ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Απίστευτο | To Game of Thrones έγινε (κανονικό) μάθημα σε Πανεπιστήμιο!

Όλα τα είχαμε δει, το μόνο που μας έλειπε είναι ένα Πανεπιστημιακό μάθημα βασισμένο στο Game of Thrones. Κι όμως, ζήσαμε να το δούμε κι αυτό αφού το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά πήρε την πρωτοβουλία να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Στόχος του μαθήματος όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ, είναι να εξεταστεί η […]

Neopolis Team

1 Νοεμβρίου, 2015

Όλα τα είχαμε δει, το μόνο που μας έλειπε είναι ένα Πανεπιστημιακό μάθημα βασισμένο στο Game of Thrones. Κι όμως, ζήσαμε να το δούμε κι αυτό αφού το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά πήρε την πρωτοβουλία να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

Στόχος του μαθήματος όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ, είναι να εξεταστεί η εικόνα που έχει για το μεσαίωνα ο σύγχρονος πολιτισμός καθώς κι ο τρόπος με τον οποίο αυτή αποτυπώνεται στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το διαδίκτυο. Για να το πετύχουν αυτό οι φοιτητές, θα πρέπει να παρακολουθήσουν και τις 5 σεζόν της σειράς καθώς επίσης και να διαβάσουν όλα τα ομώνυμα βιβλία του George R. R. Martin.

Σχετική αναφορά μάλιστα, γίνεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου όπου γράφουν το εξής: «καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της δυτικής κουλτούρας, ο μεσαίωνας ερμηνεύεται με διαφορετικό τρόπο ώστε να αντανακλά τους φόβους και τις επιθυμίες της κάθε εποχής».

Βέβαια, πριν κλείσουμε είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η πλοκή του Game of Thrones δε διαδραματίζεται στον Μεσαίωνα αλλά σε έναν φανταστικό κόσμο που υπακούει στους δικούς του κανόνες και φυσικούς νόμους. Ωστόσο, η επιρροή της σειράς είναι τέτοια, που πολλοί (κυρίως νέοι) άνθρωποι έχουν σχηματίσει εντελώς λανθασμένη εικόνα για την εν λόγω ιστορική εποχή της ανθρωπότητας πιστεύοντας πως αυτά που βλέπουν στην τηλεόραση όντως έλαβαν χώρα κάποτε.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα νέο που σίγουρα θα αρέσει σε αρκετούς Έλληνες φοιτητές ενώ αύριο, πολύ πιθανό να γίνει μια νύξη και στους καθηγητές των φιλολογικών και ιστορικών τμημάτων. Λέτε να παραδειγματιστούν και τα δικά μας Ιδρύματα;

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

Είναι viral

Άντρας μήνυσε γυναίκα με 3 εκατ. δολάρια, επειδή τον είχε χρόνια στο friendzone!

ΕΛΛΑΔΑ

Μόλις μάθαμε ότι η dream job των Ελλήνων είναι να γίνουν συγγραφείς, it makes sense!

ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας για τον Ηλεκτρικό αύριο Πέμπτη (2/2) – Ποιες ώρες δε θα κινηθεί!

ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός ο κυβερνήτης του Phantom μετά από πολυήμερες έρευνες!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET