ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι διαφορές στα ξενύχτια που θα καταλάβεις αμέσως μετά την αποφοίτηση!

Επειδή σήμερα είσαι 20 χρονών, φοιτητής και μέσα στη ζωντάνια, δε σημαίνει πως θα είσαι στην ίδια κατάσταση και σε λίγα χρόνια. Όλοι οι απόφοιτοι που γνωρίζω βγαίνουν έξω και αναπολούν τα φοιτητικά τους χρόνια. Τότε που έβγαιναν για ποτό κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και …Κυριακή. Σάββατο ήταν πολύ μπανάλ να βγαίνεις και […]

Νότης Κουτσούκος

5 Μαρτίου, 2016

Επειδή σήμερα είσαι 20 χρονών, φοιτητής και μέσα στη ζωντάνια, δε σημαίνει πως θα είσαι στην ίδια κατάσταση και σε λίγα χρόνια. Όλοι οι απόφοιτοι που γνωρίζω βγαίνουν έξω και αναπολούν τα φοιτητικά τους χρόνια. Τότε που έβγαιναν για ποτό κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και …Κυριακή. Σάββατο ήταν πολύ μπανάλ να βγαίνεις και κάθονταν μέσα. Χαχα! Έτσι μου λένε.

Τέλος πάντων, όπως και να έχει ο έξοδοι είναι εντελώς διαφορετικές όταν είσαι φοιτητής και εντελώς διαφορετικές μόλις παίρνεις το πτυχίο σου. Λες και γυρίζει ένας διακόπτης ένα πράγμα. Για αυτό και παρακάτω θα διαβάσεις και θα καταλάβεις ποιες είναι οι 7 (μαγικός αριθμός) κυριότερες διαφορές. Για να είσαι πλήρως προετοιμασμένος για το (άμεσο) μέλλον.

1. Το Hangover όντως υπάρχει

ksenuxtia1

Ναι μεν το ζεις και στο Πανεπιστήμιο αλλά η έντασή του δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα αντιμετωπίσεις αργότερα. Σαν φοιτητής είσαι τύφλα το βράδυ, το κεφάλι σου πάει να σπάσει το επόμενο πρωί αλλά μετά από λίγες ώρες είσαι και πάλι οκ. Αντίθετα, μεγαλώνοντας αυτή η περίοδος του hangover αυξάνεται. Για αυτό και οι φήμες περί 10 ημερών αναπροσαρμογής…

2. Η δουλειά είναι πλέον μέσα στο πρόγραμμα της ημέρας

ksenuxtia2

«Έλα μωρέ, δεν πειράζει, δεν πάω σχολή σήμερα. Θα κρατήσει σημειώσεις η Μαρία». Πόσα πρωινά έχεις σκεφτεί κάτι αντίστοιχο; Μάλλον πολλά! Ε, μεγαλώνοντας, αποκτάς μία δουλειά την οποία δεν μπορεί να αφήνεις έτσι απλά επειδή έχεις πονοκέφαλο. Να ένας ακόμη λόγος που θα σκεφτείς δύο και τρεις φορές αν θα πιεις παραπάνω από ένα ποτό το προηγούμενο βράδυ.

3. Που στο δια…ο πήγε εκείνη η ενέργεια που είχες

ksenuxtia3

Μιλάμε για ένα πολύ σημαντικό ερώτημα που κάνεις στο εαυτό σου μετά από κάθε ξενύχτι. Που πήγε εκείνη η ενέργεια; Εκείνη η όρεξη που είχες να μένεις μέχρι τις 7 το πρωί έξω και μετά για φαγητό μέχρι τις 9; Γίνεται να εξαφανίστηκε μεμιάς; Κι όμως…

4. Το σώμα μας δεν αντέχει μία

ksenuxtia4

Κρυάδες, ζαλάδες, αδυναμία συγκέντρωσης. Αυτά είναι λίγα μόνο από τα συμπτώματα που αρχίζεις να παρουσιάζεις μόλις η ώρα φτάνει 5. Τα συμπτώματα αυτά επιδεινώνονται ολοένα και περισσότερο και απαιτούνται τουλάχιστον 24 ώρες για να επανέλθεις στα συνηθισμένα σου στάνταρ.

5. Που εξαφανίστηκε εκείνη η λατρεία για το αλκοόλ

ksenuxtia5

Όπως σε όλα τα προηγούμενα, έτσι κι εδώ αναφερόμαστε στον μέσο άνθρωπο. Όχι για κάποιον ο οποίος είναι αλκοολικός. Με τα χρόνια να περνούν, περνά και ο έρωτας για το αλκοόλ. Δεν το έχεις πλέον ανάγκη για να περάσεις καλά. Μάλλον επειδή η υπερβολική χαλαρότητα δεν αρμόζει σε έναν …30άρη!

6. Η ζημιά της ειλικρίνειας

ksenuxtia6

Όσο μεγαλώνεις τόσο μεγαλύτερη ζημιά μπορεί να σου κάνει η ειλικρίνεια. Και όπως όλοι ξέρουμε το αλκοόλ «ελευθερώνει» την γλώσσα σου και την κάνει να τσακίζει κόκαλα. Πάρε παράδειγμα την εικόνα πιο πάνω. Πόσο θα πλήγωνε μία φίλη σου μία τέτοια παρατήρηση;

7. Η τρέλα είναι γελοία και όχι αστεία

ksenuxtia7

Φαντάσου τον εαυτό σου φοιτητή να κάνει κάτι τρελό που δεν έχει λογική. Μάλλον εν τέλει θα το χαρακτήριζες σαν κάτι αστείο και μια ωραία εμπειρία. Μεγαλώνοντας όμως, και ωριμάζοντας, δεν μπορείς να επιτρέπεις στον εαυτό σου να «χτυπάει» τατουάζ επειδή ήπιες δυο ποτηράκια παραπάνω. Όλοι θα σε έβαζαν στο στόχαστρο και θα διέδιδαν πόσο γελοίος είσαι!

 

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET