ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νομική ΕΚΠΑ: Φοιτητές κατέκτησαν την 1η θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό για το Δίκαιο της Θάλασσας!

Γεμάτη dream teams αυτή η σχολή!

Neopolis Team

18 Μαΐου, 2022

Τελικά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν είχε τόσο κακό αντίκτυπο όσο φοβόμασταν. Για τους φοιτητές της Νομικής Αθηνών τουλάχιστον, αποτέλεσε ιδανική ευκαιρία να μελετήσουν ακόμα καλύτερα το αντικείμενό τους εξού και οι συνεχείς διακρίσεις σε διαγωνισμούς!

Συγκεκριμένα, βρισκόμαστε στα μέσα του 2022 και οι επιτυχίες για τις ομάδες της Σχολής σε διεθνής διαγωνισμούς δίνουν και παίρνουν! Πριν ένα μήνα περίπου κατέκτησαν τη 2η θέση στον Δίκαιο του Διαστήματος και τώρα επέστρεψαν με νίκη στον παγκόσμιο διαγωνισμό εικονικής δίκης για το Δίκαιο της Θάλασσας (NILOS Moot Court Competition) που διεξήχθη στην Ουτρέχτη.

Η ομάδα που εκπροσώπησε τη Νομική ΕΚΠΑ απέσπασε το βραβείο καλύτερου δικογράφου από την πλευρά του ενάγοντος, μια νίκη που τη χρωστούσε στη Σχολή από το 2019, όταν και κατέκτησε τη 2η θέση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 9 – 13 Μαΐου 2022 διαδικτυακά, όπου η Ελλάδα διαγωνίσθηκε στους προκριματικούς γύρους με το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης (Ολλανδία), το Πανεπιστήμιο της Ουχάν (Κίνα) και το Πανεπιστήμιο της Τζακάρτα. Συγκεντρώνοντας την καλύτερη βαθμολογία από την πλευρά του ενάγοντα, κατάφερε να περάσει στον τελικό, όπου αντιμετώπισε για πρώτη φορά την ομάδα του Πανεπιστημίου της Κύπρου.

Στον τελικό, η ελληνική ομάδα έλαβε εξαιρετικά σχόλια από τους δικαστές και διοργανωτές τόσο για την επιτυχία τους όσο και για τις γνώσεις και την προετοιμασία της.

Η υπόθεση 

Φέτος, η υπόθεση αφορούσε σε ζητήματα θαλάσσιας επιστημονικής έρευνας, πόντισης καλωδίων, πρόσβασης σε λιμένες και ιστορικών δικαιωμάτων δύο παράκτιων κρατών. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με θέματα όπως η αλιεία, η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η ελευθερία της ναυσιπλοΐας.

Η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών απαρτιζόταν από τους προπτυχιακούς φοιτητές Ίρις – Αικατερίνη Καμπέρογλου (2ο έτος), Αγγελική Κωνσταντάρα (3ο έτος), Μαρίλια Πλατσά (3ο έτος), Κωνσταντίνο Ψευδό (3ο έτος) και Ευρυδίκη Λιλίτση (4ο έτος).

Την ομάδα προετοίμασαν οι Ευθύμιος Παπασταυρίδης, Δημήτριος Πανούσιος, Κωνσταντίνα Μελετιάδου και Ειρήνη Ζαχαριάδη, ενώ την ακαδημαϊκή επίβλεψη την είχε αναλάβει η Καθηγήτρια Μαρία Γαβουνέλη.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χρυσοί δύο φοιτητές του ΕΚΠΑ στον σημαντικότερο Μαθηματικό διαγωνισμό του κόσμου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET