Είναι viral

No Nut November: Το να μην αυνανίζεσαι για ένα μήνα δεν είναι και τόσο καλή ιδέα τελικά!

Τελικά αξίζει ή όχι η καταναγκαστική αποχή από τον αυνανισμό;

Neopolis Team

9 Νοεμβρίου, 2023

Ο Νοέμβριος έδωσε το παρόν και οι άντρες παγκοσμίως βρίσκονται on a big mission. Το No Nut November είναι γεγονός και δεν το λες εύκολο task! Για τους newbies στη φασούλα, το NNN αφορά μία ιδιαίτερη πρόκληση στη ζωή των αντρών για 30 ημέρες.

Βασικός κανόνας να κάνεις αποχή από την αυτοϊκανοποίηση, την παρακολούθηση πορνό υλικού και γενικά το σεξ μέχρι να τελειώσει… ο μήνας. Μοναδικός τρόπος για να βρέξεις είναι να συμβεί στον ύπνο σου (δηλαδή με ονείρωξη) κι αυτό επιτρέπεται μόνο μία φορά.

Το εν λόγω challenge ξεκίνησε το 2010, αρχικά σαν μια ιντερνετική πλάκα. Με την πάροδο των χρόνων όμως, πήρε διαστάσεις και έγινε extra δημοφιλές. Η Reddit σελίδα για τον NNN αριθμούσε το 2016 κάτι παραπάνω από 16.000 μέλη. Πλέον μιλάμε για πάνω από 136.000 «αγωνιστές» να στηρίζουν δυναμικά. Τα αλάνια δεν αστειεύονται bro.

Ένας σχολίασε: «Συμμετέχω πρώτη φορά…πόσο δύσκολο παίζει να είναι;». Και εμείς γελάσαμε, γιατί εμείς ξέρουμε. Ένα δεύτερο παλικάρι, ως άλλος Αθανάσιος Διάκος, σε motivational ύφος είπε: «Αδέρφια, ξεχάστε παντελώς την ύπαρξη των κοριτσιών και μη λυγίσετε. Συγκεντρωθείτε στο Roman Empire. Μην αφήσετε τις ερωτικές σας φαντασιώσεις να σας λυγίσουν. Μείνετε δυνατοί και θα τα καταφέρουμε μαζί φέτος». Εμένα να ξέρεις, κάπως σαν να με έπεισε.

Το σίγουρο είναι ότι το No Nut November αποτελεί ένα ενωτικό κίνημα μεταξύ των αντρών. Και ίσως – μέχρι ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο – να έχει πράγματι κάποια benefits, σχεδόν όμως αμελητέα. Αρκετοί είναι οι επιστήμονες που δεν εγκρίνουν τη συγκεκριμένη αντρική «παράδοση» όπως η ουρολόγος Dr. Rena Malik, η οποία έχει αναλύσει σε αρκετά βίντεο στο YouTube τι πρέπει να ξέρει κάθε άντρας για τον NNN. Έμπιστη φαίνεται…

Σύμφωνα με τη γιατρό μας, η αποχή από τον αυνανισμό μπορεί στην εποχή μας να είναι κάτι σχετικά καινούριο, ωστόσο προϋπήρχε εδώ και αιώνες. Συγκεκριμένα, οι αρχαίοι Ταοϊστές ήταν της άποψης ότι το να μην αυτοϊκανοποιείσαι είναι ένας τρόπος αυτοσυγκράτησης. Θεωρούσαν ότι αν εκσπερματώνεις χάνεις τον αυτοέλεγχο, ενώ παραμένοντας εκτός game βελτιώνεις την υγεία σου και τον έλεγχο του σώματός σου.

Στο χώρο του αθλητισμού κυκλοφορεί επίσης η φήμη ότι η αποχή από την εκσπερμάτωση βοηθάει στο μπουστάρισμα της τεστοστερόνης. Κάποιοι κάνουν λόγο για καλύτερη ποιότητα του σπέρματος όταν αυτό συσσωρεύεται, κάτι που ίσως αφορά ένα ζευγάρι που προσπαθεί να κάνει παιδί και όχι τόσο έναν εργένη.

Στον αντίποδα, η Dr. Malik μας προειδοποιεί για τα side effects που προκαλεί η αποχή.

Σύμφωνα με την ίδια είναι πιθανό να προκληθεί φλεγμονή στο πυελικό έδαφος και τους όρχεις, κατόπιν συνεχούς κατακράτησης (τα λεγόμενα blue balls). Επίσης, οι συναισθηματικές διακυμάνσεις πάνε και έρχονται. «Υπάρχουν πολλά οφέλη που προσφέρει ο αυνανισμός, όπως ο καλύτερος ύπνος, η μείωση της ταχυπαλμίας και η μεγάλη αύξηση των feel-good ορμονών (ντοπαμίνη, σεροτονίνη, οξυτοκίνη, ενδορφίνες)», συμπληρώνει η γιατρός. Και μάλλον, όπως όλα δείχνουν, η πλάστιγγα γέρνει περισσότερο υπέρ του αυνανισμού. Τελικά αδέρφια, νικήσαμε ή χάσαμε; Anyway, όπως αντιλαμβάνεσαι, feel free να… ξέρεις τι.

Σε κάθε περίπτωση κράτα ότι το NNN είναι ένα διαδικτυακό trend. Αν θες να δοκιμάσεις τον εαυτό σου και τα όριά του, it’s ok. Αν δεις ότι πάει να γίνει ζημιά, καλύτερα μην το συνεχίσεις. Υπάρχουν άλλες κατηγορίες που θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον να δοκιμάσεις ένα mini detox.

Με το χέρι στην καρδιά, ή και όχι, αυνανιστείτε ελεύθερα!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι νέες, απολαυστικές μπάρες δημητριακών FITNESS® της Nestlé χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι εδώ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET