ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Ο ελληνικός τελικός του Red Bull Doodle Art έριξε την αυλαία του!

Την Πέμπτη 6 Απριλίου ήταν ο μεγάλος ελληνικός τελικός του Red Bull Doodle Art 2023. Και ο νικητής; Ο Γιώργος Λιωνής!

Neopolis Team

12 Απριλίου, 2023

Μέσα σε ένα μικρό hub, στην οδό Καραΐσκάκη, όπου η urban street αισθητική βασιλεύει, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Red Bull Doodle Art. Το Luv n’ Roll, είναι ένας μαγικός πολυχώρος που αγαπά κάθε μορφή έκφρασης, δημιουργίας και τέχνης, και έτσι αποτέλεσε τον ιδανικό χώρο για την τέχνη του doodling.

Τα doodles των φιναλίστ είχαν μαγέψει το κοινό © Dimitris Vasdekis

20 από τα καλύτερα doodles της Ελλάδας διακόσμησαν τον χώρο του Luv n Roll, σαν μία πολύ δημιουργική μικρή έκθεση έργων ζωγραφικής, και όλοι όσοι περνούσαν από το μαγαζί είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν το αγαπημένο τους έργο για το People Choice Award. Παράλληλα, στο IG account του Red Bull Ελλάδας το κοινό μπορούσε να συμμετέχει στα battles μεταξύ των doodles επιλέγοντας το αγαπημένο του.

O νικητής του People’s Choice Award © Zacharias Dimitriadis

Στις 21.00 ακριβώς η ψηφοφορία έκλεισε, τα 5 δημοφιλέστερα doodles πήρανε τον δρόμο για την τελική ευθεία και οι ταλαντούχοι κριτές του Red Bull Doodle Art, Σωτήρης Φωκέας, aka Soteur, Δανάη Γεωργαντά, aka Mikri Ollandeza, και ο Μάριος Σταμάτης, πιάσανε δουλειά.

Σωτήρης Φωκέας, Δανάη Γεωργαντά & Μάριος Σταμάτης σε fun στιγμές © Zacharias Dimitriadis

Όλα τα έργα ήταν εξαιρετικά, πολύ δημιουργικά και τόσο διαφορετικά, δυσκολεύοντας τους κριτές στο να επιλέξουν την τελική τριάδα. Μετά από αρκετό debating και ανάλυση οι νικητές ανακοινώθηκαν. Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε ο Γιώργος Λιωνής, φοιτητής της γραφιστικής. Την 2η θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Γαλανής, ο οποίος κέρδισε και το People Choice Award, ενώ την 3η θέση πήρε η Τίνα Σαχντά.

Πανηγυρισμοί και χαρές μετά τον τελικό του Red Bull Doodle Art 2023 © Zacharias Dimitriadis

Το ταξίδι του Γιώργου Λιώνη, νικητή του Red Bull Doodle Ελλάδας, δεν τελειώνει εδώ όμως γιατί στις 27 Μαΐου θα ταξιδέψει στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Τελικό! Εκεί 61 καλύτεροι καλλιτέχνες doodle στον κόσμο θα διαγωνιστούν για τον τίτλο του παγκόσμιου νικητή.

Ο χώρος γέμισε doodles © Zacharias Dimitriadis

Επιπλέον, οι φιναλίστ της φετινής χρονιάς θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα τριήμερο workshop για να διευρύνουν τις ιδέες και τις δεξιότητές τους, ενώ θα μετατρέψουν τα doodles τους και σε NFT (μη ανταλλάξιμα tokens).

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Elite φέρνει νέα αλμυρά snacks και croutons που απλά ξέρουμε ότι θα γίνουν αγαπημένα μας!

Είναι viral

77χρονη παντρεύτηκε τον εαυτό της στην τελετή των ονείρων της μετά από 40 χρόνια single!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET