ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Μαρία Κάσσου: Η 19χρονη φοιτήτρια Ιατρικής που έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 10χλμ!

32 χρόνια μετά, ήρθε η ώρα να «σπάσει» κάποιος την επίδοση της Γεωργίας Τσάφου.

Neopolis Team

21 Δεκεμβρίου, 2022

Η Μαρία Κάσσου έχει πρόγραμμα! Η 19χρονη δρομέας από τη Μυτιλήνη και φοιτήτρια της Ιατρικής Αθηνών, την ίδια στιγμή που σπουδάζει σε μία από τις πιο απαιτητικές σχολές της Ελλάδας, καταρρίπτει ρεκόρ ως αθλήτρια και γράφει τη δική της ιστορία σε αυτό που αγαπά.

Την περασμένη Κυριακή (18/12) συγκεκριμένα, έλαβε μέρος στα 10α Λιοφίλια και σημείωσε μια επίδοση-ρεκόρ στο ντεμπούτο της στα 10 χλμ., σπάζοντας το ρεκόρ της Γεωργίας Τσάφου από το 1990! Αυτό ήταν 35.50.70 μέχρι πρότινος, με την 19χρονη Μαρία να το κατεβάζει στο 34.17.56

Παράλληλα, η νεαρή φοιτήτρια έγινε η κορυφαία γυναίκα φέτος στην Ελλάδα, ενώ θα είναι σε θέση να διεκδικήσει τη συμμετοχή της και στο Ευρωπαϊκό Κ23 του 2023, καθώς η επίδοση ήταν καλύτερη από το όριο της Ευρωπαϊκής για την διοργάνωση.

Όπως παραδέχεται και η ίδια, αυτή τη στιγμή έχει θέσει ως προτεραιότητα τον αθλητισμό, μιας και πλέον ζει στην Αθήνα και μπορεί να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο στίβο. Η 19χρονη Μαρία προπονείται από τον Σταύρο Κορρέ, ανήκοντας στον Πανναξιακό, ωστόσο σημειώνεται πως ασχολήθηκε με το στίβο σε μεγάλη σχετικά ηλικία, αφού παλαιότερα έκανε μπαλέτο. Ο στίβος ξεκίνησε από περιέργεια, ωστόσο ήρθαν πολλές επιτυχίες και κάπως έτσι παρέμεινε σε αυτόν.

Πέρα από το παραπάνω ρεκόρ, η Μαρία σημείωσε φέτος κι άλλα σημαντικά πανελλήνια ρεκόρ, τόσο σε κλειστό όσο και σε ανοιχτό στίβο, καθώς επίσης στέφθηκε πρόσφατα νικήτρια στα 5 χλμ. στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Που σημαίνει ότι ένα λαμπρό μέλλον διαγράφεται μπροστά της και ανυπομονούμε να το παρακολουθήσουμε!

OUR20s

DIGITAL

Ο Weeknd τραγουδάει «Φιλί Φιλί» – Τα καλύτερα AI Covers που παίζουν στο TikTok!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET