DIGITAL

Μία εβδομάδα χωρίς (;) social media…

Γράφει ο Παναγιώτης Ντάικος από το SavoirVille.gr Ήταν ένα πείραμα που ήθελα από καιρό να κάνω. Να προσπαθήσω να μη χρησιμοποιήσω για τουλάχιστον μια εβδομάδα τα κοινωνικά δίκτυα και να καταγράψω πως αυτή η “παύση” θα διαφοροποιήσει την καθημερινότητα μου. Για μια εβδομάδα ο στόχος ήταν να ενημερώνομαι μόνο από τα websites και τον Τύπο, […]

Neopolis Team

12 Ιουνίου, 2016

Γράφει ο Παναγιώτης Ντάικος από το SavoirVille.gr

Ήταν ένα πείραμα που ήθελα από καιρό να κάνω. Να προσπαθήσω να μη χρησιμοποιήσω για τουλάχιστον μια εβδομάδα τα κοινωνικά δίκτυα και να καταγράψω πως αυτή η “παύση” θα διαφοροποιήσει την καθημερινότητα μου. Για μια εβδομάδα ο στόχος ήταν να ενημερώνομαι μόνο από τα websites και τον Τύπο, να μην κάνω καθόλου posts, tweets, pins κτλ. Φυσικά χρησιμοποιούσα το Youtube αλλά απέφυγα να κοινωνικοποιηθώ στο Spotify – δηλαδή δεν έκανα κανέναν follow.

Ημέρα 1: Ένα βράδυ, γυρνώντας σπίτι από ποτό με φίλους, ήταν η κατάλληλη ώρα για να ξεκινήσει το πείραμα. Ήμουν αρκετά χαλαρός αλλά σίγουρος για την απόφαση μου, ενημέρωσα με ένα post τους φίλους μου και αφού απάντησα σε αρκετά inbox την ίδια ερώτηση το πείραμα μπορούσε να αρχίσει. Σκέφτηκα να σβήσω και τις εφαρμογές από το κινητό μου αλλά δεν το έκανα.

Ημέρα 2: Το πρώτο πρωινό ήταν δύσκολο. Συνήθως ακολουθώ μια ρουτίνα που περιλαμβάνει άνοιγμα των email μου, ένα check στα social media και τα νέα της ημέρας. Φυσικά δεν αντιστάθηκα και άνοιξα τα προφίλ μου, χωρίς όμως να πατήσω σε τίποτα like. Το χέρι μου με έτρωγε και απλά κράτησα σημειώσεις αντί να κάνω tweets ή status.

Ημέρα 3: Τη τρίτη ημέρα και επειδή το πρόγραμμα μου το απαιτούσε απουσίαζα όλη μέρα από την οθόνη του υπολογιστή μου. Επομένως, μέχρι το βράδυ που μαζεύτηκα δεν είχα καμία διάθεση ούτε τα notifications μου να τσεκάρω οπότε ήμουν σε καλό δρόμο.

Ημέρα 4: Εδώ κανονικά θα έπρεπε να πως πως είχα αρχίσει να συνηθίζω. Αλλά θα ήταν ψέμα και δεν θα το πω.

Ημέρα 5: Στην προσπάθεια να μην σχολιάσω αυτά που συμβαίνουν αλλά και να γεμίσω το χρόνο που ξόδευα στα κοινωνικά δίκτυα, διάβασα περισσότερο, βγήκα για καφέδες και έκανα πράγματα που αμελούσα τις ώρες που καιγόμουν στα διάφορα προφίλ μου. Παρόλα αυτά κάτι μου έλειπε. Άσε που τα notifications και τα tags δεν σταματούσαν!

Ημέρα 6: Το πρώτο post ήταν γεγονός. Επέστρεψα στα κοινωνικά δίκτυα. Δεν κρατήθηκα ούτε μια εβδομάδα. Στην αρχή μου πήρε χρόνο να επεξεργαστώ τις πληροφορίες και παρατήρησα πως πολλά πράγματα τα θεωρούσα βαρετά. Παρόλα αυτά ήμουν πολύ χαρούμενος που μπορούσα να κάνω τα like μου, να κάνω follow σε καλλιτέχνες, να ανεβάσω φωτογραφίες και να σχολιάζω. Βασικά μιλάμε για το πιο αποτυχημένο πείραμα από καταβολής facebook. Oι φίλοι μου με έπαιρναν στο τηλέφωνο να μου πουν κάτι αστείο που διάβασαν, κάποιοι μου έστειλαν screen shots στο email μου και άλλοι με έκαναν tag με μανία. Kαταλαβαίνουμε λοιπόν, πως εν έτει 2014 είναι αδύνατο να αποτοξινωθείς πλήρως από τα social media γιατί, ακόμα και να θες, ανοίγεις την εφημερίδα και διαβάζεις αναφορές για τα likes της νέας πολιτικής κίνησης ή τους τσακωμούς γνωστής τραγουδιάρας με τηλεπαρουσιαστή.

We are social!

Πηγή: SavoirVille.gr

 

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις των Ελλήνων για το 2022, ξέρουμε τι googlαρες φέτος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET