ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Μια – όχι τόσο – συνηθισμένη βόλτα στην Κεντρική Αγορά της Κωνσταντινούπολης!

Στην Κεντρική Αγορά της Κωνσταντινούπολης έχουν γίνει τα πάντα τα τελευταία 550 χρόνια, αλλά όχι freerunning, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Δαμιανός Σανταλίδης

9 Σεπτεμβρίου, 2021

Μαζί με τον Dominic Di Tommaso και την Nazal Nehir μπορείς να βιώσεις ένα διαφορετικό ταξίδι στον χρόνο μέσα από το The Grand Maze.

Η φημισμένη αγορά της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται στο ίδιο μέρος από το 1455: στο κέντρο μιας αρχαίας πόλης η οποία διαθέτει 64 δρόμους, 22 πύλες και 3.600 μαγαζιά όπου απασχολούνται πάνω από 26.000 εργαζόμενοι. Για τους αμύητους (όπως οι 250.000 με 400.000 τουρίστες που συρρέουν εκεί κάθε μέρα) η περιοχή αυτή είναι ένας πραγματικός λαβύρινθος στον οποίο εύκολα μπορείς να χαθείς και να τριγυρνάς για ώρες. Οι freerunners Ηazal Nehir και Dominic Di Tommaso με το φοβερό The Grand Maze (ο Μεγάλος Λαβύρινθος) μας ταξιδεύουν στο χρόνο με μια μοναδική freerunning περιπέτεια.

Με απίστευτες εικόνες, ήχους, αλλά και φοβερές ιστορίες που υπάρχουν σε κάθε γωνιά της αγοράς, η Nehir και ο Di Tommaso έγιναν οι πρώτοι freerunners που απέκτησαν πρόσβαση στην μεγάλη αγορά. Δεν έχασαν καθόλου χρόνο και φρόντισαν να εκμεταλλευτούν κάθε γωνιά και κάθε κίνηση στην μοναδική αυτή αγορά, αφήνοντας παράλληλα το δικό τους αποτύπωμα στην ιστορία.

Από τους δαιδαλώδεις δρόμους, μέχρι τα περάσματα μέσα από μαγαζιά στην καρδιά της αγοράς και πάνω στις φημισμένες στέγες με θέα στα τζαμιά Beyazit και Nuruosmaniye, η Nehir και ο Di Tommaso χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητα, την φαντασία και τις ικανότητες τους για να δημιουργήσουν μια μοναδική freerunning περιπέτεια που όμοια της δεν έχουμε ξαναδεί, το The Grand Maze.

Γυρισμένο στην διάρκεια μιας εβδομάδας και με την Μεγάλη Αγορά σε πλήρη λειτουργία και με όλες τις παραδόσεις γύρω τους, ο Di Tommaso, η Nehir και ένα ευέλικτο συνεργείο εξερευνούν κάθε γωνιά από τα 30.700 τετραγωνικά της Αγοράς προκειμένου να ανακαλύψουν τις πιο συναρπαστικές και προκλητικές κινήσεις freerunning που μπορεί να προσφέρει αυτή η τοποθεσία. Το μαγικό αυτό παζλ ολοκληρώνει ο ξεχωριστός προσκεκλειμένος, ο γνωστός Τούρκος μουσικός Burhan Ocal που παρέχει και την ατμοσφαιρική μουσική που πλαισιώνει την ταινία.

Για τον Di Tommaso το φιλμάρισμα στην Κωνσταντινούπολη αποτελεί την τελευταία στάση στην freerunning τουρνέ που έχει οργανώσει και έχει ήδη περάσει από το Κάιρο, την Ελβετία και την Μπριζ. “Η Κωνσταντινούπολη έχει φοβερό χαρακτήρα,” υποστηρίζει ο Αυστραλός. “Όταν βρισκόμουν στην στέγη της Μεγάλης Αγοράς ήταν για εμένα μια μοναδική πηγή έμπνευσης και ειδικά επειδή σαν παιδί ονειρευόμουν να πηδάω από στέγη σε στέγη σαν νίντζα. Ήταν σαν το όνειρο που είχα ως 15χρονος να γίνεται πραγματικότητα. Μάλιστα με τον μαγευτικό ορίζοντα της Κωνσταντινούπολης, αποτελεί ακόμη πιο μοναδική εμπειρία.

“Τόσο η Κωνσταντινούπολη όσο και οι άνθρωποι εκεί είναι πολύ ζεστοί και φιλικοί. Ο καθένας γνωρίζει τους πάντες, όλοι μιλούν μεταξύ τους και χαμογελούν σε όλους. Πραγματικά απόλαυσα το φιλικό τους ενδιαφέρον. Νιώθοντας μάλιστα το ενδιαφέρον και τη ζεστασιά τους ήταν ακόμη πιο όμορφο να εκτελώ κόλπα ενός μοντέρνου σπορ στην καρδιά μια ιστορικής πόλης.”

Για την Τουρκάλα Nehir και μόνο το γεγονός ότι της δόθηκε η ευκαιρία να κάνει freerunning στην πατρίδα της και μάλιστα σε μια τόσο φημισμένη περιοχή είχε σαν αποτέλεσμα να ανεβάσει τον ενθουσιασμό του project σε άλλο επίπεδο.

“Φυσικά και γνώριζα ότι η Μεγάλη Αγορά και οι στέγες της είναι μαγευτικές,” μας λέει η Nehir. “Επίσης γνώριζα ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι προστατευόμενη και αν ήθελα να κάνω freerunning εκεί δεν θα μπορούσα να πάω έτσι απλά από μόνη μου, οπότε ενθουσιάστηκα όταν η Red Bull μου ανακοίνωσε αυτό το μοναδικό project.”

“Η Μεγάλη Αγορά για μένα πάντα ήταν ένα αρχιτεκτονικό δημιούργημα το οποίο θαυμάζω και όταν την είδα από την κορυφή της στέγης της ήταν συναρπαστικό -καθώς έβλεπα τον λαβύρινθο με τα σοκάκια, τα εκατοντάδες μαγαζιά και την κίνηση από κάτω μας. Ήταν πραγματικά μοναδική εμπειρία για μένα και ειδικά κατά την διάρκεια του ηλιοβασιλέματος παρέα με τον φίλο μου τον Dom και τους γλάρους.”

“Πιστεύω πως δημιουργήσαμε κάτι όμορφο και ενδιαφέρον και ειδικά γι’ αυτούς που δεν μπορούν να επισκεφθούν την Κωνσταντινούπολη, αλλά θα ήθελαν να το κάνουν, και μέσω ενός ταξιδιού πάνω στις στέγες να ξανα-ανακαλύψουν την πόλη μας και να θαυμάσουν έναν από τους πιο παλιούς προορισμούς στην Τουρκία και τον κόσμο.”

Μπορείς να παρακολουθήσεις πολλά video με freerunning στο Red Bull TV, αλλά πιο πριν βεβαιώσου ότι έχεις κατεβάσει την εφαρμογή Red Bull TV app οπότε και θα μπορείς να παρακολουθείς όλη την δράση από όλες τις συσκευές. Κατέβασε την εφαρμογή εδώ.

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι νέες, απολαυστικές μπάρες δημητριακών FITNESS® της Nestlé χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι εδώ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET