FOODIES

Γεμιστά μπισκότα με πραλίνα φουντουκιού | Ό,τι καλύτερο για snack εξεταστικής!

Εντάξει …πιστεύω πως αυτή η συνταγή είναι από τις καλύτερες που έχω βρει ποτέ. Πρόκειται για ένα μπισκότο απίστευτα μαλακό, που μοιάζει με κέικ …αλλά δεν είναι κέικ. Θα το έλεγα ένα υβρίδιο μάφιν με μπισκότο ή brownie με μπισκότο. Το καλύτερο είναι ότι δεν έχει βούτυρο, αλλά λίγο σπορέλαιο. Το ξέρω, μπισκότα χωρίς βούτυρο […]

Default avatar

Guest Author

20 Ιανουαρίου, 2016

Εντάξει …πιστεύω πως αυτή η συνταγή είναι από τις καλύτερες που έχω βρει ποτέ. Πρόκειται για ένα μπισκότο απίστευτα μαλακό, που μοιάζει με κέικ …αλλά δεν είναι κέικ. Θα το έλεγα ένα υβρίδιο μάφιν με μπισκότο ή brownie με μπισκότο. Το καλύτερο είναι ότι δεν έχει βούτυρο, αλλά λίγο σπορέλαιο.

Το ξέρω, μπισκότα χωρίς βούτυρο δεν γίνονται. Αυτά όμως είναι τα καλύτερα που θα φάτε ποτέ. Πιστεύω είναι λίγο καλύτερα και από τα Triple Choco Cookies που έχουμε ανεβάσει εδώ στο παρελθόν.

Η συνταγή είναι λίγο ανορθόδοξη ως προς τη διαδικασία, αλλά είναι πολύ ευκολότερη από τα κλασικά μπισκότα και το αποτέλεσμα δικαιώνει. Δεν χρειάζεστε ούτε μίξερ, μόνο μια φόρμα για μάφιν. Αλλά ακόμα και αν δεν έχετε φόρμα για μάφιν, η συνταγή ισχύει κανονικά. Απλά ακουμπάτε τα μπισκότα στο ταψί και αφήνετε κενό μεταξύ τους. Μόνο που δεν θα φουσκώσουν τόσο ώστε να μπορέσετε να τα γεμίσετε. Μπορείτε όμως να ανακατέψετε μέσα στο μίγμα κομματάκια σοκολάτας.

Υλικά για 12 (τεράστια) γεμιστά μπισκότα

100γρ ζάχαρη (περίπου μισή κούπα)
5 κουτ. σούπας σπορέλαιο (καλαμποκέλαιο, ηλιέλαιο – αν βάλετε ελαιόλαδο να μην είναι πολύ δυνατό)
5 κουτ. σούπας κακάο
2 αυγά μεσαία
2 βανίλιες
110γρ αλεύρι απλό (περίπου 3/4 κούπας)
2 κουτ. γλυκού baking powder
ελάχιστο αλάτι
λίγο λάδι για το ταψάκι
πραλίνα για τη γέμιση (μερέντα ή νουτέλα ή οτιδήποτε)

*Όταν λέμε κούπα, εννοούμε τη μεγάλη την κούπα (όχι το φλιτζάνι του καφέ), εκεί που πίνουμε το τσάι μας όταν είμαστε κρυωμένοι.

Η διαδικασία είναι πανεύκολη!

Σε ένα μικρό μπωλ ή στην κούπα που έχετε μετρήσει το αλεύρι, ρίχνετε μέσα το baking powder, τη βανίλια και το αλάτι. Tα ανακατεύετε με ένα κουτάλι.

Σε ένα μπωλ (μεσαίο προς μεγάλο) ρίχνετε τη ζάχαρη, το κακάο και το λάδι. Ρίχνετε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύετε.

0404818001444912079

0432578001444912079

Ρίχνετε και το αλεύρι και ανακατεύετε. Το μίγμα θα κολλάει πολύ.

0455210001444912079

Το βάζετε όπως είναι στην κατάψυξη για μισή ώρα (ή στο ψυγείο για 1-2 ώρες), μέχρι να σφίξει. Μόλις σφίξει, παίρνετε δύο κουτάλια της σούπας και κάνετε μπαλίτσες. Λαδώνετε τη φόρμα για τα μάφιν και τα γεμίζετε με τις μπαλίτσες αυτές. Οι μπάλες δεν θα πρέπει να γεμίζουν περισσότερο από τη μέση τις θήκες των μάφιν. (Αν το κάνετε σε απλό ταψί, απλά στρώστε αντικολλητικό χαρτί και αφήστε κενό ανάμεσα για να μην κολλήσουν)

Ψήστε σε προθερμασμένο στους 180 (αντιστάσεις) για 12-15 λεπτά. Αφήστε τα λίγο να κρυώσουν μέσα στη φόρμα και στη συνέχεια βγάλτε τα. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς και με ένα μαχαίρι κόψτε τα στη μέση. Με ένα μαχαιράκι, πάρτε λίγη πραλίνα και γεμίστε τα.

Κλείστε τα και έτοιμα! Την επόμενη μέρα είναι ακόμα καλύτερα! Μην ξεχάσετε να τα σκεπάσετε με μεμβράνη για να μην ξεραθούν!

0477800001444912079

Κόστος συνταγής: 3,5 ευρώ τα 12 κομμάτια!

Η συνταγή βασίζεται στη συνταγή της Σόφης Τσιώπου για «Ραγισμένα μπισκότα».

 

FUN ZONE

BINGE WATCHING

‘The Witcher’: Το Netflix τελειώνει τη σειρά νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δεν απορούμε!

BINGE WATCHING

Όλες οι ταινίες του Harry Potter επιστρέφουν στους κινηματογράφους με τα Epic Movie Nights!

EVENTS

Τo iconic street runway των adidas originals που είδαμε στο πιο αυθεντικό Fashion Show!

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Το νέο PRO X 60 της Logitech G είναι το πληκτρολόγιο που θα λατρέψει κάθε gamer!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET