ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τα μέρη που πρέπει να αποφύγεις, αν θέλεις να ξεπεράσεις πιο εύκολα τον χωρισμό σας!

Από την στιγμή που οι αναμνήσεις είναι ακόμα φρέσκες, με το να πηγαίνεις σ' αυτά τα μέρη, κάνεις τα πράγματα χειρότερα!

Θεώνη Σταματοπούλου

11 Νοεμβρίου, 2018

Όσες σχέσεις κι αν έχεις κάνει, η διαδικασία του χωρισμού παραμένει ίδια. Κάθε φορά θα κλαις και θα οδύρεσαι, θα λες ότι δεν πρόκειται να ερωτευτείς ποτέ ξανά και ότι θα πας να μονάσεις. Όπως και να το κάνεις, ο/η πρώην σου ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής σου για ένα (μεγάλο ή μικρό) διάστημα και όλα αυτά που ζήσατε μαζί, δεν ξεχνιούνται εύκολα. Ξεπερνιούνται όμως. Και το μυστικό είναι ο χρόνος.

Μπορεί τώρα που είσαι φρεσκοχωρισμένος/η να μην το καταλαβαίνεις, αλλά σε λίγο καιρό θα δεις ότι σιγά-σιγά θα συνέρχεσαι.

Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει πέρα από τα να έχεις αισιοδοξία και καλή διάθεση, να αποφεύγεις κάποιες κοινές σας συνήθειες ή να κυκλοφορείς σε μέρη που βγαίνατε και τα έχεις συνδυάσει με εκείνον/η. Οι αναμνήσεις θα σκάνε η μία μετά την άλλη στο μυαλό σου και αντί να προχωράς παρακάτω, θα αισθάνεσαι ακόμα χειρότερα.

Ποια είναι λοιπόν εκείνα τα μέρη που για καλό δικό σου και της ψυχικής σου υγείας, δεν πρέπει να επισκεφτείς, τουλάχιστον μέχρι να βεβαιωθείς πως τον/την έχεις ξεπεράσει:

1 | Εκεί που γνωριστήκατε για πρώτη φορά

Αν το μέρος στο οποίο γνωριστήκατε για πρώτη φορά είναι ένας εξωτερικός χώρος, πχ. ένα μπαρ ή μία καφετέρια, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσεις να πηγαίνεις. Τουλάχιστον όσο ο χωρισμός σας είναι φρέσκος. Από τη μία, υπάρχει ο κίνδυνος να τον/την συναντήσεις και δεν το θέλουμε αυτό κι από την άλλη, να ξυπνήσουν μνήμες και να σε πιάσουν τα κλάματα. Πάμε παρακάτω. Τόσες καφετέριες και μπαράκια υπάρχουν εκεί έξω. Πήγαινε σε νέα μέρη κι ανακάλυψε νέα στέκια. Μην κολλάς στα ίδια και τα ίδια.

2 | Εκεί που βγήκατε ραντεβού για πρώτη φορά

Αχ, το πρώτο ραντεβού. Είμαι σίγουρη ότι θυμάσαι και την παραμικρή λεπτομέρεια. Πού πήγατε, τι ήπιατε/φάγατε, πώς ήταν ο καιρός και φυσικά πόσο άγχος είχες. Το πρώτο ραντεβού είναι πάντα μία γλυκιά ανάμνηση, γιατί σου θυμίζει την αρχή κάτι όμορφου. Το να επισκεφτείς μετά το χωρισμό σου το μέρος στο οποίο βγήκατε πρώτη φορά μόνοι σας, δεν το λες και σοφή απόφαση. Παίζεις με τη φλόγα και με τις αναμνήσεις και στο τέλος, θα καείς!

3 | Εκεί που δώσατε το πρώτο σας φιλί

Ένα από τα πράγματα που σε στοιχειώνουν μετά από ένα χωρισμό είναι οι «πρώτες στιγμές», όπως το πρώτο σας φιλί, το πρώτο σας σεξ, η πρώτη φορά που κοιμηθήκατε μαζί. Εάν αυτό το μέρος είναι το σπίτι σου, τότε θα δυσκολευτείς να ξεπεράσεις αυτές τις αναμνήσεις. Την επόμενη φορά που θα ξαπλώσει ένας άντρας ή μία γυναίκα στο κρεβάτι σου, δύσκολα θα αποφύγεις να κάνεις την σκέψη ότι κάποτε ξάπλωνες σ’ αυτό με τον/την πρώην σου.

4 | Εκεί που γιορτάσατε την πρώτη σας επέτειο

Αν το πρώτο ραντεβού και το πρώτο φιλί ήταν μία φορά σημαντικά, τότε η πρώτη σας επέτειος είναι πραγματικά το υπέρτατο γεγονός. Κάθε ζευγάρι συνηθίζει να κάνει κάτι ξεχωριστό αυτήν τη μέρα. Κανονίζει μία όμορφη έξοδο σε ένα καλό εστιατόριο, ανταλλάζει δώρα και μετά πάει και για ποτό. Είναι μία μέρα χαράς, φουλ έρωτα και αγάπης. Καλό θα ήταν λοιπόν, να αποφύγεις πάση θυσία να πας στο μέρος εκείνο που γιορτάσατε την πρώτη σας επέτειο, γιατί σίγουρα θα σε πιάσουν τα ζουμιά και θα κάνεις δέκα βήματα πίσω.

5 | Εκεί που σας άρεσε να αράζετε

Θυμάσαι εκείνες τις νύχτες που βαριόσουν στο σπίτι και τον/την έπαιρνες τηλέφωνο να πάτε στο αγαπημένο σας μέρος για άραγμα, να κάνετε αγκαλιές και να αδειάσει το κεφάλι σας; Ξέχνα τες. Μην και τολμήσεις να πας εκεί, γιατί το ψυχοπλάκωμα είναι σιγουράκι. Είναι το μέρος όπου καθόσασταν αγκαλιά και μοιραζόσασταν τις σκέψεις και τα όνειρά σας, τα οποία τότε ήταν κοινά. Τώρα όμως;

6 | Εκεί που ξέρεις ότι θα τον/την πετύχεις

Όλοι το έχουμε κάνει, οπότε δεν μπορώ να σε κατηγορήσω. Στις αρχές του χωρισμού είναι δύσκολο να διαχειριστείς την απουσία του/της, επομένως είναι λογικό να επιδιώκεις να τον/την συναντάς «τυχαία». Θέλεις να βλέπεις τι κάνει, με ποιους βγαίνει και αν σε έχει ξεπεράσει ή ακόμα πονάει. Αυτό είναι λάθος και ψυχοφθόρο, τόσο για εσένα όσο και για εκείνον/η. Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνεις σ’ αυτήν τη διαδικασία και να πηγαίνεις σε μέρη που ξέρεις ότι θα είναι εκεί. Get over it και πήγαινε παρακάτω.

OUR20s

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Το ‘Live A Legacy 2024’ θα σου δώσει τα εφόδια που χρειάζεσαι για την καριέρα που ονειρεύεσαι! 

DIGITAL

Οι AI ελληνικές παρωδίες του Μπομπ Σφουγγαράκη ήταν αυτό που έλειπε από τη ζωή μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET