ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Όταν στη σχέση σου μπαίνουν …νέοι πειρασμοί, μην κατηγορείς το τρίτο πρόσωπο!

Είναι τόσο πολύπλοκες και παράλληλα τόσο απλές οι σχέσεις, που δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις σε κάθε περίπτωση. Άλλωστε είναι σίγουρο ότι δεν ενώνονται εύκολα οι ζωές. Δεν ταιριάζουν εύκολα οι άνθρωποι και πόσο μάλλον, το να βρουν τη χρυσή τομή πολλές φορές φαίνεται αδύνατο και γι’ αυτό και πολλά ζευγάρια οδηγούνται συχνά στον χωρισμό. Τι […]

Default avatar

Guest Author

3 Αυγούστου, 2016

Είναι τόσο πολύπλοκες και παράλληλα τόσο απλές οι σχέσεις, που δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις σε κάθε περίπτωσηΆλλωστε είναι σίγουρο ότι δεν ενώνονται εύκολα οι ζωές. Δεν ταιριάζουν εύκολα οι άνθρωποι και πόσο μάλλον, το να βρουν τη χρυσή τομή πολλές φορές φαίνεται αδύνατο και γι’ αυτό και πολλά ζευγάρια οδηγούνται συχνά στον χωρισμό.

Τι γίνεται όμως όταν χώνονται στη σχέση σου άλλοι άνθρωποι και προσπαθούν να γοητεύσουν το ταίρι σου;

Είναι σύνηθες το μοτίβο το να κατηγορείς τον άλλο που πάει να χωθεί και είναι λάθος. Λάθος για πολλούς λόγους που θα σου αναλύσω πριν σε θυμώσω.

Πρώτον και κύριο, ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να διαθέσει τον εαυτό του όπως επιθυμεί. Και να διεκδικήσει όποιον επιθυμεί. Και γι’ αυτό εσένα δεν πρέπει να σε απασχολεί τι κάνει ο άλλος. Ούτε να σε θυμώνει, γιατί αυτό σημαίνει ότι παίζει καλά το παιχνίδι του. Δεν πρέπει να σε αφορούν το ηθικό του σύστημα κι η ιεράρχηση των αξιών του. Γιατί πολύ απλά δεν εμπλέκεσαι εσύ μ’ αυτό το πρόσωπο. Οπότε σκέψου καλά πριν τα βάλεις με τον άλλο/η.

Μήπως δεν φταίει αυτός, αλλά βρήκε μια πόρτα ανοιχτή; Μήπως ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου δεν είναι τόσο πιστός τελικά; Μήπως δεν έθεσε τα όρια του;

Εάν συμβαίνει αυτό, τότε λυπάμαι αλλά δεν φταίει ο καθένας που πάει να χωθεί. Η σχέση είναι συμμαχία και το ζευγάρι πρέπει να είναι ενωμένο. Αν υπάρχει ο παραμικρός χώρος και η μικρότερη δίοδος για κάποιον τρίτο να μπει, τότε ο τελευταίος που φταίει είναι το τρίτο πρόσωπο.

Εάν το ταίρι σου ξέρει να διαφυλάσσει τα όρια του και τη σχέση σας, στο προσυπογράφω ακόμη και η ωραιότερη γυναίκα ή ο πιο γοητευτικός άντρας του κόσμου να τον/την πλησίαζε, δεν υπήρχε περίπτωση να δώσει συνέχεια, πόσο μάλλον να δώσει ελπίδες. Υπάρχουν τρόποι να κόψεις τον αέρα στον εκάστοτε που απειλεί τη σχέση σου, εφόσον εσύ το θες. Στην αρχή με την πρέπουσα ευγένεια και στη συνέχεια, εάν δε γίνουν κατανοητά τα όρια σου, γίνεσαι δυσάρεστος και τον/την στέλνεις στην ευχή.

Όπως πρόσεξες, είπα πολλές φορές τη λέξη «όρια». Γιατί σε κάθε ανθρώπινη σχέση είναι το σημαντικότερο. Να θέτεις τα όρια σου στον οποιοδήποτε. Κι αν βλέπεις πως απειλείται η ευτυχία σου, τα γνωστοποιείς ακόμη πιο έντονα.

Την επόμενη φορά που θα πας να τα βάλεις με τον «ξένο», σκέψου μήπως ο δικός σου άνθρωπος δεν είναι αυτός που νόμιζες τελικά. Γιατί εσωτερικοί τριγμοί δημιουργούνται μόνο όταν η σχέση δεν είναι δυνατή και ικανή να τους ξεπεράσει με διάλογο, υπομονή και αγάπη.

Εκτός βέβαια, αν μιλάμε για άτομα που δεν καταλαβαίνουν από λόγια και πράξεις, οπότε τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά και επιτρέπεται το …μαλλιοτράβηγμα.

 

OUR20s

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι νέοι αδιαφορούν για το «πτυχίο πανεπιστημίου» – Ποια επαγγέλματα κερδίζουν έδαφος!

DIGITAL

Με το νέο app ‘Next by NBG’ όλα γίνονται πιο εύκολα, ακόμα και η διαχείριση των οικονομικών σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET