ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Οι 8 κανόνες που καμία σχέση 20χρονων δεν πρέπει να παραβιάζει!

Η ηλικία των 20 είναι αυτή που βλέπεις πολλές σχέσεις, που πρόκειται να εξελιχθούν σε μακροχρόνιες, να ανθίζουν. Βέβαια, κάθε σχέση είναι ξεχωριστή, μιας και τα μέλη της είναι μοναδικά. Έτσι, κάθε ζευγάρι έχει τους δικούς του τρόπους να επικοινωνεί, να περνάει καλά και να αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα και καταστάσεις. Κανένα βιβλίο, κανένα άρθρο ή […]

Ειρήνη Λι

29 Ιουλίου, 2019

Η ηλικία των 20 είναι αυτή που βλέπεις πολλές σχέσεις, που πρόκειται να εξελιχθούν σε μακροχρόνιες, να ανθίζουν. Βέβαια, κάθε σχέση είναι ξεχωριστή, μιας και τα μέλη της είναι μοναδικά. Έτσι, κάθε ζευγάρι έχει τους δικούς του τρόπους να επικοινωνεί, να περνάει καλά και να αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα και καταστάσεις. Κανένα βιβλίο, κανένα άρθρο ή κάποιος τρίτος δε θα σε βοηθήσει 100% για το τι πρέπει να κάνεις και τι όχι.

Όμως, υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που πάνω κάτω είναι ίδιοι σε όλες τις σχέσεις και που χωρίς αυτούς, η σχέση εκπέμπει σήμα κινδύνου. Οι κανόνες αυτοί δεν αλλάζουν είτε είστε μαζί για ένα μήνα είτε για πέντε χρόνια, αλλά παραμένουν ίδιοι, αρκεί να μην τους παραβιάσει κάποιος από τους δύο ή και οι δύο:

1. Ποτέ να μην έχει ο ένας τον άλλον ως δεδομένο

Σε μια σχέση το πιο εύκολο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας από τους δύο συντρόφους ή ακόμα κι οι δύο είναι να σταματήσουν να προσπαθούν πιστεύοντας πως η σχέση τους έφτασε στο σημείο που στόχευαν και τώρα μπορούν να είναι ήσυχοι πως από δω και πέρα τα πράγματα θα κυλούν όμορφα κι ωραία. Λάθος. Σε μια σχέση δεν μπορείς να θεωρείς τον άλλο δεδομένο και πως θα είστε για πάντα τόσο καλά, εάν δε συνεχίσεις να προσπαθείς. Γι’ αυτό λοιπόν περιποιήσου τον εαυτό σου, βγείτε ραντεβού, κάνε του/της εκπλήξεις, ζήστε νέες εμπειρίες. Κρατήστε τη σχέση σας ζωντανή!

2. Η εμπιστοσύνη είναι το Α και το Ω μιας σχέσης

Η εμπιστοσύνη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας σχέσης κι αυτή που καθορίζει στο μεγαλύτερο βαθμό την ευτυχία ενός ζευγαριού. Χωρίς αυτή ουσιαστικά, δεν υπάρχει σχέση. Αντ’ αυτού υπάρχουν τσακωμοί, ανασφάλεια, άγχος, πανικός, άγρυπνες νύχτες κι ένα απαίσιο αίσθημα στο στομάχι. Γι’ αυτό λοιπόν, δεν πρέπει να δώσεις ποτέ το δικαίωμα στο/η σύντροφο σου να μη σε εμπιστεύεται. Τα παιχνίδια μυαλού, αλλά και διάφορα κόλπα για να τον/την κάνεις να ζηλέψει δεν πρόκειται να καταλήξουν ποτέ σε καλό. Εκτός κι αν θέλεις να σε χωρίσει, τότε συνέχισε…

3. Να μην αναγκάσεις ποτέ το/τη σύντροφο σου να διαλέξει ανάμεσα σε εσένα και τους φίλους του/της

Εάν ο/η σύντροφος σου προσπαθεί να σε απομακρύνει από τους φίλους σου και σου βάζει συχνά το δίλημμα ποιον προτιμάς περισσότερο, αυτούς ή αυτόν/ή, τότε δε σου μένει παρά να κάνεις την επιλογή σου. Τη σωστή επιλογή όμως, να τον/την παρατήσεις και να αφιερώσεις ακόμα περισσότερο χρόνο στους ανθρώπους που σε στήριξαν πραγματικά τόσα χρόνια. Σε μια σχέση, το να αναγκάζεις το/τη σύντροφο σου να κάνει μια τέτοια επιλογή είναι πραγματικά ένας άσχημος ψυχολογικός πόλεμος, καθώς κι ένα άρρωστο σενάριο. Ακόμα κι αν δεν συμπαθείς την παρέα του/της, σεβάσου το γεγονός ότι υπήρξαν καιρό πριν από εσένα, σημαίνουν πολλά πράγματα για το/τη σύντροφο σου και προσπάθησε να αποφύγεις την παρουσία σας στον ίδιο χώρο. Όχι να του/της βάζεις το μαχαίρι στο λαιμό…

4. Να είσαι ειλικρινής

Δεν έχει νόημα να υποκρίνεσαι και να κρύβεις την αλήθεια από το/τη σύντροφο σου δείχνοντας του/της πως όλα είναι ρόδινα, με κόκκινα τριαντάφυλλα, ροζ καρδούλες, σοκολατάκια κι αρκουδάκια. Αρχικά είναι σαν να κοροϊδεύεις τον ίδιο σου τον εαυτό κι έπειτα θα πληγώσεις ανεπανόρθωτα έναν άνθρωπο που σε εκτιμούσε, όταν διαπιστώσει πως έκρυβες πράγματα πίσω από την πλάτη του/της. Γι’ αυτό λοιπόν όταν κάνει κάτι που σ’ ενοχλεί, σταμάτα να καταφεύγεις στην εύκολη λύση, όπως να του/της ρίχνεις ευθύνες χωρίς να είναι μπροστά ή όταν ξέρεις πως θέλει κάτι, να του/της δίνεις υποσχέσεις που δεν πρόκειται ποτέ να τηρήσεις. Προσπάθησε να είσαι ειλικρινής απέναντι στο/στη σύντροφο σου με ό,τι αυτό συνεπάγεται και να επικοινωνείς μαζί του/της κάθε φορά που είναι απαραίτητο.

5. Πάντα να προσπαθεί να βρίσκει χρόνο ο ένας για τον άλλον

Όταν αρχίζεις να αισθάνεσαι ξένος σε μια σχέση ή θεωρείς πως ο/η σύντροφος σου σου τρώει χρόνο κι ενέργεια, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μαζέψεις τα πράγματα σου και να φύγεις. Το να συνεχίζετε να είστε μαζί δε βγάζει κάπου όταν ένας από τους δύο έχει αφήσει τη σχέση σας σε δεύτερη μοίρα. Επομένως, προσπάθησε κάθε φορά να βρίσκεις χρόνο γι’ αυτόν/ή και ποτέ να μην τον θέσεις ως τη λιγότερη σημαντική προτεραιότητα.

6. Να δείχνεις εκτίμηση στο/στη σύντροφο σου

Είσαι ερωτευμένος/η με το/τη σύντροφο σου, λιώνεις γι’ αυτόν/ή, πράγμα που σημαίνει πως θέλεις να υπάρχει στη ζωή σου. Για να συνεχίσει να υπάρχει όμως, δείξε του/της κάθε λεπτό πόσο τον/την εκτιμάς που είναι εκεί για εσένα. Είτε επειδή σε αγκαλιάζει τις κρύες νύχτες του χειμώνα για να κοιμηθείτε, είτε επειδή κάθε πρωί σου στέλνει καλημέρα με μια φωτογραφία του/της, είτε επειδή σε κάνει να γελάς μέχρι να πονέσει η κοιλιά σου, δείξε του/της πόσο τον/την ευχαριστείς που κάνει καλύτερη τη ζωή σου και βεβαιώσου πως όντως καταλαβαίνει πόσο πολύ τον/την εκτιμάς.

7. Να μην παραδεχτείς ποτέ πως έχεις φαντασιωθεί κάποιο/α φίλο/η του

Είναι αρκετά επικίνδυνο όσο χαλαρή κι αν είναι η σχέση σας και πολλοί θα συμφωνήσουν πως είναι μια εντελώς ηλίθια κίνηση να αναφέρεις κάτι τέτοιο στο/στη σύντροφο σου. Σίγουρα μπορεί ο/η φίλος/η του να μαγνητίζει όλα τα βλέμματα από όπου περνάει, μπορεί η καρδιά σου να σκίρτησε όταν τον/την συνάντησες για πρώτη φορά, αλλά μέχρι εκεί. Προσπάθησε να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό και να τον/την βγάλεις από το μυαλό σου. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βλέπεις το/τη σύντροφο σου να σαλιαρίζει και να γλυκοκοιτάζει τον/την όμορφο/η της παρέας σου (γιατί όλοι έχουμε κάποιον ωραίο στην παρέα μας). Δεν είναι απλά άσχημο, αλλά και μια κίνηση που πληγώνει.

8. Να μη χρησιμοποιείς το σεξ σαν όπλο

Αυτό πηγαίνει κυρίως στις γυναίκες συντρόφους, που αρκετές φορές χρησιμοποιούν το σώμα τους σαν μέσο για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Το σεξ είναι ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο για τη διατήρηση των δεσμών ενός ζευγαριού, αφού αποτελεί έναν ξεχωριστό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των συντρόφων και ενισχύει τη συντροφικότητα. Το σεξ μπορεί να είναι πολλά πράγματα σε μια σχέση. Ποτέ όμως δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν μέσο είτε για να πραγματοποιήσεις κάποια επιθυμία σου είτε για να εκβιάσεις είτε για να ξενερώσεις κάποιον. Να αντιμετωπίζεις το σεξ όπως του αξίζει, σαν μια φυσιολογική, ευχάριστη, διασκεδαστική πράξη που κάνει καλό στην υγεία κι οι δυο σας απολαμβάνετε το ίδιο.

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι κορυφαίοι Έλληνες influencers και η Ιωάννα Τούνη τους πατάει όλους!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET