ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Ο πεντάλογος της ευτυχίας | Τι να κάνεις όταν είσαι πεσμένος ψυχολογικά και θέλεις να «ανέβεις» ξανά!

Γράφει η Ελένη Ανδρικοπούλου. Ο καθένας περνά φάσεις που είναι πεσμένος ψυχολογικά ή μπουχτισμένος από την καθημερινότητα του. Είτε φταίει το διάβασμα είτε μια ερωτική απογοήτευση ή ακόμη και κάτι πιο σοβαρό, όλοι μπορούν να ξεχάσουν τι είναι αυτό που τους κάνει πραγματικά χαρούμενους. Να τι πρέπει να κάνεις λοιπόν, αν περνάς κι εσύ μία […]

Default avatar

Guest Author

20 Απριλίου, 2017

Γράφει η Ελένη Ανδρικοπούλου.

Ο καθένας περνά φάσεις που είναι πεσμένος ψυχολογικά ή μπουχτισμένος από την καθημερινότητα του. Είτε φταίει το διάβασμα είτε μια ερωτική απογοήτευση ή ακόμη και κάτι πιο σοβαρό, όλοι μπορούν να ξεχάσουν τι είναι αυτό που τους κάνει πραγματικά χαρούμενους.

Να τι πρέπει να κάνεις λοιπόν, αν περνάς κι εσύ μία ανάλογη φάση:

#1 Διέδωσε την ευτυχία

Ναι καλά άκουσες, διέδωσε την ευτυχία! Ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους να είσαι ο ίδιος ευτυχισμένος, είναι να κάνεις και τους γύρω σου χαρούμενους. Βοήθησε κάποιον, χάρισε ένα χαμόγελο, κάνε ένα κομπλιμέντο, κάνε κάτι που θα έκανε κι εσένα να χαρείς. Η ευτυχία άλλωστε είναι μεταδοτική.

#2 Σκέψου όσα σε κάνουν να αισθάνεσαι ευγνώμων

Είτε μιλάμε για φίλους κι οικογένεια, είτε για επαγγελματικές και προσωπικές επιτυχίες, είναι σημαντικό να είσαι ευγνώμων για ό,τι σου έχει χαρίσει η ζωή. Μόνο εκτιμώντας όσα ήδη έχεις, θα αποκτήσεις περισσότερα!

#3 Μην κρατάς κακία σε κανέναν

Το να κρατάς κακία σε κάποιον που σε αδίκησε ή σε πλήγωσε, πίστεψε με, δε θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, μάλλον θα σε κάνει χειρότερα εμποδίζοντας σε από το να προχωρήσεις και να είσαι συναισθηματικά υγιής. Άσε στην άκρη παράπονα και θυμούς κι άσε το κάρμα να ανταποδώσει.

#4 Μη μετανιώνεις για πράγματα που έκανες ή δεν έκανες

Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από το να μετανιώνεις για αποφάσεις και πράξεις του παρελθόντος. Η εμμονή με το παρελθόν μόνο κακό θα σου κάνει και θα σε κρατήσει στάσιμο και κολλημένο στα παλιά! Σταμάτα να ασχολείσαι με το παρελθόν, ό,τι έγινε έγινε στην τελική και δεν αλλάζει. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να εστιάσεις στο παρόν και το μέλλον σου, καθώς και τις νέες ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν.

#5 Θέσε τις προτεραιότητες σου σωστά

Εσύ ο/η ίδιος/α κι η προσωπική σου ευτυχία θα πρέπει να είναι η Νο1 προτεραιότητα στη ζωή σου. Μην βάζεις ποτέ τίποτα και ΚΑΝΕΝΑΝ πάνω από σένα. Άλλωστε εάν δεν είσαι εσύ καλά, τότε δεν θα μπορέσει να είναι και κανείς άλλος δίπλα σου. Σκέψου το καλό σου και μην αφήσεις τίποτα να σταθεί εμπόδιο σε αυτό!

 

OUR20s

DIGITAL

Η φοιτήτρια Σχολής Εμποροπλοιάρχων που έχει γίνει viral με την αγάπη της για τα πλοία!

DIGITAL

Οι 10 καλύτερες φοιτητικές στιγμές την εβδομάδα που μας πέρασε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET