ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

10 hacks για να κάνεις τον χώρο του δωματίου σου, ιδανικό για διάβασμα!

«Δε διαβάζουμε που δε διαβάζουμε, θα μας πεις και για τρόπους να κάνουμε τον χώρο μας ιδανικότερο για μελέτη;», θα μου πείτε και θα έχετε και δίκιο. Πραγματικά όμως, αν διαμορφώσεις τον προσωπικό σου χώρο έτσι ώστε να γίνει καταλληλότερος για διάβασμα, θα δεις την τεράστια αλλαγή που θα επιφέρει αυτή σου η κίνηση. Άλλωστε, τα πάντα ξεκινούν […]

Θεώνη Σταματοπούλου

31 Οκτωβρίου, 2016

«Δε διαβάζουμε που δε διαβάζουμε, θα μας πεις και για τρόπους να κάνουμε τον χώρο μας ιδανικότερο για μελέτη;», θα μου πείτε και θα έχετε και δίκιο. Πραγματικά όμως, αν διαμορφώσεις τον προσωπικό σου χώρο έτσι ώστε να γίνει καταλληλότερος για διάβασμα, θα δεις την τεράστια αλλαγή που θα επιφέρει αυτή σου η κίνηση.

Άλλωστε, τα πάντα ξεκινούν και τελειώνουν από το περιβάλλον που έχεις στη διάθεσή σου για να συγκεντρωθείς και να μελετήσεις τις σημειώσεις και τα βιβλία σου. Αν αυτό το περιβάλλον λοιπόν, δε θυμίζει σε τίποτα χώρο που βοηθά στην εγκεφαλική σου συγκέντρωση, τότε τα πράγματα εξελίσσονται πολύ δύσκολα για σένα.

Αυτές που λέτε, είναι οι προτάσεις μας για το πώς να διαμορφώσεις τον προσωπικό σου χώρο έτσι ώστε να ενδείκνυται για διάβασμα:

1. Βεβαιώσου ότι έχεις αγοράσει τα κατάλληλα στυλό.

Είναι γνωστό ότι κατανοείς καλύτερα τα μαθήματά σου, όταν τα γράφεις ο ίδιος με το χέρι κι όχι στον υπολογιστή. Αν πρόκειται λοιπόν, να γράφεις για ώρες, χρειάζεσαι στυλό που να γράφει καλά και να το κρατάς χωρίς να σε κουράζει. Μην το γελάς. Μιλάμε για αρκετά δύσκολη επιλογή.

pens

2. Πρόσθεσε στη μολυβοθήκη σου πολύχρωμα στυλό και υπογραμμιστικά.

Ο καλύτερος τρόπος για να οργανώσεις τις σημειώσεις σου και να σου αποτυπωθούν στο μυαλό πιο εύκολα αυτά που έχεις να αποστηθίσεις, τα χρωματιστά στυλό και stabilo που σπάνε τη μονοτονία του μπλε/μαύρου. Εγγυημένο!

pens2

3. Κάνε στην άκρη βιβλία και χαρτιά που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις άμεσα.

Αν διαβάζεις για παράδειγμα Βιολογία, κάνε στην άκρη τα βιβλία της Στατιστικής κάπου όπου να μην τα βλέπεις και σε αποπροσανατολίζουν. Τοποθέτησε πάνω στο γραφείο σου και στο οπτικό σου πεδίο, μόνο όσα χρειάζεσαι για να εργαστείς στην παρούσα στιγμή που διαβάζεις. Δε χρειάζονται οι σημειώσεις που σου υπενθυμίζουν πόσα ακόμη έχεις να κάνεις…

desk

4. Βάλε πάνω στο γραφείο σου ένα κεράκι να σιγοκαίει.

Το φως και η μυρωδιά από το κερί είναι ό,τι χρειάζεσαι για να μπεις στο mood του διαβάσματος. Πρόσεξε μόνο, να μη σε πάρει ο ύπνος! Προτίμησε μυρωδιές όπως μέντα και εσπεριδοειδή που θα προσδώσουν καλή διάθεση και δεν είναι τόσο χαλαρωτικά ούτως ώστε να προκαλέσουν υπνηλία.

candle

5. Έχε κάπου κοντά σου νερό.

Είναι αναγκαίο να μένεις ενυδατωμένος/η όσο διαβάζεις για να αποφεύγεις τον πονοκέφαλο και πολλές ακόμη, δυσάρεστες «παρενέργειες». Έχε νερό δίπλα σου και μην αποσπάσαι με το να σηκώνεσαι κάθε τρεις και λίγο και να διακόπτεις το διάβασμά σου.

water

6. Αντάμειψε τον εαυτό σου με σνακ.

Αν έχεις να κάνεις μία δύσκολη εργασία, βάλε κλιμακωτούς στόχους και κάθε φορά που πετυχαίνεις κι έναν, αντάμειψε τον εαυτό σου με …γλυκάκια. Για κάθε 10 σελίδες που μαθαίνεις για παράδειγμα, τσίμπα κι από μία Lacta! Να δεις πως θα τις εκατοστήσεις αμέσως… 

snack

7. Διακόσμησε το δωμάτιό σου με αισιόδοξα στολίδια.

Αυτό κι αν θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς. Τι πιο όμορφο από έναν ευδιάθετο και χαρούμενο χώρο όπου θα κάνεις θετικούς συνειρμούς και θα έχεις περισσότερη όρεξη για διάβασμα;

lights

8. Τοιχοκόλλησε το ωρολόγιο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα.

Προσδιόρισε με κάθε λεπτομέρεια την κάθε εργασία που πρέπει να εκπονήσεις μέσα στη βδομάδα και θέσε ρεαλιστικούς στόχους για τις επόμενες ημέρες. Διαδικτυακά, υπάρχει μία πληθώρα με όμορφα σχεδιασμένα προγράμματα. Τύπωσε εκείνο που σου αρέσει περισσότερο, φέρε το στα μέτρα σου και τοιχοκόλλησε το μπροστά από το γραφείο του δωματίου σου.

timetable

9. Χρησιμοποίησε post-its για να θυμάσαι τι έχεις να κάνεις.

Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ως σημάδια ανάμεσα στις σελίδες των βιβλίων σου για να γράφεις λέξεις κλειδιά ή τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις. Αν το κάνεις καθημερινά, από ένα σημείο και μετά θα σου γίνει ρουτίνα και θα αποδειχτεί ιδιαίτερα βοηθητικό.

postit

10. Βεβαιώσου ότι έχεις τον κατάλληλο φωτισμό στο δωμάτιό σου.

Το φυσικό φως του ηλίου είναι το ιδανικό, επομένως αν έχεις παράθυρο, άνοιξέ το. Το βράδυ είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς λευκά φώτα. Αν θες μπορείς να αγοράσεις κι ένα φωτιστικό γραφείου και να το τοποθετήσεις στην πλευρά που σε βολεύει περισσότερο. Να θυμάσαι πάντως, πως όσο χαλαρωτικό κι αν είναι το κίτρινο φως, δεν είναι και το καταλληλότερο για εργασία ή μελέτη.

desk1

 

OUR20s

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Το ‘Live A Legacy 2024’ θα σου δώσει τα εφόδια που χρειάζεσαι για την καριέρα που ονειρεύεσαι! 

DIGITAL

Οι AI ελληνικές παρωδίες του Μπομπ Σφουγγαράκη ήταν αυτό που έλειπε από τη ζωή μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET