ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι 10 προϋποθέσεις της ευτυχισμένης ζωής για κάθε 20χρονο σήμερα!

Η σύγχρονη νεολαία, βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε μία έντονη σύγχυση και πίεση που της ασκεί το περιβάλλον. Φίλοι, γνωστοί, οικογένεια, σχέση, υποχρεώσεις (επαγγελματικές ή εκπαιδευτικές), ακόμα και η διασκέδαση είναι πολλές φορές «βραχνάς» για τους νέους οι οποίοι δεν έχουν ακόμη την εμπειρία και τη γνώση να διαχειριστούν όλα αυτά τα […]

Νότης Κουτσούκος

19 Αυγούστου, 2016

Η σύγχρονη νεολαία, βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε μία έντονη σύγχυση και πίεση που της ασκεί το περιβάλλον. Φίλοι, γνωστοί, οικογένεια, σχέση, υποχρεώσεις (επαγγελματικές ή εκπαιδευτικές), ακόμα και η διασκέδαση είναι πολλές φορές «βραχνάς» για τους νέους οι οποίοι δεν έχουν ακόμη την εμπειρία και τη γνώση να διαχειριστούν όλα αυτά τα μέτωπα.

Με το συγκεκριμένο άρθρο, θα προσπαθήσωνα σε βοηθήσω να βάλεις λίγη τάξη στη ζωή σου. Τι χρειάζεσαι για να ξυπνάς το πρωί περισσότερο χαρούμενος και να κοιμάσαι το βράδυ πιο γεμάτος; Ελπίζω να σε πετυχαίνω σε χαλαρή φάση και να έχεις χρόνο και όρεξη να σκεφτείς λίγα πραγματάκια. Έτσι ίσως βρεις την απάντηση στα ερωτήματα που μας βασανίζουν όλους…

1. Μία ξεκάθαρη ρουτίνα

Έχω ακούσει ένα σωρό ανθρώπους να παραπονιούνται ότι ξυπνάνε κάθε πρωί και κάνουν όλο τα ίδια και τα ίδια. Ότι τους έχει φάει, και καλά, η καθημερινότητα και πνίγονται σε αυτήν. Θα μπορούσες να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς κανένα απολύτως πρόγραμμα; Εγώ πάντως, ούτε καν. Η ρουτίνα, είναι σε πολλές περιπτώσεις απαραίτητο στοιχείο για να κρατηθεί μία ισορροπία και μία τάξη στη ζωή μας. Αρκεί να είναι ξεκάθαρη, να βασίζεται σε πράγματα που μας αρέσουν και είναι επιλογές μας και φυσικά να περιλαμβάνει στιγμές χαλάρωσης, εκπλήξεις και ανατροπές. Έτσι είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη!

2. Φίλους

Πώς είναι η ζωή χωρίς φίλους; Δε θέλει κι ερώτημα, χάλια! Η φιλία είναι το Α και το Ω της νεανικής ζωής εδώ και πολλά χρόνια. Βασικά, από πάντα. Σε αυτή την ηλικία έχουμε την τάση να αποτινάζουμε την οικογένεια και το σπίτι μας και να δοκιμάζουμε νέα πράγματα, κοιτάζοντας πέρα από τον …ορίζοντα. Σε αυτό το ταξίδι οι φίλοι είναι οι καλύτεροι συνοδοιπόροι. Για αυτό, καλούμαστε να ξεχωρίσουμε τους πραγματικούς από τους περιστασιακούς και να τους φυλάμε σαν κόρη οφθαλμού. Μας είναι και τους είμαστε φυσικά, απαραίτητοι!

3. Σχέση

Εδώ πιάνω ένα πολύ ευαίσθητο και δύσκολο ζήτημα. Διότι μία σοβαρή ερωτική σχέση σε αυτή την ηλικία είναι δίκοπο μαχαίρι. Από τη μία είναι ικανή να σε βάλει στο σωστό δρόμο και να οδηγήσει στη Γη της Επαγγελίας με ασφάλεια και ταχύτητα, από την άλλη μπορεί να σε καταστρέψει και να σε φέρει στα τάρταρα. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι το εξής. Μην το κυνηγάς! Ότι είναι να έρθει θα έρθει. Απόλαυσε τη ζωή σου, όντας ελεύθερος, κι όταν βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος να είσαι σίγουρος ότι θα το αντιληφθείς και θα κάνεις τα πάντα για να μείνεις μαζί του.

4. Πρόγραμμα στο διάβασμα

Το διάβασμα είναι μία ακόμη πονεμένη ιστορία. Έχοντας περάσει από την επίπονη και καθόλου εποικοδομητική εποχή των Πανελληνίων εξετάσεων καλείσαι να διαχειριστείς την υπέρμετρη ελευθερία όσον αφορά τον εκπαιδευτικό τομέα. Πλέον, κανείς δε θα σε αναγκάσει να παρακολουθείς μαθήματα, τα απουσιολόγια αποτελούν παρελθόν ενώ δεν υπάρχουν φροντιστές που θα καθίσουν πάνω από το κεφάλι σου για να προσέξουν αν διάβασες σήμερα. Καλείσαι να προγραμματίσεις τη ζωή σου έτσι ώστε να φέρεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να εξασφαλίσεις περισσότερα εφόδια για ένα καλύτερο επαγγελματικό αύριο.

5. Όρια στο αλκοόλ

Μην το γελάτε καθόλου. Όλοι με gordons ξεκίνησαν, όλοι στο ποτηράκι ουίσκι προχώρησαν και μερικοί κατέληξαν αλκοολικοί. Επειδή είμαι σίγουρος πως δε θέλεις σε καμία περίπτωση να δεις τη ζωή σου να καταστρέφεται κι εσύ να παρακολουθείς ανήμπορος, πρόσεξε. Το αλκοόλ είναι διασκεδαστικό μέχρι ένα σημείο. Όταν ξεπεραστεί αυτό το σημείο τα πάντα γίνονται σκοτεινά. Και ο γυρισμός, τρομερά δύσκολος!

6. Πρότυπο

Τα πρότυπα έχουν ιδιαίτερη σημασία για πολλούς από εμάς. Είναι άτομα, τόσο από το στενό περιβάλλον μας (οικογένεια, φίλοι, γνωστοί) όσο και από το ευρύτερο πεδίο επιρροής που δεχόμαστε (ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές). Ο καθένας, έχει το δικό του πρότυπο πάνω στο οποίο στηρίζει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του. Κάτι τέτοιο, δεν είναι καθόλου κακό. Αντίθετα αποτελεί προϋπόθεση για να είσαι γεμάτος κι ευτυχισμένος πραγματικά. Αρκεί να φιλτράρονται οι συμπεριφορές και να μην θεωρούμε πάντα καλό αυτό που κάνει το πρότυπό μας χωρίς να κρίνουμε με βάση τις αξίες και τα πιστεύω μας.

7. Μία σπουδαία αγορά με προσωπικά χρήματα

Καλά, η συγκεκριμένη προϋπόθεση είναι λιγάκι «επιφανειακή» και μερικοί από εσάς ίσως τσινίσουν. Προσωπικά, θεωρώ ότι σε αυτή την ηλικία πρέπει να έχεις βγάλει κάποια δικά σου χρήματα (με οποιονδήποτε τρόπο) και να έχεις αγοράσει κάτι σημαντικό για σένα. Είναι μία κίνηση περισσότερο συμβολική παρά ουσιαστική (όχι ότι ένα αυτοκίνητο δεν έχει ουσία, χαχαχα) και θα σου προσφέρει αυτοπεποίθηση και τον αέρα που απαιτείται να έχουμε.

8. Αίσθηση του χίουμορ

Ω ναι! Ναι, ναι, ναι! Στα 20 σου δε νοείται να είσαι κατσούφης, μελαγχολικός και αγέλαστος. Πρέπει να ξέρεις να γελάς. Με πράγματα που βλέπεις γύρω σου, με τους κοντινούς σου ανθρώπους και φυσικά με τον εαυτό σου. Ο αυτοσαρκασμός, είναι ένα στοιχείο το οποίο θα σε βοηθήσει στην πορεία και την εξέλιξη της προσωπικότητάς σου. Μην το υποτιμάς τώρα που είναι νωρίς και προσπάθησε να χτίζεις συνεχώς το χιούμορ σου. Αρέσει και στο αντίθετο φύλο. Αυτό σαν υποσημείωση 😉

9. Χόμπι/Ενδιαφέροντα

Η ζωή δεν είναι ούτε μόνο δουλειά, ούτε μόνο διάβασμα, ούτε μόνο κλαμπ, ποτά και τσιγάρα. Θέλει ποικιλία ενδιαφερόντων. Να κάνεις κάτι ρε παιδί μου, να νιώθεις ικανός και ταυτόχρονα γεμάτος από διασκέδαση και ξεκούραση. Τα χόμπι, ιδιαίτερα όσα έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό, είναι ιδανικά για να καλύψουν αυτό το κενό. Και παράλληλα, είναι ότι πρέπει για να διατηρείς την υγεία σου στα απαιτούμενα επίπεδα και να είσαι έτοιμος να …φας τη ζωή με το κουτάλι!

10. Αυτοεκτίμηση

Δεν έχω πολλά να πω εδώ. Η αυτοεκτίμηση έχει αναλυθεί άπειρες φορές, με άπειρα άρθρα σε άπειρα sites. Ακόμη κι έτσι όμως, βλέπεις άτομα εκεί έξω που δεν πιστεύουν στον εαυτό τους. Που τα βλέπουν όλα μαύρα γιατί θεωρούν του πάντες καλύτερους. Ε, δε γίνεται δουλειά έτσι!

 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET