ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Μαθηματικό ΕΚΠΑ: Δια ζώσης μάθημα πραγματοποιήθηκε… online, μπερδευτήκαμε λίγο!

Θα είναι σαν δια ζώσης, αλλά δε θα είναι.

Neopolis Team

28 Σεπτεμβρίου, 2021

Δια ζώσης δε θέλαμε; Δια ζώσης πήραμε. Kind of…

Αυτά γίνονται όταν παραλείπονται λεπτομέρειες στις οδηγίες και μπορούν εύκολα να παρερμηνευθούν. Στο Μαθηματικό ΕΚΠΑ ας πούμε, το οποίο ξεκίνησε το εξάμηνο σχετικά νωρίς σε σύγκριση με άλλες Σχολές, η απόφαση του Υπ. Παιδείας τηρήθηκε μεν, αλλά με κάποιες προσαρμογές που βόλευαν καλύτερα δε.

Εκεί λοιπόν που πραγματοποίησε την επιθυμία των περισσότερων φοιτητών να επιστρέψουν στο αμφιθέατρο, πέταξε και λίγο online μέσα για να μην ξεχνάμε τα παλιά. Αλλιώς είχαμε στο μυαλό μας το συνδυαστικό τρόπο εκπαίδευσης η αλήθεια είναι, αλλά τελικά μάλλον αυτό εννοούσαν:

Αρχείο από το γκρουπ του Μαθηματικού

 

Είναι λίγο ινσέπτιο η φάση, με εξ αποστάσεως μάθημα να πραγματοποιείται μέσα σε δια ζώσης.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές παρότι έδωσαν το παρόν στη Σχολή, παρακολούθησαν τον καθηγητή τους μέσω οθόνης προβολής, ο οποίος btw βρισκόταν σε διπλανή αίθουσα να κάνει την παράδοση. Πολλά τα ερωτήματα που μας γεννιούνται γενικά, αλλά αυτό που κρατάμε είναι ότι το πρωινό ξύπνημα και η διαδρομή μέχρι τη Σχολή πήγαν τσάμπα. Κρίμα ο χαμένος χρόνος ύπνου μέχρι 5 λεπτάκια πριν την έναρξη του μαθήματος…

Βέβαια, όπως έγινε γνωστό, το εν λόγω μάθημα έχει προγραμματιστεί να διεξάγεται online, απλά ορισμένοι φοιτητές έκαναν την εμφάνισή τους στο πανεπιστήμιο – πιθανώς δεν είχαν ενημερωθεί – και για να μην σιχτιρίσουν για την ταλαιπωρία τους, ο καθηγητής αποφάσισε να τους προσφέρει αυτήν την once in a lifetime εμπειρία.

Πάντως, πολλοί καθηγητές φαίνεται να έχουν πάρει την απόφαση για εξ αποστάσεως διαλέξεις κι ας έχουμε μείνει εμείς στην ολική επιστροφή στα πανεπιστήμια. Η Νομική ΕΚΠΑ είναι αυτή που το ανακοίνωσε κι επισήμως, αλλά οι φοιτητές της δε θα είναι οι μόνοι που θα συνεχίσουν τη διαδικασία μέσω Webex.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET