ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Μια ζωή την έχουμε. Ζήσε την, όσο κλισέ κι αν σου ακούγεται!

Κάτι που ακούμε συχνά, κυρίως από τις μικρότερες ηλικίες, αλλά λέγαμε κι εμείς τότε στα νιάτα μας, είναι η λέξη «yolo». You Only Live Once Τότε όμως, δεν καταλάβαινα το νόημα που κρυβόταν πίσω από αυτή τη λέξη. Στο μυαλό μας η λέξη yolo αντιπροσώπευε τον αυθορμητισμό, την ξεγνοιασιά. Κι όντως κατά κάποιον τρόπο αυτό αντιπροσωπεύει. […]

Default avatar

Guest Author

10 Μαρτίου, 2017

Κάτι που ακούμε συχνά, κυρίως από τις μικρότερες ηλικίες, αλλά λέγαμε κι εμείς τότε στα νιάτα μας, είναι η λέξη «yolo».

You Only Live Once

Τότε όμως, δεν καταλάβαινα το νόημα που κρυβόταν πίσω από αυτή τη λέξη. Στο μυαλό μας η λέξη yolo αντιπροσώπευε τον αυθορμητισμό, την ξεγνοιασιά. Κι όντως κατά κάποιον τρόπο αυτό αντιπροσωπεύει.

You Only Live Once

Αν το σκεφτείς κι αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι ότι ζεις μόνο μία φορά, κατά πάσα πιθανότητα θα φρικάρεις και το μυαλό σου θα κατακλυστεί με ερωτήσεις που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει…

Πόσο κρατάει αυτή η μοναδική ευκαιρία ζωής;
Κι αν δεν προλάβω να κάνω όσα ονειρεύομαι;

Κι άλλες πολλές, πολλές ερωτήσεις!

Όσο και να παιδεύεσαι όμως, απάντηση δε θα πάρεις. Προσπάθησε να το συνειδητοποιήσεις κι αντί να το αφήσεις να σε πάρει από κάτω, Ζ Η Σ Ε.

Μην αναπαυθείς στιγμή. Μην κάθεσαι σε έναν καναπέ μελαγχολώντας για το τι θα γίνει στο μέλλον. Στο χέρι σου είναι το τι θα συμβεί. Τουλάχιστον μέχρι ένα σημείο. Το σίγουρο είναι ότι από τον καναπέ δε θα καταφέρεις τίποτα.

Κάνε όνειρα, σχέδια, ταξίδια.
Ήλπιζε, αγάπα, ονειρέψου.
Κλάψε, γέλα, νευρίασε, ούρλιαξε.
Μη φοβάσαι να πληγωθείς. Τόλμα.

Μην στεναχωριέσαι για ανούσια πράγματα. Μην κολλάς σε λεπτομέρειες και σταμάτα να αναλύεις τα πάντα. Ζήσε την στιγμή, όσο κλισέ κι αν σου ακούγεται. Εκτίμησε τον χρόνο που περνάς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, εκτίμησε το λαχταριστό παγωτό που τρως, εκτίμησε τα πάντα γύρω σου.

Πέρνα καλά.

Ναι, θα έρθουν δυσκολίες στη ζωή. Αλλά μη βρίσκεις δυσκολίες εκεί που δεν υπάρχουν. Δεν είναι όλα γύρω μας περίπλοκα, ούτε χρειάζονται για όλα εξηγήσεις.

Θυμήσου τότε, όταν ήσουν μικρός, την ξεγνοιασιά, τη χαρά σου. Το αίσθημα του να μην έχεις ευθύνες.

Σίγουρα σε όλους λείπει αυτό. Δυστυχώς, όσο μεγαλώνουμε αυξάνονται κι οι ευθύνες. Όμως που και που καλό είναι να χαλαρώνουμε, να τα ξεχνάμε όλα κι η λύση θα έρθει. Γιατί όταν αγχωνόμαστε τα προβλήματα μεγαλοποιούνται.

Μην αναλώνεσαι σε ανούσια πράγματα και μην ξεχνάς…

…YOLO!

 

OUR20s

DIGITAL

Με το νέο app ‘Next by NBG’ όλα γίνονται πιο εύκολα, ακόμα και η διαχείριση των οικονομικών σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET