ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

7 μικρές αλλαγές που μπορούν να κάνουν υπέροχη την καθημερινότητά σου!

Πόσες φορές έχεις ευχηθεί να υπήρχε ένα μαγικό, αόρατο χέρι που να έκανε την καθημερινότητά σου από επιεικώς μέτρια σε υπέροχη; Όλοι μας νομίζω. Η ζωή, οι σχέσεις κι η ρουτίνα μας είναι μερικές φορές τόσο πυρετώδεις που δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε όλα πέρα με την ίδια επιτυχία. Οι μικρές αλλαγές ωστόσο είναι πάντα ευεργετικές. […]

Θεώνη Σταματοπούλου

1 Νοεμβρίου, 2017

Πόσες φορές έχεις ευχηθεί να υπήρχε ένα μαγικό, αόρατο χέρι που να έκανε την καθημερινότητά σου από επιεικώς μέτρια σε υπέροχη;

Όλοι μας νομίζω.

Η ζωή, οι σχέσεις κι η ρουτίνα μας είναι μερικές φορές τόσο πυρετώδεις που δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε όλα πέρα με την ίδια επιτυχία. Οι μικρές αλλαγές ωστόσο είναι πάντα ευεργετικές. Το να επενδύεις σε κάτι διαφορετικό καθημερινά μπορεί μεν αρχικά να σου φαίνεται αμελητέο, αλλά πραγματικά θα κάνει τη διαφορά.

Αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, αυτές είναι μερικές μικρές αλλαγές που μπορείς να δοκιμάσεις και να κάνεις τη διαφορά στην καθημερινότητά σου. Πρόκειται για αλλαγές που είναι εύκολο να επιτευχθούν και το αποτέλεσμα πραγματικά αξίζει τον κόπο.

1. Συνάντησε φίλους που δε βλέπεστε και τόσο συχνά

Για το γεγονός ότι ο κοινωνικός σου κύκλος αλλάζει διαρκώς και προστίθενται ή αφαιρούνται από αυτόν άτομα, φταίξει ξεκάθαρα η καθημερινότητα. Κάποιες φορές απλά δεν υπάρχει χρόνος για όλους. Δεν φταις ούτε εσύ ούτε εκείνοι και μη νιώθεις ενοχές. Προσπάθησε να επανορθώσεις, πλησιάζοντας σιγά σιγά τους φίλους εκείνους που έχετε απομακρυνθεί λόγω της ρουτίνας και δεν τα λέτε και τόσο συχνά, κάνοντας εσύ την πρώτη κίνηση. Στείλε ένα γλυκό κι απλό «Μου λείπεις. Πότε θα βρεθούμε;» κι όλα θα γίνουν από μόνα τους.

2. Κάνε μία όμορφη χειρονομία για κάποιον

Από το να βοηθήσεις μία γριούλα να περάσει στην απέναντι μεριά του δρόμου, μέχρι να γυρίσεις το συμφοιτητή/συνάδελφό σου σπίτι του, απλά επειδή μπορείς και θες. Όσο δεδομένες κι αν σου φαίνονται αυτές οι απλές και καθημερινές καταστάσεις, στην πραγματικότητα δεν είναι. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο για τον εαυτό τους. Κάνε εσύ τη διαφορά και μοίρασε ένα χαμόγελο σε κάποιον συνάνθρωπό σου κι αμέσως θα νιώσεις κι εσύ καλύτερα.

3. Φρόντιζε την υγεία σου

Να κάτι που θεωρούμε επίσης δεδομένο και δεν πολυδίνουμε σημασία τις περισσότερες φορές. Δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο και ταυτόχρονα πιο γεμάτο με εκπλήξεις από την υγεία σου. Είναι πολύτιμη γιατί χωρίς αυτή, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και είναι γεμάτη εκπλήξεις γιατί ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα σου συμβεί με τις κακές επιλογές που κάνεις ή λόγω τυχαίων περιστατικών. Φρόντισε τον εαυτό σου και μην τον παραμελείς. Ασκήσου καθημερινά κι ακολούθησε μία διατροφή που να τα έχει μεν όλα, αλλά χωρίς υπερβολές.

4. Κάνε μία λίστα με όλες τις σημαντικές ασχολίες σου

Επειδή άνθρωποι είμαστε και ξεχνάμε κι αυτό αν μη τι άλλο δυσκολεύει τις ζωές μας, αν πάρουμε τα μέτρα μας, θα πάψει να συμβαίνει. Καλώς ή κακώς, η οργάνωση είναι το παν. Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι φροντίζουν άλλωστε, να καταγράφουν καθημερινά τις σκέψεις, τις ασχολίες και τις ανησυχίες τους κάπου, γεγονός απίστευτα ευεργετικό για εκείνους. Πιάσε μολύβι κι ένα όμορφο σημειωματάριο και κατέγραψε τις ασχολίες που καταπιάνεσαι καθημερινά ή στη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς κι όλα όσα θέλεις να κάνεις από τις ταινίες που επιθυμείς να δεις μέχρι εκείνο το τζιν που σκέφτεσαι να αγοράσεις και σχεδόν όλες οι έγνοιες σου θα εξαφανιστούν.

5. Σταμάτα να συγκρίνεσαι με άλλους

Πάντα θα υπάρχει κάποιος πιο επιτυχημένος, πιο όμορφος, πιο έξυπνος με περισσότερα χρήματα κλπ από εσένα. Έτσι είναι. Η κορυφή της πυραμίδας ποτέ δε μένει ίδια, αλλά συνεχώς διαφοροποιείται, οπότε και να πιάσεις την κορυφή, πάλι δε θα σου είναι αρκετό. Βρες το πραγματικό νόημα στις προσωπικές προσπάθειες και τους κόπους σου. Στη δική σου προσωπική πυραμίδα επιτυχιών κι επιδιώξεων. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να ζηλεύεις και να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους. Όχι μόνο χαλιέσαι αλλά εξυψώνεις στα μάτια σου και άτομα που δεν το αξίζουν.

6. Να ακούς ακόμη κι όταν περιμένεις πότε θα μιλήσεις

Κάποιες φορές είναι μακράν προτιμότερο να ακούς και να ρουφάς πληροφορίες σαν το σφουγγάρι παρά να μιλάς. Μήπως κι αυτοί που μιλάνε διαρκώς, λένε τίποτα χρήσιμο στην τελική; Τις πιο πολλές φορές απλώς αραδιάζουν αερολογίες. Το να ακούς και να μαζεύεις απόψεις και γνώμες τις οποίες εσύ στη συνέχεια θα κοσκινίσεις, όμως, δεν μπορεί να στο πάρει κανείς. Κάνε ερωτήσεις κι άκου. Η αμέριστη προσοχή σου είναι από τα μεγαλύτερα κομπλιμέντα που μπορείς να κάνεις σε κάποιον.

7. Σταμάτα πια να κάνεις μόνο το σωστό

Ο διαρκής εθισμός που έχει κάποιος και τον κάνει να θέλει να έχει πάντα δίκιο, μπορεί να διασπάσει ακόμη και την πιο δυνατή σχέση. Αρχικά πρέπει να αναλογιστείς αν υπάρχει όντως μόνο μία σωστή άποψη, αν θα πρέπει να συμφωνούν όλοι με τη δική σου κι αν υπάρχουν γνώσεις και πληροφορίες που εσύ δεν κατέχεις. Αυτά και μόνο απαντούν στο ότι ποτέ κανείς δεν έχει πάντα δίκιο. Ο καθένας ανάλογα με τις αξίες και την παιδεία του προσπαθεί να κάνει αυτό που εκείνος νομίζει ως σωστό, αλλά από εκεί και πέρα είναι στη διάθεση του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να τον αναγκάζεις εσύ και η «μονίμως σωστή» γνώμη σου.

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι κορυφαίοι Έλληνες influencers και η Ιωάννα Τούνη τους πατάει όλους!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET