ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

MyBoukitsa | Καινοτόμο Super Food από το Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου καινοτομεί για μια ακόμη φορά, με τη δημιουργία από το Τμήμα Διαιτολογίας του νέου, διατροφικού προϊόντος – super food “MyBoukitsa”, αποτέλεσμα του ερευνητικού έργου ακαδημαϊκών, αλλά και φοιτητών του τμήματος.  Στο πλαίσιο σχεδιασμού του προϊόντος, οι ίδιοι οι φοιτητές, υπό την εποπτεία των εξειδικευμένων και έμπειρων Διατροφολόγων-Διαιτολόγων καθηγητών του […]

Neopolis Team

1 Οκτωβρίου, 2017

Η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου καινοτομεί για μια ακόμη φορά, με τη δημιουργία από το Τμήμα Διαιτολογίας του νέου, διατροφικού προϊόντος – super food MyBoukitsa, αποτέλεσμα του ερευνητικού έργου ακαδημαϊκών, αλλά και φοιτητών του τμήματος.

 Στο πλαίσιο σχεδιασμού του προϊόντος, οι ίδιοι οι φοιτητές, υπό την εποπτεία των εξειδικευμένων και έμπειρων Διατροφολόγων-Διαιτολόγων καθηγητών του Τμήματος, έλαβαν υπόψη τους τις διατροφικές ανάγκες ενός νεαρού καταναλωτή, στο πλαίσιο ενός πολυάσχολου ακαδημαϊκού προγράμματος σπουδών και κατέληξαν σε ένα προϊόν υψηλής ενέργειας, εύγευστο, που διαρκεί ανάμεσα στα γεύματα, βοηθά στη συγκέντρωση και καταπολεμά την κόπωση. Το MyBoukitsa διατίθεται δωρεάν από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε δύο γεύσεις, μαύρη σοκολάτα και cranberries, ενώ μεγάλη σημασία δόθηκε και στη συσκευασία. Έπειτα από έρευνα, το Τμήμα επέλεξε μια πολύ πρωτοποριακά ατομική και εύχρηστη συσκευασία για τον πολυάσχολο, σύγχρονο νεαρό καταναλωτή, ο οποίος κινείται πολύ εκτός σπιτιού. Η καινοτομία του MyBoukitsa έγκειται στο ότι είναι εύκολο στη χρήση και παράλληλα θρεπτικό. Μπορεί να καταναλωθεί είτε ως σνακ, είτε με προσθήκη γάλακτος, γιαουρτιού ή χυμό πορτοκαλιού στο πρακτικό κυπελάκι της συσκευασίας, στο σπίτι, στο γραφείο ή στα διαλλείματα των μαθημάτων των φοιτητών. Παράλληλα, είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και ευεργετικές ουσίες, αλλά και γευστικό λόγω της καινοτόμου μορφής του “τραγανές μπουκιές crunchy”.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με το συγκεκριμένο project συμβάλλει ουσιαστικά στον ρόλο της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, παρέχοντας ολοκληρωμένη εκπαίδευση με τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζονται οι νέοι επιστήμονες, αλλά και συνδέοντας τη θεωρία με την πράξη του επαγγέλματος του Διαιτολόγου. Με όραμα τη διαρκή συνεργασία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τη Βιομηχανία, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμβάλλει παράλληλα στην προετοιμασία ικανών, καταρτισμένων αποφοίτων που μπορούν να δραστηριοποιηθούν και να ενταχθούν πιο εύκολα στον επαγγελματικό βίο ως αξιόλογοι Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι. Μέσω της όλης διαδικασίας, οι φοιτητές αντιλαμβάνονται τον δικό τους ρόλο στο κοινωνικό σύνολο, ενώ έχουν άμεση πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Η θεωρία γίνεται πράξη, ενώ πριν ακόμη αποφοιτήσουν γνωρίζουν την αγορά εργασίας και τις δυνατότητες επαγγελματικής απασχόλησης.

Το MyBoukitsa είναι μόνο η αρχή για μια σειρά καινοτόμων προϊόντων από το Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Η λογική του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι η συνεργασία με τις εταιρείες για την παραγωγή και άλλων καινοτόμων λειτουργικών τροφίμων, με βάση ελληνικές πρώτες ύλες, με στόχο αφενός μεν την ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων, αφετέρου την ενεργή και ουσιαστική εμπλοκή των φοιτητών, πάντα υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους, στις διαδικασίες σχεδιασμού λειτουργικών τροφίμων, με κύριο στόχο την ενίσχυση της υγείας του ανθρώπου.

Περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Μετά από 961 προσπάθειες πήρε το δίπλωμα οδήγησης στα 69 της και μας έδωσε ελπίδα!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Το Reebok x Botter Concept Sneaker Engineered by HP έφερε την καινοτομία στην Εδβομάδα Μόδας του Παρισιού!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET