fbpx

10 πράγματα που κάνουν τους «πρωινούς τύπους» να διαφέρουν από κάθε άλλον!


Ξέρω πόσο δύσκολο είναι το πρωινό ξύπνημα. Ξέρω πόσο εφιαλτική σου φαίνεται η ιδέα του να σηκωθείς από το άνετο, ξεκούραστο και πάντα φιλικό, κρεβάτι. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να έχεις να αναλάβεις ένα σωρό tasks καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά ξέρετε κάτι; Αξίζει. Αξίζει να αλλάξετε το βιολογικό σας ρολόι. Αξίζει να μετατραπείτε σε πρωινούς τύπους. Αξίζει να αποκτήσετε «πιο σωστές» συνήθειες. Αξίζει να γίνεται no-mainstream. Θα κάνετε τη διαφορά και θα …γουστάρετε!

Διότι, οι πρωινοί τύποι:

1. Είναι πιο χαρούμενοι

Είναι σημαντικό να ξυπνάς με χαμόγελο. Η πιθανότητες να το «πάρεις μαζί σου» στη συνέχεια της ημέρας αυξάνονται σημαντικά. Αντίθετα, οι άνθρωποι-κουκουβάγιες, πέφτουν για ύπνο τα …ξημερώματα και ξυπνούν προτού καλά καλά δουν το πρώτο τους όνειρο. Ε, βλέπετε κάποιο λόγο να τους κυριεύσει χαρά; Εγώ πάντως όχι. Επίσης, έρευνες, έχουν δείξει πως το φως του ήλιου κατά τη διάρκεια της ανατολής δημιουργεί της αίσθηση της χαράς στον άνθρωπο ενεργοποιώντας τις απαραίτητες ορμόνες. Δε μένει παρά να το δοκιμάσετε.

2. Είναι πιο αποδοτικοί το πρωί

Ο πρωινός ο τύπος, σηκώνεται από το κρεβάτι και είναι έτοιμος για …εργασία. Ανοίγει το ραδιόφωνο, φτιάχνει τον καφέ του, κάνει το ντουζάκι του, βλέπει τα νέα της ημέρας σε sites και facebook και ξεκινά για δουλειά ή σχολή. Επίσης, τον διακατέχει πολλή περισσότερη ενέργεια και διάθεση να κάνει νέα πράγματα αλλά και να αντιμετωπίσει την καθημερινή του ρουτίνα.

3. Δεν πατούν το «snooze»

Για αυτό και μόνο, αξίζει να αλλάξω. Πόσα και πόσα πρωινά έχω χάσει ή έχω καταστρέψει με αυτό το γ@μημένο κουμπί; Κι όλα αυτά, τη στιγμή που έχω γνωρίσει άτομα τα οποία καταφέρνουν και ξυπνούν προτού καν χτυπήσει το ξυπνητήρι.

4. Δε βιάζονται

Μπορείτε να φανταστείτε τα πρωινά σας χωρίς αυτό το αγχωτικό τρέξιμο …γύρω από την ουρά σας; Να έχετε τον χρόνο να απολαύσετε το πρωινό σας και να πάτε στη δουλειά ή την σχολή σας ακριβώς στην ώρα σας. Και στο δρόμο, να προλάβετε να σταματήσετε σε ένα περίπτερο να χαζέψετε τα πρωτοσέλιδα, να πείτε μία καλημέρα με τους γείτονες και τον φούρναρη και να πάρετε κι έναν καφέ. Ο πρωινός τύπος, όχι απλά τα φαντάζεται όλα, τα ζει κιόλας καθημερινά!

5. Έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη

Έρευνες έχουν δείξει πως άνθρωποι οι οποίοι μένουν ξύπνιοι μέχρι αργά τη νύχτα, έχουν συχνότερες μεταπτώσεις στην ψυχολογία και τη διάθεσή τους. Η πιο εύκολη εξήγηση λέει, πως οι πρωινοί τύποι μιλούν με περισσότερο κόσμο, νιώθουν περισσότερη αποδοχή από το περιβάλλον τους σε αντίθεση με τους νυχτερινούς οι οποίοι κλείνονται στον εαυτό τους και περνούν περισσότερο χρόνο παρέα με τις σκέψεις τους. Όπως και να ΄χει, αν δε θες να αντιμετωπίσεις προβλήματα κατάθλιψης σου βρήκαμε τη λύση!

6. Είναι περισσότερο προετοιμασμένοι για το υπόλοιπο της ημέρας

Όπως είπα και παραπάνω, ο πρωινός τύπος έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του από την ώρα που ξυπνά μέχρι την ώρα που ξεκινά η πρώτη του υποχρέωση. Αυτό σημαίνει, πως υπάρχει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να προετοιμαστεί τόσο ψυχολογικά και πνευματικά όσο και σωματικά για τη συνέχεια τα «πρέπει» που τον περιμένουν.

7. Έχουν καλύτερους βαθμούς

Αυτό είναι λογικό. Ένα παιδί-έφηβος-νέος που έχει αναπτύξει την ικανότητα του εύκολου πρωινού ξυπνήματος έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα στις εκπαιδευτικές του επιδόσεις. Ο ήρεμος και βαθύς ύπνος, η ρουτίνα κάθε πρωί, το καλύτερο πρωινό φαγητό μακριά από την βιασύνη, εκτοξεύουν τους μέσους όρους σου. Μήπως σε έπεισα τώρα;

8. Είναι περισσότερο οργανωμένοι

Κάθε βράδυ, λίγο πολύ, οι περισσότεροι από εμάς φτιάχνουμε ένα πρόχειρο πρόγραμμα της ημέρας που θα ακολουθήσει. Όταν λοιπόν, βάζουμε ξυπνητήρι στις 8 και ξυπνάμε στις εν τέλει στις 10, καταλαβαίνετε πόσο πολύ «καταστρέφεται» το πρόγραμμα αυτό. Ο πρωινός ο τύπος όμως, δεν αγχώ(!), θα σηκωθεί από το κρεβάτι του ακριβώς την ώρα που πρέπει και αν μη τι άλλο, θα ξεκινήσει την ημέρα του βάση …προγράμματος. Η συνέχεια; Ένα πράγμα θα σας πω: Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!

9. Είναι πιο όμορφοι(ες)

Εντάξει, οι άντρες μπορεί να μη δώσουν ιδιαίτερη σημασία, αλλά οι γυναίκες πολύ πιθανό να πειστούν με το συγκεκριμένο όφελος του πρωινού ξυπνήματος, ακόμη κι αν όλα τα παραπάνω τις αφήνουν παγερά αδιάφορες. Πιο απαλή επιδερμίδα, καθαρό βλέμμα, φρεσκάδα στις κινήσεις και αυτοπεποίθηση. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Θα περπατάτε στον δρόμο και θα τραβάτε την προσοχή κάθε περαστικού (και μη)!

10. Είναι αυτοί που θα σου πουν πάντα …ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Πόσες φορές έχετε διαβάσει άρθρα, ή έχετε δει εικόνες που εξυμνούν τη σημασία της καλημέρας στη ζωή μας; Εγώ άπειρες. Το πρόβλημα εδώ, έγκειται στο γεγονός, πως για να ακούσεις τη συγκεκριμένη λέξη, πρέπει να υπάρχει κάποιος που θα την πει. «Πρωινός τύπος»: η εγγύηση του είδους!

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, ξεκινά μία νέα υπέροχη μέρα. Καλημέρα παιδιά! 🙂

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET