ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Βάσεις 2016 | Οι τελευταίες προβλέψεις πριν την υποβολή των Μηχανογραφικών.

Βάσεις 2016 Περισσότεροι από το 1/4 των υποψηφίων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων δεν κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 7.000 μόρια. Από την άλλη οι υποψήφιοι που κατάφεραν να αριστεύσουν συγκεντρώνοντας περισσότερα από 19.000 μόρια είναι ελάχιστοι. Τα παραπάνω στοιχεία τα έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας λίγες ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση […]

Neopolis Team

6 Ιουλίου, 2016

Βάσεις 2016

Περισσότεροι από το 1/4 των υποψηφίων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων δεν κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 7.000 μόρια. Από την άλλη οι υποψήφιοι που κατάφεραν να αριστεύσουν συγκεντρώνοντας περισσότερα από 19.000 μόρια είναι ελάχιστοι. Τα παραπάνω στοιχεία τα έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας λίγες ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση του μηχανογραφικού. Βάσεις 2016

Πιο συγκεκριμένα, 758 είναι οι υποψήφιοι που αρίστευσαν, ενώ οι 462 από αυτούς έχουν επιλέξει στις πρώτες τους επιλογές το πεδίο των επιστημών Υγείας και Ζωής. Αυτό ουσιαστικά μεταφράζεται σε άνοδο των βάσεων στις ιατρικές σχολές, τις φαρμακευτικές, την κτηνιατρική και τη βιολογία.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου, μικρές μεταβολές θα σημειωθούν στις βάσεις των πολυτεχνικών σχολών. Επίσης, μικρές διακυμάνσεις σε σχέση με πέρυσι φαίνεται ότι θα έχουν οι βάσεις των σχολών των Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Συμπεράσματα

Τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τη μελέτη των στοιχείων, σύμφωνα με το Βήμα, είναι τα παρακάτω:

  • «Απουσιάζουν» εφέτος οι υποψήφιοι με βαθμολογίες άνω των 19.000 μορίων, καθώς στην κατηγορία αυτή βρίσκονται πολύ λίγοι νέοι και νέες.
  • Ακόμη και στις περιζήτητες Ιατρικές σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, μόλις 462 άτομα θα είναι εφέτος πάνω από τις 19.000 μόρια και το στοιχείο αυτό φανερώνει ότι μόνο οι Ιατρικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα περάσουν τις 19.000 στις βάσεις εισαγωγής τους. Οι υπόλοιπες Ιατρικές Σχολές θα κινηθούν λίγο πάνω από τις 18.600 μόρια.
  • Στις Νομικές σχολές επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη του «Βήματος» ότι θα υπάρξει μικρή μεν αλλά σαφής πτώση των βάσεων, καθώς μόλις 377 υποψήφιοι έχουν βαθμολογίες άνω των 18.500 μορίων.
  • Καμία σχολές του δεύτερου επιστημονικού πεδίου (Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικές) δεν αναμένεται να ανέβει εφέτος πάνω από τις 18.500 μόρια, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι όλες οι υψηλού ενδιαφέροντος οικονομικές σχολές δεν θα υπερβούν τις 17.500 μόρια.
  • Στο 4ο επιστημονικό πεδίο των παιδαγωγικών σχολών περισσότεροι από τους μισούς υποψηφίους έχουν επιδόσεις κάτω των 10.000 μορίων. Αυτό επιβεβαιώνει το γεγονός ότι στα περιφερειακά παιδαγωγικά τμήματα θα υπάρξουν και υποψήφιοι νηπιαγωγοί και δάσκαλοι με βαθμολογία έως και λίγο κάτω των 9.000 μορίων.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Ιτέα: Κοπέλα σώζει νεογέννητο γατάκι που βρήκε ασφυχτικά δεμένο σε σακούλα σκουπιδιών!

SPILL THE TEA

Ο Damiano των Måneskin χώρισε και πιάστηκε να φιλιέται με άλλη σε κλαμπ της Ισπανίας!

ΕΛΛΑΔΑ

Μπουνιές και κλωτσιές παίχτηκαν σε συναυλία του Sidarta, έριξε κι ο ίδιος μερικές!

ΕΛΛΑΔΑ

Μαρούσι: 8 χρόνια φυλακή στη 18χρονη που σκότωσε τη φίλη της – Θέλει να περάσει Ιατρική!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στα Λατινικά Προσανατολισμού

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2023 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Πληροφορική Προσανατολισμού

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET