ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Απίστευτο | To Game of Thrones έγινε (κανονικό) μάθημα σε Πανεπιστήμιο!

Όλα τα είχαμε δει, το μόνο που μας έλειπε είναι ένα Πανεπιστημιακό μάθημα βασισμένο στο Game of Thrones. Κι όμως, ζήσαμε να το δούμε κι αυτό αφού το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά πήρε την πρωτοβουλία να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Στόχος του μαθήματος όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ, είναι να εξεταστεί η […]

Neopolis Team

1 Νοεμβρίου, 2015

Όλα τα είχαμε δει, το μόνο που μας έλειπε είναι ένα Πανεπιστημιακό μάθημα βασισμένο στο Game of Thrones. Κι όμως, ζήσαμε να το δούμε κι αυτό αφού το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά πήρε την πρωτοβουλία να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

Στόχος του μαθήματος όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ, είναι να εξεταστεί η εικόνα που έχει για το μεσαίωνα ο σύγχρονος πολιτισμός καθώς κι ο τρόπος με τον οποίο αυτή αποτυπώνεται στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το διαδίκτυο. Για να το πετύχουν αυτό οι φοιτητές, θα πρέπει να παρακολουθήσουν και τις 5 σεζόν της σειράς καθώς επίσης και να διαβάσουν όλα τα ομώνυμα βιβλία του George R. R. Martin.

Σχετική αναφορά μάλιστα, γίνεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου όπου γράφουν το εξής: «καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της δυτικής κουλτούρας, ο μεσαίωνας ερμηνεύεται με διαφορετικό τρόπο ώστε να αντανακλά τους φόβους και τις επιθυμίες της κάθε εποχής».

Βέβαια, πριν κλείσουμε είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η πλοκή του Game of Thrones δε διαδραματίζεται στον Μεσαίωνα αλλά σε έναν φανταστικό κόσμο που υπακούει στους δικούς του κανόνες και φυσικούς νόμους. Ωστόσο, η επιρροή της σειράς είναι τέτοια, που πολλοί (κυρίως νέοι) άνθρωποι έχουν σχηματίσει εντελώς λανθασμένη εικόνα για την εν λόγω ιστορική εποχή της ανθρωπότητας πιστεύοντας πως αυτά που βλέπουν στην τηλεόραση όντως έλαβαν χώρα κάποτε.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα νέο που σίγουρα θα αρέσει σε αρκετούς Έλληνες φοιτητές ενώ αύριο, πολύ πιθανό να γίνει μια νύξη και στους καθηγητές των φιλολογικών και ιστορικών τμημάτων. Λέτε να παραδειγματιστούν και τα δικά μας Ιδρύματα;

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα αναδείχθηκε η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο, κάτι… βρωμάει εδώ!

SPILL THE TEA

Ο Henry Cavill περιμένει το πρώτο του παιδί με τη Natalie Viscuso και κάτι ράγισε μέσα μας!

SPILL THE TEA

Όλα τα beefs που έχουν απασχολήσει το ίντερνετ τελευταία αν έχεις χάσει επεισόδια!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Τμήματα με χαμηλή βάση αλλά υψηλές προοπτικές, για να έχεις υπόψιν σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 17/4: Πώς θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός, Τραμ – Στάση εργασίας τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΗΣΑΠ αποφάσισε να ανακαινίσει τους παλαιολιθικούς συρμούς του, καιρός ήταν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET