fbpx

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος ψάχνει άτομα για να μείνουν 5 μέρες ξαπλωμένοι!


Όταν άλλοι δηλώνουν… ευλογημένοι που κατάφεραν να κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα και να βιοπορίζονται από αυτό, έχουμε να κάνουμε συνήθως με δουλειές καλλιτεχνικής φύσεως (ηθοποιοί, τραγουδιστές, κλπ) ή με αθλητές (ποδοσφαιριστές, μπασκετμπολίστες). Εμείς από την άλλη, έχοντας ως χόμπι τον ύπνο και την ξάπλα, θα δηλώναμε βαθύτατα συγκινημένοι μόνο εφόσον, η όποια επαγγελματική μας ασχολία αφορούσε αυτά τα δύο αντικείμενα.

Είναι όμως η ζωή τόσο καλή και γενναιόδωρη μαζί μας για να μας προσφέρει τέτοια ευτυχία; Σε άλλη περίπτωση θα φωνάζαμε με μια φωνή «ΟΧΙ», αλλά μάλλον κάτι καλό κάναμε το τελευταίο διάστημα και το σύμπαν αποφάσισε να σταθεί πλάι μας και να μας δώσει μεγάλες χαρές. Θενκς, κάρμα!

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (επιτέλους κάτι που δεν απαιτεί αμερικανική υπηκοότητα) αναζητά νέα άτομα που δεν έχουν κάποια ιδιαίτερα skills, έχουν όμως επαφή με την μπανιέρα. Μην το γελάτε, είναι πολλοί εκείνοι που δεν τα πάνε καλά μαζί της. Όλα αυτά για χάρη μιας νέας μελέτης που θέλει να διεξάγει ο ΕΟΔ και η οποία θα λάβει χώρα μέσα στο έτος στην Τουλούζη της Γαλλίας.

Επίσης, με μεγάλη χαρά διαπιστώνω ότι η… αγγελία αυτή αφορά συγκεκριμένα γυναίκες! Όχι τόσο girl power βέβαια, αλλά λίγο πιο υποτονικές, που θα μπορέσουν να αράξουν για 5 μέρες σε μια μπανιέρα για χάρη της μελέτης. Αυτή θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα 20 συμμετέχουσες, τις οποίες θα σκεπάσουν με αδιάβροχα σεντόνια και θα τις τοποθετήσουν στη συνέχεια στις γεμάτες μπανιέρες, ώστε να μιμηθούν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

To point είναι ότι αν καταφέρεις να μπεις στην ομάδα, θα περάσεις ξάπλα 5 ολόκληρες μέρες.

Βέβαια, όσο εμάς αυτό μας συναρπάζει, οι ερευνητές θεωρούν πως είναι αρκετά δύσκολο για το σώμα να περάσει τέτοια διαδικασία, οπότε και εκτιμούν ιδιαίτερα τους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν την καθημερινότητά τους και τους μύες τους για χάρη της επιστήμης. Δεν κατάφεραν να μας πείσουν καθόλου με τις ανησυχίες τους, ειλικρινά… 

Σε προηγούμενη παρόμοια μελέτη που είχε στηθεί από τη NASA αυτή τη φορά, οι συμμετέχοντες πληρώθηκαν £14,000 για να περάσουν 89 ολόκληρες μέρες σε ένα κρεβάτι. Που εκεί να το καταλάβουμε πια, ότι μπορείς λίγο και να πιαστείς. Αλλά οι 5 συνεχόμενες μέρες είναι… easy peasy!

Όπως είχε σημειώσει η NASA: «Τα αποτελέσματα της μελέτης θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη αποτελεσματικών αντίμετρων ή προληπτικών μετρήσεων, έτσι ώστε οι αστροναύτες στο διαστημικό σταθμό να μη χρειάζεται να περνούν το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας τους κάνοντας ασκήσεις.»

Αν θες λοιπόν κι εσύ να βοηθήσεις τους αστροναύτες (εδώ που τα λέμε θα μπορούσες να γίνεις ένας από αυτούς) περνώντας ξεκούραστα 5 μέρες σε μια μπανιέρα, ψάξτο λίγο και δε θα χάσεις. Εδώ μπορείς να βάλεις το όνομά σου για διάφορες τέτοιες μελέτες.

Good luck!

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET