ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

7 έξυπνες λύσεις να κάνεις το φοιτητικό σου δωμάτιο να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο από ότι είναι!

Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν υπάρχει η δυνατότητα να νοικιάσεις ένα μεγάλο σπίτι. Ή μπορεί να ανήκεις σε μια μεγάλη οικογένεια και παρότι φοιτητής, να μοιράζεσαι το δωμάτιό σου με τα αδέρφια σου και να μην έχεις το δικό σου σπίτι. Γιατί να μένεις σε μια «τρύπα»; Ή καλύτερα γιατί να μη νομίζουν οι […]

Default avatar

Guest Author

24 Αυγούστου, 2017

Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν υπάρχει η δυνατότητα να νοικιάσεις ένα μεγάλο σπίτι. Ή μπορεί να ανήκεις σε μια μεγάλη οικογένεια και παρότι φοιτητής, να μοιράζεσαι το δωμάτιό σου με τα αδέρφια σου και να μην έχεις το δικό σου σπίτι. Γιατί να μένεις σε μια «τρύπα»; Ή καλύτερα γιατί να μη νομίζουν οι άλλοι ότι διαθέτεις ένα δωμάτιο μεγάλο, ενώ στην πραγματικότητα είναι καμαρούλα μια σταλιά, 2×3;

Παρακάτω θα βρεις «έξυπνες» λύσεις για να μεγαλώσεις το δωμάτιό σου εύκολα και χωρίς πολύ κόπο:

→ «Παίξε» με το κρεβάτι σου

Εκμεταλλεύσου το χώρο που σου δίνεται κάτω από το κρεβάτι και βάλε είτε το γραφείο σου είτε τον καναπέ σου. Επίσης, μπορείς να ενώσεις τα κρεβάτια με το άτομο με το οποίο μοιράζεσαι το δωμάτιο.

→ Πρόσθεσε έξτρα αποθηκευτικούς χώρους στην ντουλάπα σου

Πάρε κουτιά, καλαθάκια ή ακόμα φτιάξε ράφια, ώστε να μπορείς να αποθηκεύεις τα πάντα εκεί και να διατηρείς το υπόλοιπο δωμάτιο καθαρό από πράγματα. Δε χρειάζεται να γεμίζεις τον χώρο σου με τα αντικείμενά σου.

→ Καταλυτική η διακόσμηση

Μην επιβαρύνεις το σκηνικό. Χρησιμοποίησε απλά, μινιμαλιστικά αντικείμενα, ώστε να δώσεις τον τόνο και τον χώρο που χρειάζεται. Bonus για μεγαλύτερο δωμάτιο είναι η χρήση καθρεφτών. Μεγαλώνουν τον χώρο και άσε που τα κορίτσια θα λατρέψουν να κοιτάζουν το είδωλό τους!

→ Δώσε βάση στο φωτισμό

Ένα δωμάτιο με φως φαίνεται μεγαλύτερο από ένα δωμάτιο που δε διαθέτει πολλά φώτα. Φως επίσης θα δώσουν τα χρώματα στους τοίχους τα οποία είναι καλύτερο να είναι μονόχρωμα με μόνο τον ένα τοίχο να διαφοροποιείται έχοντας κάποιας μορφής ταπετσαρία.

→ Βάλε κουνουπιέρα

Ναι παιδικό και κοριτσίστικο, αλλά εξοικονομεί τόσο χώρο. Ή έστω έτσι δείχνει «κλέβοντας» πολύ στο μάτι, μιας και σου δίνει την αίσθηση ότι το κρεβάτι σου βρίσκεται σε ξεχωριστό χώρο από το υπόλοιπο δωμάτιο.

→ Ράφια παντού

Εντάξει μην το παρακάνεις, αλλά είναι χρήσιμη λύση για μια μικρή και διακριτική γωνίτσα στο δωμάτιό σου, ώστε τα βιβλία και όλα σου τα πράγματα να μην είναι πεταμένα στο πάτωμα, όπως συνηθίζει ο κάθε φοιτητής που σέβεται τον εαυτό του.

→ Στοίβαξε

Βάλε διάφορα πράγματα, το ένα πάνω στο άλλο και θα δεις διαφορά. Θα υπάρχει χώρος να κινηθείς άνετα και να αράξεις με την παρέα δίχως να γκρινιάζετε και να φωνάζετε «Μάζεψε τα πόδια σου να περάσω».

 

Μουσική

Έρχεται Ελλάδα ο Slimane, που μας έκανε να ανατριχιάσουμε με τη φωνή του στην Eurovision!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΕΠΑΛ – Το θέμα που έπεσε στην Έκθεση!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίνει ξανά Πανελλήνιες, στοχεύοντας σε άλλη σχολή φέτος!

BINGE WATCHING

Το ‘Maestro’ βρίσκεται και πάλι στο παγκόσμιο Top10 του Netflix, όπως του αξίζει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET