ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Νομική ΑΠΘ: Διαδικτυακά τα μαθήματα – Από 31 Οκτωβρίου επανέρχονται τα δια ζώσης!

Το πρόσφατο περιστατικό πτώσης φοιτητή από το παράθυρο αμφιθεάτρου του ΑΠΘ έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, που εκδηλώνονται με διάφορους τρόπους.

Neopolis Team

21 Οκτωβρίου, 2022

Το πρόσφατο περιστατικό πτώσης φοιτητή από το παράθυρο αμφιθεάτρου του ΑΠΘ έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, που εκδηλώνονται με διάφορους τρόπους. Από τη μία με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, από την άλλη με καταλήψεις, όλα αυτά έχουν θέσει τα μαθήματα σε δεύτερη μοίρα. Λογικό, αν σκεφτείς ότι ένας φοιτητής παραλίγο να χάσει τη ζωή του…

Ευτυχώς, οι τελευταίες ενημερώσεις για την υγεία του 19χρονου είναι θετικές, καθώς κατάφερε να γλιτώσει από την πτώση με κατάγματα σε χέρι και πόδι. Για να μη βιώσει ποτέ κανείς κάτι αντίστοιχο όμως, φοιτητές και συλλογικότητες απαιτούν να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να μην ξαναδούμε ξεχειλισμένα αμφιθέατρα που θέτουν τους φοιτητές τους σε κίνδυνο.

«Δε θα ξαναδεχτούμε να κάνουμε μάθημα κάτω από αντίστοιχες συνθήκες. Να μην αναγκαστεί ξανά φοιτητής να κάτσει στο πάτωμα και στα πρεβάζια επειδή δε χωράει στην αίθουσα», αναφέρουν φοιτητικές παρατάξεις.

Όσο λαμβάνουν χώρα αυτές οι εξελίξεις ωστόσο, και ειδικότερα η κατάληψη που ξεκίνησε από χθες Πέμπτη 20/10, ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, Παναγιώτης Γκλαβίνης, ενημέρωσε του φοιτητές ότι τα μαθήματα μέχρι την άλλη Πέμπτη 27/10, θα διεξάγονται διαδικτυακά, με τη δια ζώσης εκπαίδευση να επανέρχεται τη Δευτέρα 31/10. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σχολή:

Τις επόμενες ημέρες, από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου μέχρι και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, τα μαθήματα θα διεξάγονται διαδικτυακά.

Το έκτακτο αυτό μέτρο επιβάλλεται, διότι η απώλεια μαθημάτων επί τρεις συνεχείς ημέρες αυτή την εβδομάδα, σε συνδυασμό με τις γιορτές της επόμενης εβδομάδας, όπου κατά συνήθη πρακτική η συμμετοχή των φοιτητών μειώνεται ουσιωδώς, θα έθετε σε κίνδυνο την ολοκλήρωση του εξαμήνου στην ώρα του.

Επιπλέον, το μέτρο αυτό θα αποκαταστήσει την ηρεμία που χρειάζεται η Σχολή μας για να συνεχίσει το έργο της. Κάνουμε έκκληση να προστατεύσουμε τη Σχολή μας και τις σπουδές μας.

Το πρόγραμμα διαδικτυακής διδασκαλίας των μαθημάτων θα διεξαχθεί σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα με το οποίο διεξάγονται τα μαθήματα με φυσική παρουσία μέχρι τώρα.

Παρακαλούμε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις των Τομέων για τους συνδέσμους της πλατφόρμας ΖΟΟΜ κάθε μαθήματος.

Η απόφαση αυτή δε βρήκε ιδιαίτερα χαρούμενους τους φοιτητές του φοιτητικού συλλόγου που εκπροσωπούν το σχήμα ΕΑΑΚ, οι οποίοι κάλεσαν φοιτητές και καθηγητές να απέχουν από τα online μαθήματα σε ένδειξη σεβασμού του αγώνα τους.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε απεργίες προχωράνε οι καθηγητές των πανεπιστημίων μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Συλλαλητήριο 28/2: Κλιμακώνεται ο αγώνας κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Με μηνιγγίτιδα 20χρονη φοιτήτρια – Κατέρρευσε την ώρα της συνέλευσης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η λίστα με τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο για το 2024 έχει τις ανατροπές της!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET