκη να εξηγούμε ακόμη και τα βασικά; Τα γενέθλια ή η επέτειός είναι μία μέρα χαράς και για τους δύο. Εσύ αποφασίζεις τόσο εύκολα να τη γ*μήσεις, ανακοινώνοντας το χωρισμό σας; Πόσο πια να καταρρακώσεις και να ωθήσεις στην κατάθλιψη έναν άνθρωπο; Συνέλθετε, τίποτα άλλο δε σας λέω.

7. Απλά με το να εξαφανιστείς

Γίνονται κι αυτά και πολύ συχνά μάλιστα και καλό είναι να μη γίνονται. Εκεί που νομίζεις ότι όλα είναι καλά, του/της έχεις στείλει την ωραία καλημέρα σου, περιμένεις και περιμένεις και περιμένεις, αλλά τίποτα. Και στέλνεις μηνύματα και παίρνεις τηλέφωνα και ρωτάς φίλους, αλλά πάλι τίποτα. Ο/η κύριος/α εξαφανισμένος/η έτσι απλά. Καλά να ‘ναι όπου να ‘ναι λες κι ας είναι μακριά σου. Χάρη σου έκανε με τέτοια συμπεριφορά.

 

OUR20s

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET