ΕΛΛΑΔΑ

Λύκειο στα Γιαννιτσά έκανε κατάληψη για να ελεγχθούν οι μαθητές που επέστρεψαν από Ιταλία!

Πήραν τα μέτρα τους τα παιδιά!

Neopolis Team

27 Φεβρουαρίου, 2020

Αν δεν είναι ο κορωνοϊός ο πιο fancy λόγος να κάνεις κατάληψη στο σχολείο, τότε ποιος; Η τριγωνική τυρόπιτα ή το άθλιο εκπαιδευτικό μας σύστημα που αλλάζει κάθε λίγο;

Anyway, γενικότερα επικρατεί μια σύγχυση με το θέμα του κορωνοϊού, η οποία τις τελευταίες ώρες έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις για ευνόητους λόγους. Τα πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός, ακυρώθηκαν όλα τα καρναβάλια της χώρας, ενώ χθες γράφαμε και για το περιστατικό της 22χρονης φοιτήτριας στην Καρδίτσα που εμφάνισε συμπτώματα και υπεβλήθη σε εξετάσεις. Η δική της περίπτωση μοιάζει να είναι λίγο παραπάνω ύποπτη από μερικές άλλες, καθώς πρόσφατα είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία.

Ένα ταξίδι βέβαια, που έχουν κάνει και αρκετά σχολεία της χώρας τις προηγούμενες ημέρες.

Τον τελευταίο καιρό, αφότου προέκυψαν τόσα κρούσματα στη γειτονική χώρα, απασχολεί πολύ η επιστροφή 10 σχολείων που είχαν πάει εκεί εκδρομή. Η Νίκη Κεραμέως είχε δηλώσει πως δεν τίθεται θέμα καραντίνας, με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς να γυρνούν κανονικά και χωρίς προβλήματα στην Ελλάδα. Απόφαση βέβαια που αμφισβητήθηκε από πολλούς, γιατί μια έλλειψη λογικής υπάρχει όσο να ‘ναι… Από τη στιγμή που τα παιδιά βρέθηκαν σε μια χώρα με τόσα κρούσματα του ιού, που μάλιστα εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα, για καλό τόσο το δικό τους όσο και των υπολοίπων θα έπρεπε να τηρηθούν κάποιες διαδικασίες.

Κάτι για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν και οι μαθητές ενός εκ των σχολείων. Όπως διαβάζουμε στο thestival.gr, το 1ο Λύκειο Γιαννιτσών προχώρησε σε κατάληψη από τις τάξεις Α’ και Β’ λυκείου, ζητώντας να εξετασθούν προληπτικά και να μην επιστρέψουν για μερικές μέρες όσοι μαθητές της Γ’ λυκείου και καθηγητές συμμετείχαν στην πολυήμερη εκδρομή στην Ιταλία. Ο φόβος προφανώς και είναι να μην κολλήσουν τον ιό, ενώ η διεύθυνση θα απαντήσει σε αυτή τους την ενέργεια με την επίσκεψη ενός γιατρού στο σχολείο, για να τους ενημερώσει επί του θέματος.

Όπως ξαναείπαμε, καλό είναι να κρατάμε την ψυχραιμία μας και από εκεί και πέρα, ελπίζουμε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε τα όποια άλλα κρούσματα εμφανιστούν στη χώρα, να αντιμετωπιστούν γρήγορα. 

Σε άλλη περίπτωση, να υπενθυμίσουμε πως έχουν ήδη ανακοινωθεί μέτρα πρόληψης, τα οποία προβλέπουν ακόμη και το κλείσιμο των πανεπιστημίων και των σχολείων.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητής έγινε δεκτός με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Cambridge!

SPILL THE TEA

Καρολίνα: «Χαίρομαι που ο Μπο δε θα μου δώσει δεύτερη ευκαιρία, γιατί δείχνει ότι είναι νοήμων»!

ΕΛΛΑΔΑ

Με παραίτηση προειδοποιούν οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου για την υποβάθμιση των πτυχίων!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET