Η εταιρεία Nestle αποφάσισε να προχωρήσει σε μία μεγάλη αλλαγή για μία αγαπημένη μας σοκολάτα, την Kit Kat. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να μειώσει κατά 10% το ποσοστό της ζάχαρης που υπάρχει μέσα στην σοκολάτα, αντικαθιστώντας την παράλληλα με άλλα γλυκαντικά στοιχεία.
Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα μέχρι το 2018 θα περιέχουν 7.500 τόνους λιγότερη ζάχαρη. Όπως επισημαίνει η Nestle η κίνηση αυτή θα έχει μεγάλο και θετικό αντίκτυπο στη δημόσια υγεία. Μάλιστα η πρόεδρος του ομίλου στη Βρετανία και την Ιρλανδία, η Fiona Kendrick υπογράμμισε πως η Nestle βρίσκεται στις επάλξεις της έρευνας προκειμένου να αναπτύξει νέα τεχνολογία που θα έχει ως αποτέλεσμα καλύτερα προϊόντα προς τους καταναλωτές.
Καταληκτικά, η Nestle θεωρεί πως η αλλαγή στην συνταγή της σοκολάτας θα αμβλύνει την επικινδυνότητα που μπορεί να προκαλέσει η ζάχαρη στην υγεία μας ενώ παράλληλα θα διατηρήσει την ίδια γευστική απόλαυση.