ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Και όμως ο Νίκολα Τέσλα είχε προβλέψει τα smartphones σχεδόν έναν αιώνα πριν!

«Θα μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας στιγμιαία ανεξάρτητα από την απόσταση». Αυτά τα λόγια δεν τα είπε κάποιος σύγχρονος χρήστης smartphone, αλλά ο περίφημος σέρβος φυσικός, Νίκολα Τέσλα, ο οποίος γεννήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα. Ο Τέσλα μιλούσε 8 γλώσσες, είχε ειδητική μνήμη και είχε πατεντάρει πάνω από 300 εφευρέσεις μέχρι το τέλος της […]

Neopolis Team

29 Δεκεμβρίου, 2015

«Θα μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας στιγμιαία ανεξάρτητα από την απόσταση».

Αυτά τα λόγια δεν τα είπε κάποιος σύγχρονος χρήστης smartphone, αλλά ο περίφημος σέρβος φυσικός, Νίκολα Τέσλα, ο οποίος γεννήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα. Ο Τέσλα μιλούσε 8 γλώσσες, είχε ειδητική μνήμη και είχε πατεντάρει πάνω από 300 εφευρέσεις μέχρι το τέλος της ζωής του.

Σύμφωνα με το TIME, ο Νίκολα Τέσλα είχε προβλέψει τη δημιουργία των έξυπνων κινητών, σε μια συνέντευξή του το 1926.

Πιο συγκεκριμένα είχε δηλώσει:

«Όταν ένα ασύρματο δίκτυο εφαρμοστεί πλήρως, όλη η γη θα μετατραπεί σε έναν τεράστιο εγκέφαλο και όλα τα πράγματα θα αποτελούν μέρη ενός πραγματικού και ρυθμικού όλου. Θα μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας στιγμιαία, ανεξάρτητα από την απόσταση. Αλλά όχι μόνο αυτό. Μέσα από την τηλεόραση και την τηλεφωνία θα μπορούμε να βλέπουμε και να ακούμε ο ένας τον άλλον σαν να βρισκόμασταν πρόσωπο με πρόσωπο, παρότι θα μεσολαβούν μίλια απόστασης. Και τα εργαλεία μέσα από τα οποία θα μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο θα είναι απίστευτα απλά εάν συγκριθούν με τα σημερινά τηλέφωνα. Θα μπορούμε να τα κουβαλάμε στις τσέπες μας».

ΤΙ ΑΛΛΑ;

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Η Elite φέρνει νέα αλμυρά snacks και croutons που απλά ξέρουμε ότι θα γίνουν αγαπημένα μας!

Είναι viral

77χρονη παντρεύτηκε τον εαυτό της στην τελετή των ονείρων της μετά από 40 χρόνια single!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET