fbpx

Ευτυχώς που έχεις και την κολλητή σου να σου κάνει όλες τις χάρες, χωρίς καν να της το ζητήσεις!


Η κολλητή είναι μία και μοναδική και σαν αυτή δεν υπάρχει άλλη. Είναι η οικογένεια που επιλέγεις, η αδερφή που δεν είχες ποτέ! Μπορεί να μη μοιάζετε εξωτερικά, αλλά όσον αφορά την προσωπικότητα και το χαρακτήρα, είστε ένα και το αυτό. Είναι πάντα στο πλάι σου, στα εύκολα και στα δύσκολα, δίνοντας είτε μεγαλύτερη χαρά στα πρώτα, είτε κουράγιο στα δεύτερα.

Πέρα από όλα αυτά όμως, είναι και το άτομο εκείνο που θα σε ξελασπώσει όταν χρειάζεται (και χρειάζεται συχνά…) και θα σου κάνει όλες τις χάρες ανιδιοτελώς.

Όλες οι κολλητές διαθέτουν έναν κώδικα επικοινωνίας, που δύσκολα μπορεί να σπάσει κανείς. Καταφέρνουν και συνεννοούνται χωρίς πολλές κουβέντες. Καταλαβαίνει η μία πότε την έχει ανάγκη η άλλη και είναι πάντα έτοιμη να σταθεί βράχος δίπλα της. Ακόμα και σε απλές, καθημερινές στιγμές. Σίγουρα σου έχουν μείνει κι εσένα μερικά χατίρια που έτυχε να σου κάνει η κολλητή σου, όχι επειδή σου τα υπενθυμίζει συνεχώς, αλλά επειδή ακριβώς δε ζήτησε ποτέ κανένα αντάλλαγμα.

Να ξέρεις λοιπόν πως θα συνεχίσει να τα κάνει και καλό είναι να τα εκτιμάς, γιατί μόνο μία πραγματική κολλητή… 

1 | Σε σώζει από καταδικασμένο ραντεβού

Αν υπάρχει ένα άτομο που μπορεί να σε ξελασπώσει από ένα ραντεβού που πηγαίνει κατά διαόλου, τότε αυτό είναι η κολλητή σου. Την ενημερώνεις από πριν για να βρίσκεται σε ετοιμότητα, γιατί τα πάντα μπορεί να πάνε στραβά. Με το κατάλληλο συνθηματικό λοιπόν, στέλνοντας ένα μήνυμα ή κάνοντας μία αναπάντητη, εκείνη πιάνει στη στιγμή το νόημα και σκαρφίζεται μία δικαιολογία για να χαλάσει το ραντεβουδάκι σε σώσει. Ήρωας!

2 | Σε αφήνει να τρως από το φαγητό της

Εδώ μιλάμε για ΤΗΝ υποχώρηση. Ούτε τα ζευγάρια δε δείχνουν τέτοια κατανόηση πολλές φορές. Αλλά κι εγώ αυτής της άποψης είμαι, για να λέμε και την αλήθεια. Αν κάτι δε μοιράζεται σε τούτη τη ζωή, αυτό είναι το φαΐ. Το δικό μου, δικό μου και το δικό σου, δικό σου. Τέλος. Αν λοιπόν, το κολλητουμπινάκι σου κάνει και τέτοια, τότε παντρέψου την, τι να πω! Έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο η ανιδιοτέλειά της.

3 | Γελάει με τα απαίσια αστεία σου

Έλα παραδέξου το, το χιούμορ δεν είναι το δυνατό σου σημείο. Οι απελπισμένες σου προσπάθειες για να κάνεις κάποιον να γελάσει ή να πετάξεις κάτι αστείο που μόνο αστείο δεν είναι, είναι ξεκαρδιστικές. Δεν είναι κακό που δε λες επιτυχημένα ανέκδοτα, κάθε άλλο. Η κολλητή σου όμως όσες κοτσάνες κι αν πετάς, πάντα θα γελάει με αυτές για να σου δίνει θάρρος. Πεις δεν πεις κάτι αστείο, εκείνη θα το βρει ξεκαρδιστικό. Ή τουλάχιστον έτσι θα σε κάνει να πιστεύεις.

4 | Σου δανείζει ρούχα της

Και ποια δεν το κάνεις! Μπανίζεις ένα ωραίο κομμάτι από τη ντουλάπα της φιλενάδας και δε χάνεις την ευκαιρία να της το ζητήσεις όταν έχεις μία ειδική περίσταση, π.χ ένα πρώτο ραντεβού με γκομενάκι. Θα σου το δώσει με μεγάλη της χαρά προφανώς, αλλά παράλληλα ορκίζεται ότι θα σου κόψει τα πόδια αν το λερώσεις/σκίσεις/φθείρεις.

5 | Σου λέει πάντα την σκληρή, ωμή αλήθεια

Οι φιλενάδες δεν είναι για να χαϊδεύουν τα αυτιά. Από αυτές ζητάς αντικειμενικότητά κι αλήθεια. Μπορεί η άποψή της να σε πικράνει, να σε στενοχωρήσει ή να σε τσαντίσει, αλλά στην τελική όταν σκεφτείς τα πράγματα λογικά, θα καταλάβεις πόσο δίκιο είχε σε αυτό που σε συμβούλεψε να κάνεις. Πρέπει να δέχεσαι τη γνώμη των άλλων και ειδικά εκείνων που ξέρεις ότι τη μοιράζονται μαζί σου καλοπροαίρετα και με αγάπη.

6 | Σου κρατάει τα μαλλιά όταν ξερνάς όλη νύχτα

Νυχτερινή έξοδος. Ξενύχτι. Ποτά. Hangover. Μία ακόμη βραδιά που βγήκες, ήπιες τον κ*λο σου και ξερνάς όλη νύχτα. Ποιος θα είναι στο πλάι σου αυτή τη δύσκολη στιγμή; Μα η κολλητή σου φυσικά. Θα μείνει ξάγρυπνη όλο το βράδυ για να σε ποτίζει με νερό, να ακουμπάς το κεφάλι σου στον ώμο της για να κλάψεις και φυσικά να σου κρατάει το μαλλί όταν θα ξερνάς.

7 | Σε σκανάρει από πάνω μέχρι κάτω, μη τυχόν και δεν κυκλοφορήσεις τέλεια στους δρόμους

Δε χρειάζεται καν να τη ρωτήσεις πώς είναι το μαλλί σου, αν σε κολακεύει το τζιν, αν σου πάει το χρώμα της μπλούζας, ούτε τη γνωστή σε όλες τις κοπέλες ατάκα «μήπως είμαι λερωμένη;». Θα σε ελέγξει από μόνη της προτού καν το σκεφτείς. Τι νόμιζες; Θα σε άφηνε να κυκλοφορείς έξω με την οποιαδήποτε ατέλεια; Για σένα και το image σου δουλεύει μια ζωή!

8 | Σου προσφέρει μια στέγη όποτε την έχεις ανάγκη

Το σπίτι της είναι το καταφύγιό σου σε άσχημες στιγμές. Οι πόρτες είναι πάντοτε ανοιχτές για σένα, με τις ώρες να μην παίζουν καμία απολύτως σημασία. Αν το καλοσκεφτείς, το οποιοδήποτε πρόβλημα είχες, εκεί το ξεπέρασες. Ύστερα από ώρες συζήτησης, γέλιου, κλάματος, πάντα καταλήγατε σε κάποιο συμπέρασμα. Έχεις περάσει πράγματα και πράγματα σε αυτό το σπίτι, λογικό να νιώθεις τόση οικειότητα.

Αν ποτέ σου δεν έδωσες ιδιαίτερη σημασία στις παραπάνω ενέργειες που έκανε η κολλητή σου, είναι επειδή τις θεώρησες δεδομένες από ένα σημείο και μετά. Υπάρχει μια οικειότητα μεταξύ σας και τα «ευχαριστώ» θεωρούνται περιττά συχνά. Ωστόσο, καλό είναι να εκτιμάμε και κάποια πράγματα, όχι επειδή το ζητάει ο άλλος, αλλά επειδή πρέπει να το θες εσύ. 

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET