ΕΛΛΑΔΑ

Θα σου χρειαστούν | Μάθε ποια είναι τα νυχτερινά λεωφορεία της Αθήνας!

Με τη νέα φοιτητική χρονιά προ των πυλών και τους πρωτοετείς (κι όχι μόνο) να συρρέουν στην πρωτεύουσα, ένα από τα πιο καυτά θέματα συζήτησης είναι τα ΜΜΜ. Θεωρήσαμε λοιπόν, αρκετά χρήσιμο να γνωρίζεις πώς να επιστρέψεις σπίτι σου αργά τη νύχτα, χωρίς να χρειαστεί να περιμένεις μέχρι τις 05:30 το πρώτο μετρό ή λεωφορείο. […]

Neopolis Team

3 Σεπτεμβρίου, 2018

Με τη νέα φοιτητική χρονιά προ των πυλών και τους πρωτοετείς (κι όχι μόνο) να συρρέουν στην πρωτεύουσα, ένα από τα πιο καυτά θέματα συζήτησης είναι τα ΜΜΜ. Θεωρήσαμε λοιπόν, αρκετά χρήσιμο να γνωρίζεις πώς να επιστρέψεις σπίτι σου αργά τη νύχτα, χωρίς να χρειαστεί να περιμένεις μέχρι τις 05:30 το πρώτο μετρό ή λεωφορείο. νυχτερινά λεωφορεία

Οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας βλέπετε, έχουν συμπεριλάβει στα δρομολόγια τους και κάποιες «νυχτερινές» λεωφορειακές γραμμές τις οποίες και παραθέτουμε στη συνέχεια.

Οι παρακάτω γραμμές κυκλοφορούν μόνο κατά τις νυχτερινές ώρες: βραδινά λεωφορεία

500 Πειραιάς – Κηφισιά (πλ. Πλατάνου) νυχτερινά λεωφορεία

Ακολουθεί διαδρομή παρόμοια με τη γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ). Εκτελούνται 3 δρομολόγια προς κάθε κατεύθυνση (4 το βράδυ Παρασκευής).

790 Γλυφάδα – Περιστέρι (Άγ. Αντώνιος) νυχτερινά λεωφορεία

Ακολουθεί διαδρομή παρόμοια με τη γραμμή 2 του Μετρό (αν και δεν έχει επεκταθεί ως την Ανθούπολη, φτάνει ως τη Γλυφάδα, όπου η μελλοντική επέκταση του Μετρό). Εκτελούνται 5 δρομολόγια ανά κατεύθυνση, όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Χ14 Σύνταγμα – Κηφισιά (Express) βραδινά λεωφορεία

Αν και τυπικά είναι γραμμή Express, σταματάει σε όλες τις στάσεις της διαδρομής. Εκτελούνται 6-7 δρομολόγια ανά κατεύθυνση όλα τα βράδια της εβδομάδας.


Βραδινά δρομολόγια στο Μετρό

Τα τελευταία βραδινά δρομολόγια του Μετρό (γραμμές 2 και 3) διέρχονται από τους σταθμούς μεταξύ 23:59 – 00:36 από Κυριακή ως Πέμπτη και 01:59 – 02:36 κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.

Τα πρώτα πρωινά δρομολόγια του Μετρό διέρχονται από τους σταθμούς μεταξύ 05:30 – 05:58, ανάλογα το σταθμό.

Τα δρομολόγια στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο της γραμμής 3 ολοκληρώνονται μεταξύ 23:00 – 23:38, όλες τις μέρες της εβδομάδας. Δείτε αναλυτικά: Πρόσβαση στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


Βραδινά δρομολόγια στον Ηλεκτρικό νυχτερινά λεωφορεία

Τα τελευταία βραδινά δρομολόγια της γραμμής 1 του Μετρό, διέρχονται από τους σταθμούς μεταξύ 00:15 – 01:04, κάθε βράδυ της βδομάδας. ΔΕΝ ισχύει παράταση λειτουργίας κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.

Τα πρώτα πρωινά δρομολόγια δρομολόγια του Ηλεκτρικού διέρχονται από τους σταθμούς μεταξύ 04:49-05:32, ανάλογα το σταθμό.


Βραδινά δρομολόγια στο Τραμ νυχτερινά λεωφορεία

Τα τελευταία βραδινά δρομολόγια του Τραμ διέρχονται από τις στάσεις μεταξύ 23:55 – 01:39 από Κυριακή ως Πέμπτη και 01:39- 03:35 κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.

Τα πρώτα πρωινά δρομολόγια του Τραμ διέρχονται από τις στάσεις από τις 04:40 ως τις 06:00 περίπου.


Βραδινά δρομολόγια Λεωφορείων και Τρόλεϊ

Τα πρώτα και τα τελευταία δρομολόγια των Λεωφορείων και Τρόλεϊ διαφέρουν ανάλογα με τη γραμμή και τη μέρα. Γενικά, πολλές γραμμές ξεκινούν δρομολόγια από τις 5:00 (κάποιες γραμμές αργότερα ως τις 07:00 ή 08:00 τα Σαββατοκύριακα).

Ομοίως, τα τελευταία δρομολόγια ξεκινούν γενικά γύρω στις 23:00 – 00:00, αν και κάποιες γραμμές ολοκληρώνουν τα δρομολόγιά τους αρκετά νωρίτερα.

Για να δείτε όλες τις προγραμματισμένες αναχωρήσεις από τις αφετηρίες και τα τέρματα, επιλέξτε τη γραμμή Λεωφορείου ή Τρόλεϊ που σας ενδιαφέρει.


Τα 24ωρα Λεωφορεία και Τρόλεϊ

Πέρα από τα νυχτερινά Λεωφορεία, υπάρχουν γραμμές που λειτουργούν όλο το 24ωρο:

Τρόλεϊ 11 Άνω Πατήσια – Νέο Παγκράτι – Νέα Ελβετία

Εκτελούνται 7 δρομολόγια μεταξύ 23:50 – 05:00 κάθε βράδυ

040 Πειραιάς – Σύνταγμα

Σίγουρα η πιο «εξυπηρετική» από πλευράς συχνότητας δρομολογίων νυχτερινή γραμμή αφού εκτελούνται 11-12 δρομολόγια ανά κατεύθυνση μεταξύ 00:00 – 05:00 (μόνο 9 όμως τα βράδια Σαββάτου).

Επίσης, κάθε Σάββατο βράδυ (και μόνο τότε) εκτελούνται 4 δρομολόγια μεταξύ 00:00 – 02:00 στο τμήμα Ακαδημία – Ζωγράφου της γραμμής 608 Ακαδημία – Γαλάτσι – Νεκρ. Ζωγράφου. Η γραμμή μετά τα μεσάνυχτα δεν συνεχίζει από Ακαδημία προς Γαλάτσι.


Τα Λεωφορεία express του Αεροδρομίου

Οι 4 Λεωφορειακές γραμμές Express προς το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος λειτουργούν όλο το 24ωρο. Σκοπός τους όμως είναι να εξυπηρετήσουν μόνο μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο για αυτό και ισχύουν περιορισμοί επιβίβασης και επιβίβασης (δεν επιτρέπονται επιβιβάσεις κατά μήκος της διαδρομής από το Αεροδρόμιο και αποβιβάσεις στη διαδρομή προς το Αεροδρόμιο).

Επίσης, ισχύει ακριβότερο εισιτήριο σε σχέση με τις υπόλοιπες Λεωφορειακές γραμμές. Οι Λεωφορειακές γραμμές είναι οι εξής:

Χ93 Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων ΚΤΕΛ Κηφισού – Αερολιμένας Αθηνών (Express)

Εκτελούνται 7-8 δρομολόγια μεταξύ 00:00 – 05:00 όλες τις μέρες της εβδομάδας

Χ95 Σύνταγμα – Αερολιμένας Αθηνών (Express)

Εκτελούνται 17 δρομολόγια μεταξύ 00:00 – 05:00 όλες τις μέρες της εβδομάδας

X96 Πειραιάς – Αερολιμένας Αθηνών (Express)

Εκτελούνται 10 δρομολόγια μεταξύ 00:00 – 05:00 όλες τις μέρες της εβδομάδα

X97 Σταθμός Δάφνη – Σταθμός Ελλληνικό – Αερολιμένας Αθηνών (Express)

Μεταξύ 00:00 – 05:00 η διαδρομή της γραμμής Χ97 επεκτείνεται ως το σταθμό Μετρό Δάφνη. Αυτές τις ώρες εκτελούνται 4 δρομολόγια ανά κατεύθυνση.


Τα «άγνωστα» πολύ πρωινά Λεωφορεία

Αν και πολλές γραμμές Λεωφορείων ξεκινούν τα δρομολόγιά τους, από τις 5:00 το πρωί, ο ΟΑΣΑ έχει δρομολογήσει επιπλέον Λεωφορεία τα οποία αναχωρούν στις 05:00 από προάστια και φτάνουν ως το κέντρο της Αθήνας, ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι θα έπρεπε να περιμένουν ως τις 5:30 για την έναρξη λειτουργίας του Μετρό.

Τα λεωφορεία αυτά (πρόκειται για οχήματα που ξεκινούν από αμαξοστάσια με προορισμό το κέντρο της Αθήνας και με την ευκαιρία πραγματοποιούν και ένα πρωινό δρομολόγιο) είναι συνήθως γνωστά μόνο στους οδηγούς τους και σε όσους πάνε στη δουλειά πολύ πρωί, αλλά με την ευκαιρία αυτού του άρθρου ήρθε η ώρα να τα ανακαλύψουμε:

024 Άγ. Ανάργυροι – Στ. Αττικής – Στ. Λαρίσης: Το δρομολόγιο που αναχωρεί στις 05:00 (από Δευτέρα έως Σάββατο) από Άγ.

Αναργύρους, μετά την άφιξη στο σταθμό Λαρίσης, συνεχίζει ως την οδό Σίνα.

106 Αγία Βαρβάρα – Στ. Συγγρού – Φιξ: Το δρομολόγιο που αναχωρεί στις 05:00 (από Δευτέρα έως Παρασκευή) από Αγία Βαρβάρα (Αλίμου), μετά την άφιξη στο σταθμό Συγγρού – Φιξ συνεχίζει ως την πλατεία Κολοκοτρώνη.

109 Άνω Καλαμάκι – Στ. Άγιος Δημήτριος: Το δρομολόγιο που αναχωρεί στις 05:00 (από Δευτέρα έως Παρασκευή) από Άγιο Κοσμά, μετά την άφιξη στο σταθμό Άγιος Δημήτριος συνεχίζει ως το κέντρο της Αθήνας (Ακαδημία).

112 Άγ. Δημήτριος – Στ. Δάφνη: Το δρομολόγιο που αναχωρεί στις 05:00 (από Δευτέρα έως Σάββατο) από Άγιο Δημήτριο, μετά την άφιξη στο σταθμό Δάφνη συνεχίζει ως το κέντρο της Αθήνας (Ακαδημία).

137 Άνω Νέα Σμύρνη Α – Στ. Συγγρού – Φιξ: Το δρομολόγιο που αναχωρεί στις 05:00 (από Δευτέρα έως Παρασκευή) από Άνω Νέα Σμύρνη, μετά την άφιξη στο σταθμό Συγγρού – Φιξ συνεχίζει ως την πλατεία Κολοκοτρώνη.

164 Τερψιθέα – Αργυρούπολη – Κάτω Ηλιούπολη – Στ. Άγ. Δημήτριος: Το δρομολόγιο που αναχωρεί στις 05:00 (από Δευτέρα έως Σάββατο) από Άνω Γλυφάδα, μετά την άφιξη στο σταθμό Αγίου Δημητρίου συνεχίζει ως το κέντρο της Αθήνας (Ακαδημία).

Επίσης, στις 05:00 αναχωρεί και άλλο λεωφορείο από την πλατεία Ανεξαρτησίας της Αργυρούπολης προς το σταθμό Αγίου Δημητρίου που στη συνέχεια συνεχίζει προς Ακαδημία.

206 Αγία Μαρίνα – Στ. Δάφνη: Το δρομολόγιο που αναχωρεί στις 05:00 (από Δευτέρα έως Παρασκευή) από Αγία Μαρίνα (Ηλιούπολης), μετά την άφιξη στο σταθμό Δάφνη συνεχίζει ως το κέντρο της Αθήνας (Ακαδημία).

237 Άνω Ηλιούπολη – Στ. Δάφνη: Το δρομολόγιο που αναχωρεί στις 05:00 (από Δευτέρα έως Παρασκευή) από Άνω Ηλιούπολη, μετά την άφιξη στο σταθμό Δάφνη συνεχίζει ως το κέντρο της Αθήνας (Ακαδημία).

409 Παπάγου – Στ. Εθνική Άμυνα – Στ. Κατεχάκη: Το δρομολόγιο που αναχωρεί στις 05:00 (από Δευτέρα έως Σάββατο) από Παπάγου, μετά την άφιξη στο σταθμό Κατεχάκη συνεχίζει ως το κέντρο της Αθήνας (Ακαδημία).

416 Χολαργός – Στ. Εθνική Άμυνα: Το δρομολόγιο που αναχωρεί στις 05:00 (από Δευτέρα έως Παρασκευή) από πλατεία Χολαργού, μετά την άφιξη στο σταθμό Εθν. Άμυνα συνεχίζει ως το κέντρο της Αθήνας (Ακαδημία).

728 Αχαρναί – Πλάτωνας: Το δρομολόγιο που αναχωρεί στις 05:00 (από Δευτέρα έως Σάββατο) από Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο, μετά την άφιξη στις Αχαρνές συνεχίζει ως το κέντρο της Αθήνας.

730 Ζωοδόχος Πηγή – Στ. Άγιος Αντώνιο – Λόφος Αξιωματικών: Το δρομολόγιο που αναχωρεί στις 05:00 (από Δευτέρα έως Παρασκευή) από Ζωοδόχο Πηγή (Ιλίου) εκτελείται μέχρι το κέντρο της Αθήνας (Κεραμεικού). Επίσης, το δρομολόγιο που αναχωρεί κάθε Σάββατο στις 05:00 από Λόφο Αξιωματικών εκτελείται επίσης μέχρι το κέντρο της Αθήνας (Κεραμεικού).

806 Κορυδαλλός – Στ Σταθμός Αιγάλεω: Στις 05:00 (από Δευτέρα ως Παρασκευή) αναχωρεί δρομολόγιο από την Πλατεία Ελευθερίας το οποίο μετά την άφιξη του στο σταθμό Αιγάλεω συνεχίζει προς το κέντρο της Αθήνας (Ζήνωνος).

811 Χαϊδάρι – Στ. Αγία Μαρίνα: Το δρομολόγιο που αναχωρεί στις 05:00 (από Δευτέρα έως Παρασκευή) από Χαϊδάρι, μετά την άφιξη στο σταθμό Αγία Μαρίνα συνεχίζει ως το κέντρο της Αθήνας (Κουμουνδούρου).

821 Αγία Αναστασία – Στ. Άγιος Αντώνιος: Το δρομολόγιο που αναχωρεί στις 05:00 (από Δευτέρα έως Σάββατο) από Αγία Αναστασία (Περιστερίου), μετά την άφιξη στο σταθμό Άγιος Αντώνιος συνεχίζει ως το κέντρο της Αθήνας (Κεραμεικού).

822 Νέα Ζωή – Στ. Άγιος Αντώνιος: Το δρομολόγιο που αναχωρεί στις 05:00 (από Δευτέρα έως Σάββατο) από Νέα Ζωή (Περιστερίου), μετά την άφιξη στο σταθμό Άγιος Αντώνιος συνεχίζει ως το κέντρο της Αθήνας (Βούλγαρη).

823 Άγιος Βασίλειος – Στ. Άγιος Αντώνιος: Το δρομολόγιο που αναχωρεί στις 05:00 (από Δευτέρα έως Σάββατο) από Άγιο Βασίλειο (Περιστερίου), μετά την άφιξη στο σταθμό Άγιος Αντώνιος συνεχίζει ως το κέντρο της Αθήνας (Βούλγαρη).

837 Άνω Αγία Βαρβάρα – Στ. Αγία Μαρίνα: Το δρομολόγιο που αναχωρεί στις 05:00 (από Δευτέρα έως Παρασκευή) από Άνω Αγία Βαρβάρα, μετά την άφιξη στο σταθμό Αγία Μαρίνα συνεχίζει ως το κέντρο της Αθήνας (Μενάνδρου).
Μάνδρα – Πλατεία Κουμουνδούρου: Στις 05:00, κάθε μέρα της εβδομάδας αναχωρεί από τη Μάνδρα λεωφορείο της γραμμής

Α16 Ελευσίνα – Πλατεία Κουμουνδούρου (Μάνδρα – Ελευσίνα – Πλατεία Κουμουνδούρου), το μοναδικό απευθείας δρομολόγιο από τη Μάνδρα προς την Αθήνα.

Κρυονέρι – Στουρνάρη: Στις 05:05, κάθε μέρα της εβδομάδας αναχωρεί από τη 2η στάση Κρυονερίου λεωφορείο της γραμμής Α7 Κηφισιά (Πλατεία Πλατάνου) – Στουρνάρη (Κρυονέρι – Κηφισιά – Στουρνάρι). Επίσης, το δρομολόγιο της γραμμής που αναχωρεί στις 23:40 από Δευτέρα ως Παρασκευή (καθώς και 23:35 το Σάββατο και 23:30 την Κυριακή) από τη Στουρνάρη, μετά την άφιξή του στην Κηφισιά συνεχίζει ως τη 2η στάση Κρυονερίου. Πρόκειται για τα μοναδικά απευθείας δρομολόγια μεταξύ Κρυονερίου και Αθήνας.

Ψάρι – Πλατεία Κουμουνδούρου: Στις 05:00, από Δευτέρα έως Σάββατο αναχωρεί από το Ψάρι Ασπροπύργου λεωφορείο της γραμμής Γ16 Ασπρόπυργος – Πλατεία Κουμουνδούρου (Ψάρι – Ασπρόπυργος – Πλατεία Κουμουνδούρου).

Και άλλες δύο ιδιαίτερες περιπτώσεις:

115 Κίτσι – Βουλιαγμένη – Γλυφάδα: Το λεωφορείο που αναχωρεί στις 00:10 από Κίτσι (κάθε βράδυ), μετά την άφιξή του στη Γλυφάδα συνεχίζει προς το κέντρο της Αθήνας (Ακαδημία).

740 Ολυμπιακό Χωριό – ΣΚΑ – Αχαρναί – Αγία Άννα: Τα δρομολόγια που αναχωρούν στις 05:00 και στις 05:40 από το Ολυμπιακό Χωριό, μετά την άφιξη τους στις Αχαρνές συνεχίζουν ως το ΟΑΚΑ (από Δευτέρα έως Σάββατο) . Τις ίδιες μέρες, μεταξύ 22:00 – 00:00 το βράδυ η γραμμή επεκτείνεται ως το ΟΑΚΑ.

[Πληροφορίες το AthensTransport.com]

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οδηγός φέρνει το κρίστμας σπίριτ με το πιο χριστουγεννιάτικο λεωφορείο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

PISA 2022: «Πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές στις διεθνείς εξετάσεις, σε Μαθηματικά και κατανόηση κειμένου!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αράχωβα τρώει κάνσελ γιατί ο κόσμος δεν ανέχεται ούτε το έγκλημα ούτε και τη συγκάλυψη!

ΕΛΛΑΔΑ

Brain drain: 3 στους 4 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα δεν παίζει να ξαναγυρίσουν!

SPILL THE TEA

Ο Επώνυμος γκρέμισε τον λαμπερό κόσμο της Soula Glamorous μέσα σε 40 λεπτά!

ΕΛΛΑΔΑ

Κάθειρξη 16,5 ετών στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα στη Θεσσαλονίκη!

ΕΛΛΑΔΑ

Το 19% της Gen Ζ θεωρεί τη δικτατορία προτιμότερη από τη δημοκρατία ορισμένες φορές!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET