Μετά από χρόνια αναζήτησης λύσης στο πρόβλημα της κολλημένης κέτσαπ στο μπουκάλι, οι επιστήμονες του MIT μέσα από μία εφεύρεση τους, μας λύνουν για άλλη μία φορά τα χέρια.
Οι ερευνητές,
με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Κρίπα Βαρανάσι του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, σύμφωνα με το
BBC, δήλωσαν ότι
το νέο υλικό μεταλλική ολίσθησης που ανακάλυψαν είναι ασφαλές και θα μειώσει τη σπατάλη που σήμερα γίνεται στην κέτσαπ, η οποία πετιέται μαζί με το μπουκάλι, χωρίς να έχει καταναλωθεί.
Σημειώνεται πως το νέο υλικό εσωτερικής επίστρωσης μπορεί μελλοντικά να αξιοποιηθεί και σε άλλες συσκευασίες, όπως στις οδοντόπαστες, στα καλλυντικά και στις κόλλες, όπου επίσης μένει προϊόν μέσα στα σωληνάρια, παρά το ζούληγμα τους.