fbpx

Τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού, που κάθε 20χρονος θα έδινε όλα τα λεφτά του για να πάει!


Επιτέλους, ο καιρός άνοιξε κι ο ήλιος μπήκε πολύ λαμπρά στις ζωές μας. Έτσι, πλησιάζουμε σιγά-σιγά κι επίσημα στο φετινό καλοκαίρι. Βέβαια, μαζί με το καλοκαίρι έρχεται πακέτο η εξεταστική του Ιουνίου (την οποία λίγο την παραβλέπουμε), φυσικά οι διακοπές μας και τέλος τα απίθανα φεστιβάλ που διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο. Κι όσο να πεις, όλοι μας θα δίναμε μέχρι και την τελευταία μας δεκάρα για να παραβρεθούμε σε αυτά.

Μπορεί να αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός, όμως και πάλι είναι ωραία να τα παρακολουθούμε έστω κι από μακριά και γιατί όχι, μπορεί στο μέλλον να κερδίσουμε το λαχείο και να είμαστε εκεί ως θεατές. Έτσι, τα παρακάτω φεστιβάλ αποτελούν μερικά από τα highlights της χρονιάς.

#1 Glastonbury (21 – 25 Ιουνίου 2017)

Το θρυλικό πλέον φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα στην πόλη Pilton, Somester της Αγγλίας από το 1970 έχει φέτος σαν headliners τους Foo Fighters, τον Ed Sheeran και τους Arcade Fire, αλλά και πάρα πολλούς ακόμα καλλιτέχνες και συγκροτήματα που θα τραγουδήσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο έχει 135000 θεατές και τα εισιτήρια εξαντλούνται μέσα στις πρώτες ώρες της προπώλησης, δίχως να έχουν ακόμα ανακοινωθεί οι καλλιτέχνες που θα τραγουδήσουν. Γενικά αποτελεί ένα από τα πιο τα απίστευτα events που γίνονται παγκοσμίως.

#2 Tomorrowland (22 – 30 Ιουλίου 2017)

To Tomorrowland αποτελεί το κύριο φεστιβάλ που φιλοξενεί όλη την αφρόκρεμα των πιο φημισμένων djs του κόσμου. Ξεκίνησε σαν φεστιβάλ το 2005 και λαμβάνει χώρα στην πόλη Boom, η οποία έχει 17166 κατοίκους και βρίσκεται στο Βέλγιο. Είναι πάρα πολύ δημοφιλής σε όλο τον κόσμο κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι τα εισιτήρια του εξαντλούνται αμέσως, ενώ ακόμα άτομα περιμένουν υπομονετικά στη λίστα αναμονής μπας και γίνει κανένα θαύμα.

#3 Lollapalooza (3 – 6 Αυγούστου 2017)

Άλλο ένα αρκετά δημοφιλές φεστιβάλ είναι το Lollapalooza. Δημιουργήθηκε το 1991 κι έκτοτε αποτελεί μια πολύ σημαντική μουσική διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν αρκετοί διάσημοι καλλιτέχνες. Είναι γεγονός ότι στη διάρκεια του φεστιβάλ παρευρίσκονται συνολικά περίπου 160000 θεατές. Φέτος, θα λάβει χώρα στο Grant Park του Chicago και σαν headliners θα έχει τον Chance The Rapper, τους The Killers,τους Muse, αλλά και τους Αrcade Fire.

#4 Εxit Festival (6 – 9 Ιουλίου 2017)

Το Exit Festival είναι ένα πολυβραβευμένο μουσικό φεστιβάλ το οποίο διοργανώνεται στο Petrovaradin Fortress στην πόλη Novi Sad της Σερβίας. Αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα ευρωπαϊκά φεστιβάλ και κάθε χρόνο το επισκέπτονται περίπου 200000 θεατές. Φέτος σαν headliners θα έχει τους The Killers, τους Years and Years και τον Jason Derulo.

#5 The Governors Ball (2 – 4 Ιουνίου 2017)

Λαμβάνει χώρα από το 2011 και γίνεται στο Randal’s Island στη Νέα Υόρκη. Περιλαμβάνει πολύ γνωστούς καλλιτέχνες για να τραγουδήσουν, γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι φέτος ως headliners θα είναι ο Chance The Rapper, η Lorde, αλλά κι ο Childish Gambino. Μπορεί να είναι ένα σχετικά «φρέσκο» φεστιβάλ, όμως χρόνο με τον χρόνο λαμβάνει όλο και περισσότερη προβολή και διασημότητα.


Βέβαια από την στιγμή που αδυνατούμε να παραβρεθούμε στα παραπάνω, μπορούμε να «βολευτούμε» και με τα ελληνικά φεστιβάλ, τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά του εξωτερικού.

Ας δούμε λοιπόν τα πιο διάσημα από αυτά:

#6 Rockwave Festival (30 Ioυνίου – 2 Ιουλίου 2017)

Το Rockwave Festival είναι ένα φεστιβάλ rock μουσικής, το οποίο διεξάγεται στη Μαλακάσα Αττικής, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα. Αποτελεί  ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα αλλά και στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ ξεκίνησε το 1995, αλλά η δημοτικότητά του εξαπλώθηκε από το 2004. Το Terra Vibe Park είναι ο μόνιμος οικοδεσπότης του φεστιβάλ και οι φετινοί headliners θα είναι οι Placebo, οι Evanescence κι οι Rotting Christ.

#7 Εject Festival (24 Ιουνίου και 14 Ιουλίου 2017)

To Eject Festival είναι ένα άκρως αγαπημένο φεστιβάλ, το οποίο έχει πάρει αρκετή αναγνώριση τα τελευταία χρόνια λόγω των καλλιτεχνών που έχει στο line up του. Κάθε χρόνο διοργανώνεται στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο κι οι headliners θα είναι οι Κillers κι οι Kasabian.

Άντε και καλή διασκέδαση!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET