fbpx

Ο χορός είναι μαγεία!


Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσω κάτι: Δεν έχω ιδέα από χορό!

«Καλά» θα πεις κι εσύ με τη σειρά σου, «μας δουλεύεις;». Ε λοιπόν όχι, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Μπορεί να μη γνωρίζω σχεδόν τίποτα για κανένα είδος χορού, ωστόσο πρόσφατα έκανα κάποια λίγα μαθήματα και ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου.

Ως άνθρωπος που δεν έχει ιδιαίτερα καλή σχέση με τον ρυθμό, κυρίως γιατί δε φρόντισα ποτέ να καλλιεργήσω τη συγκεκριμένη δεξιότητα, η πρώτη μου φορά στη σχολή χορού συνοδεύτηκε από αμηχανία. Ένιωθα άβολα καθώς οι υπόλοιποι, αν κι αρχάριοι ως επί το πλείστον, ήταν σαφώς πιο προχωρημένοι από εμένα. Επιπλέον, το γεγονός ότι το συγκεκριμένο είδος χορεύεται σε ζευγάρια επέτεινε το αίσθημα του άγχους.

Παρόλα αυτά, και καθώς η ώρα περνούσε, το αρχικό σφήξιμο στο στομάχι άρχισε να υποχωρεί. Σιγά-σιγά οι άγαρμπες κι απότομες κινήσεις μου έγιναν πιο αρμονικές και ρυθμικές (δεν συνεπάγεται βέβαια και σωστές!) και δίχως να το καταλάβω, είχα αρχίσει να το διασκεδάζω.

Την επόμενη φορά πήγα στο μάθημα γεμάτος όρεξη. Θυμάμαι πως περίμενα να φτάσει η ώρα για να αρχίσουμε. Ύστερα συνέβη κάτι, που θα έπρεπε να το περιμένω, εντούτοις με έπιασε απροετοίμαστο. Ο χοροδιδάσκαλος μας έδειξε καινούριες κινήσεις. Όπως είναι λογικό, οι πρώτες δοκιμές υπήρξαν άκρως…αποτυχημένες. Δεν έλειψαν μάλιστα και τα πατήματα και γι’ αυτό οφείλω ίσως μια συγγνώμη στην παρτενέρ μου. Το άγχος επέστρεψε στιγμιαία, αλλά υποχώρησε ξανά με το πρώτο σημάδι βελτίωσης, έστω κι αν αυτό ήταν μηδαμινό.

Ήταν αυτό ακριβώς το αίσθημα της επίτευξης του στόχου, που έκανε την όλη εμπειρία μαγευτική. Δεν είχε σημασία αν αυτός ο στόχος ήταν της τάξεως του μισού βήματος, το γεγονός αυτό καθ αυτό, ότι γινόμουν ολοένα και καλύτερος, κι ας ήμουν, συγκριτικά πάντα, ο πιο άπειρος ανάμεσα στους υπόλοιπους, με γέμιζε ικανοποίηση.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα βέβαια, το άφησα για το τέλος. Στο σύντομο αυτό διάστημα που υπήρξα μέλος αυτής της ομάδας (δυστυχώς λόγω βεβαρημένου προγράμματος δεν ήταν δυνατό να συνεχίσω) έκανα μερικές πολύ ενδιαφέρουσες γνωριμίες και κλήθηκα να συνυπάρξω και να συνεργαστώ σε ατομικό επίπεδο με αρκετούς ανθρώπους, γεγονός που θεωρώ πως ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικό.

Αυτή, σε γενικές γραμμές ήταν η εμπειρία μου με τον χορό, την οποία ήθελα να μοιραστώ μαζί σου αγαπητέ/ή αναγνώστη/στρια.

Αν επομένως σου δοθεί η ευκαιρία, σου προτείνω ανεπιφύλακτα να κάνεις το βήμα και να ανακαλύψεις προσωπικά τη μαγεία του χορού.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET