ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Η τέχνη των mandalas θα μας σώσει από το άγχος – To βίντεο με τα 3,2 εκ. views για να κάνεις την αρχή!

Η τελευταία μας ελπίδα.

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

27 Ιανουαρίου, 2021

Από άγχη άλλο τίποτα στη ζωή μας, παράπονο δεν έχουμε. 

Ειδικότερα τον τελευταίο ένα χρόνο σχεδόν, όπου η καραντίνα έχει γίνει η νέα πραγματικότητα στην οποία ζούμε, οι αρνητικές σκέψεις και αυτή η αίσθηση βάρους που δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ακριβώς από πού προέρχεται αλλά ξεκάθαρα τη νιώθουμε, έχουν ανέβει πολλά levels.

Ας μη μιλήσουμε, δε, για την περίοδο που διανύουμε τώρα, με την εξεταστική να ρουφάει ό,τι ίχνος ελπίδας και θετικότητας μας είχε απομείνει.

Ωστόσο, πρέπει να παραδεχτούμε ότι στα καλά της… κλεισούρας τόσο καιρό, είναι πως μας έριξε στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων αντιμετώπισης αυτού του άγχους και πέσαμε σε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Η καθημερινή άσκηση στο δωμάτιο και το binge watching στο Netflix είχαν σίγουρα την τιμητική τους, αλλά στα πιο δημιουργικά και αγχολυτικά πραγματάκια που βρήκαμε κι υιοθετήσαμε πολλοί, θα βάλουμε την τέχνη των mandalas.

Είναι αυτά τα σχέδια που έχετε πετύχει 100% κάποια στιγμή στο ίντερνετ, ή και έχετε επιχειρήσει να δημιουργήσετε από μόνοι σας, μιας και έχουν πολύ καλή φήμη όσον αφορά τον ρόλο τους στην καταπολέμηση του στρες.

Η λέξη mandala στα σκανσκριτικά σημαίνει κύκλος και σύμφωνα με ειδικούς η ενασχόληση με τη δημιουργία αυτών των σχεδίων έχει τόσο ψυχικά όσο και ψυχολογικά προτερήματα, ενώ επίσης τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, διευκολύνει τον ύπνο και μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Η διαδικασία βέβαια δεν περιλαμβάνει μόνο τον σχεδιασμό των mandala αλλά και τον χρωματισμό τους, που επίσης μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χαλαρωτική.

Eκ πρώτης όψεως μοιάζουν λίγο περίπλοκα σαν σχέδια, ωστόσο αν παρακολουθήσεις τη διαδικασία βήμα-βήμα, θα δεις ότι είναι εξαιρετικά απλό, απλώς χρειάζεται χρόνο και ηρεμία. Υπάρχουν διάφορα tutorials στο Youtube, με το παρακάτω να συγκεντρώνει 3,2 εκ. views και να αποτελεί το τέλειο ξεκίνημα για έναν αρχάριο.

Κι επειδή, όπως είπαμε, είναι και περίοδος εξεταστικής, κάτι τέτοιες απλές ιδέες που βοηθούν να αποτινάξουμε το άγχος από πάνω μας, μόνο ευπρόσδεκτες μπορούν να χαρακτηριστούν.

ΕΛΛΑΔΑ

Το γατάκι που σώθηκε από τουρίστρια στις Σπέτσες έχει Insta και είναι το αγαπημένο μας προφίλ!

Τιβί

17 Έλληνες ηθοποιοί που απέρριψαν διάσημους ρόλους και τελικά το μετάνιωσαν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET