ΕΛΛΑΔΑ

Προσοχή | Ο τρόπος έκδοσης της ηλεκτρονικής κάρτας άλλαξε (ξανά)!

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών, παρουσία του κ. Σπίρτζη και του Θάνου Βούρδα, οι συγκοινωνιακοί φορείς προχωρούν σε νέα μέτρα για την έκδοση της ηλεκτρονικής κάρτας προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών και να αντικατασταθούν οι περίπου 300 χιλιάδες χάρτινες κάρτες. Νέος τρόπος έκδοσης ηλεκτρονικής κάρτας Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τις […]

Neopolis Team

11 Οκτωβρίου, 2017

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών, παρουσία του κ. Σπίρτζη και του Θάνου Βούρδα, οι συγκοινωνιακοί φορείς προχωρούν σε νέα μέτρα για την έκδοση της ηλεκτρονικής κάρτας προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών και να αντικατασταθούν οι περίπου 300 χιλιάδες χάρτινες κάρτες.

Νέος τρόπος έκδοσης ηλεκτρονικής κάρτας

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τις αλλαγές, οι κάτοχοι των σημερινών καρτών θα υποβάλουν έναν φάκελο που θα αναγράφεται το όνομα και η διεύθυνη και θα περιέχει:

– Αστυνομική ταυτότητα
– Έγγραφο βεβαίωσης ΑΜΚΑ (από τα ΚΕΠ ή τον ασφαλιστικό φορέα)
– Φωτοτυπία της υπάρχουσας χάρτινης κάρτας
– Μία φωτογραφία
– Οκταψήφιο κωδικό (είναι απαραίτητος στην περίπτωση που χαθεί η κάρτα)

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, εργαζόμενοι του αναδόχου μαζί με υπαλλήλους του ΟΑΣΑ θα εκδίδουν τις νέες ηλεκτρονικές κάρτες από τους συγκεντρωμένους φακέλους. Στη συνέχεια θα διοχευτεύονται στα ΕΛΤΑ, τα οποία θα ταχυδρομούν τις κάρτες στον κάθε κάτοχο ξεχωριστά.

Επιπλέον για την ταχύτερη διαδικασία έκδοσης εξετάστηκα το ενδεχόμενο να υπάρξει προμήθεια άλλων 30 τερματικών έκδοσης καρτών, τα οποία θα εγκατασταθούν σε σταθμούς που υπάρχει μεγάλη προσέλευση.

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης ζήτησε την άμεση λειτουργία των πυλών εισόδου-εξόδου που έχουν τοποθετηθεί εδώ και μήνες στους σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ, ωστόσο για να κλείσουν οι πύλες θα πρέπει πρώτα να συνδεθούν με τα συστήματα ασφαλείας της Αττικό Μετρό που είναι η ιδιοκτήτρια των σταθμών.

Αναμένουμε πληροφορίες και για τους πολίτες που δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο ή δωρεάν μετακίνηση.

Εφοδιαστείτε με υπομονή!

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάληψη του Εθνικού και Βασιλικού Θεάτρου προχώρησαν σπουδαστές των Δραματικών Σχολών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET