ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μετεγγραφές 2024-2025: Οι αντιστοιχίες Τμημάτων-Σχολών για το νέο ακαδημαϊκό έτος!

Για δες τι παίζει, προτού βάλεις σχολές στο μηχανογραφικό σου!

Neopolis Team

4 Ιουλίου, 2024

Ενόψει υποβολής του Mηχανογραφικού τη Δευτέρα 8/7 (ή το αργότερο την Τρίτη 9/7), ο Υπ. Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, υπέγραψε χθες (3/7) την απόφαση για την αντιστοιχία των Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών που αφορούν τις Μετεγγραφές των φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Φέτος λοιπόν, μειώθηκαν κατά 10 τα αντίστοιχα Τμήματα και αυξήθηκαν κατά 11 τα μη αντίστοιχα, κάτι που προφανώς περιορίζει ελαφρά τις δυνατότητες μετεγγραφής για το έτος 2024-2025.

Εδώ θα βρεις τη σχετική απόφαση

Πίνακας Α’

Ο συγκεκριμένος περιλαμβάνει τα αντίστοιχα τμήματα ΑΕΙ για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, τα οποία είναι 317, ενώ πέρυσι ήταν 327. Αντίστοιχα μεταξύ τους είναι μόνο τα Τμήματα /οι Εισαγωγικές Κατευθύνσεις που έχουν ενταχθεί στην ίδια Ομάδα Αντιστοίχισης του Πίνακα Α’.

Σε όποια ομάδα αντιστοίχισης υπάρχει η ένδειξη (IM), τα Τμήματα της ομάδας έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία αναγνώρισης του 5-ετούς προγράμματος σπουδών ως Integrated Master και χορηγούν ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου.


Πίνακας Β’

Ο Πίνακας Β’ περιλαμβάνει τα αντίστοιχα τμήματα ανώτατων εκκλησιαστικών ακαδημιών για το έτος 2024-2025 και είναι μόλις δύο.


Πίνακας Γ’

Τέλος, ο Γ’ περιλαμβάνει τα μη αντίστοιχα τμήματα ΑΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, τα λεγόμενα «ανάδελφα», τα οποία είναι 104, ενώ πέρυσι ήταν 93.


Υποβολή του μηχανογραφικού

Κι αφού τσέκαρες τις αντιστοιχίες, μπορείς να ετοιμάζεσαι για το μηχανογραφικό την ερχόμενη εβδομάδα.

Για αυτό, θα χρειαστεί να μπεις στην πλατφόρμα του Υπ. Παιδείας, https://michanografiko.it.minedu.gov.gr, με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που έλαβες από το σχολείο σου. Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα μπορείς να επιλέξεις το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

Κατά τη συμπλήρωση, οι υποψήφιοι βλέπουν και έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τα τμήματα εκείνα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεων τους είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την Ε.Β.Ε. κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης, όπου απαιτείται, και της Ε.Β.Ε. του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών (αγωνίσματα για ΤΕΦΑΑ).

Η πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή συνήθως γύρω στις 10 μέρες, ενώ έχεις τη δυνατότητα να κάνεις Προσωρινή Αποθήκευση Μηχανογραφικού πριν την τελική υποβολή. Ακόμα και μετά την υποβολή του Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οποιαδήποτε τροποποίηση είναι δυνατή, εντός της προκαθορισμένης ημερομηνίας υποβολής του Μ.Δ. και μόνο με τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Σε άλλα νέα, η Sydney Sweeney κάνει tour στα ελληνικά νησιά και όλοι την ψάχνουν!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 πιο περιζήτητοι εργοδότες στον κλάδο της Τεχνολογίας στην Ελλάδα!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι μισοί Έλληνες δεν θα πάνε φέτος διακοπές λόγω ακρίβειας σε εισιτήρια και διαμονή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Μηχανογραφικό 2024: Απόψε τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα – Μέχρι πότε η υποβολή του!

SPILL THE TEA

Ο Zac Efron αποκάλυψε την αιτία για το παραμορφωμένο του πρόσωπο και νιώσαμε άσχημα!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Βάσεις 2024: Την έκπληξη θα κάνουν οι Ιατρικές Σχολές – Πώς αναμένεται να κινηθούν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET